tosia.ru 23.12.06, 14:50 odnosze wrazenie ze ze 2 osoby pomylily forum i maja na celu jedynie obrazanie innych tu zgromadzonych posze o bana dla nich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cepob Podziękowanie i apel. 26.12.06, 14:07 Chciałem podziękować serdecznie pozostałym uczestnikom forum za brak poparcia dla tej wątpliwej moralnie inicjatywy. Tosiu.ru, kogo to chcesz usunąć? Wygląda na to że duch CZEKISTY w tobie siedzi genetycznie. Może inictjatywa za mało radykalna? Może strzał w potylicę? Może krematorium w Akwarium? Może Kołyma, Workuta? Może polon? Może najzwyklejsze zniknięcie bez śladu? To kilka propozycji celem ewentualnego wzbogacenie Twojego apelu, droga Tosiu.ru. Pozdrawiam jak czekista czekistę Cepob Odpowiedz Link
yigor Re: Podziękowanie i apel. 26.12.06, 22:32 cepob napisał: > Pozdrawiam jak czekista czekistę > > Cepob No wlasnie. Tak to wygladalo, ze jakos malo wspolnego ma Twoj gust z tworczoscia Serowa. czyli twoj nik nalezy odczytywac jako "цепоб", a raczej "цебоп"? Odpowiedz Link
tuliak Re: Podziękowanie i apel. 27.12.06, 23:44 Wszyscy wiedza o kogo chodzi i wiekszosc zgadza sie z Tosia - dlatego nie pisza. JEST KTOS PRZECIW? NIECH PODNIESIE REKE ... - NIE WIDZE... A WIEC JEDNOGLOSNIE. Swieta to czas wybaczania ale niech ten miecz wisi nad nim (-i). Swoja droga i tak dlugo nasze forum wytrzymalo w spokoju ( i niech tak dalej bedzie ) choc czasami roznie bywalo... Teraz czasy coraz lepsze To jedyny moj wpis w tym watku. С Наступающим !! Odpowiedz Link
demka Re: Podziękowanie i apel. 28.12.06, 08:39 > Wszyscy wiedza o kogo chodzi i wiekszosc zgadza sie z Tosia - dlatego nie pisza No właśnie, więc nie wypowiadaj się za wszystkich!! Z przyczyn obiektywnych ja jestem przeciw, więc żadne jednogłośnie. > Swieta to czas wybaczania ale niech ten miecz wisi nad nim (-i). Brzmi złowieszczo )) Odpowiedz Link
yigor Re: Podziękowanie i apel. 28.12.06, 11:26 Ja tez nie mam pewnosci, czy warto faceta banowac. On ewidentnie pragnie zostac meczennikiem w swojej urojonej walce z rosyjskoscia w kazdej postaci. Teraz juz zaczal sie rozmnazac dla imitacji ordynarnej klutni, bluzgajac sam do siebie. Facet jest ciekawym przypadkiem dla psychiatry, ale nie jest ordynarnym kretynem rozrozniajacym litery. Co innego, ze jest dosc ograniczony poprzez swoja ideowosc, oczywiscie uwaza siebie za patriote i prowadzi prywatna wojne na skale, na ktora go stac. Ale musicie przyznac, ze bardzo sie stara Proponuje dac mozliwosc gosciowi odnalezc sie w tej sytuacji samemu. Ostatnie kilka postow tego goscia sa obrazliwe i moga byc formalna podstawa dla usuniecia jego z forum, ale proponuje zaczekac troche. Jesli ma zostac usuniety, to musi byc jednoznaczna sytuacja, z jakiego powodu - merytoryczny lub porzadkowy. Chociaz juz pogwalcil zasady Forum Gazety tym, ze korzysta z kilku nikow jednoczesnie. W regulaminie to jest zabronione. Odpowiedz Link
mpieczara Kubełek zimnej wody. 28.12.06, 12:54 Zacznijmy od tego: www.wprost.pl/ar/?O=98150 Jest jasne że nie uzurpuję sobie prawa do bycia twoim autorytetem. Przeczytaj uważnie jednak ten artykuł z Wprost. Pipes jest uznanym w świecie historykiem, analitykiem i komentatorem.Jest profesorem Uniwersytetu Harvarda(mam nadzieję że nim nie pogardzasz). Lat też ma sporo. Może więc tekst Pipesa pomoże ci zrozumieć że Wy Rosjanie jesteście tak postrzegani na świecie a nie tylko w mojej zaściankowej głowie nadającej się do pschychiatryka. Pipes twierdzi że to wy do tego się nadajecie i to zbiorowo.... Cóż... Dość osobiście i personalnie podjeżdżasz do mnie... Bijesz z wyższością w tym zbiorowym jazgocie.... Przypomina mi się scena z Krzyżaków kiedy to Jurand ze Spychowa stoi w łachmanach przed starszyzną i słyszy od Danvelda komtura szczytnieńskiego słowa"Ty psie"... Jurand odpowiedział.."Nie nazywaj mnie psem bowiem czci ujmujesz tym którzy z mojej ręki zgineli"... Więc i ty sobie nie odbieraj czci nazywając mnie pacjentem psychiatryka bo od dwóch miesięcy nic nie robisz tylko ze mną polemizujesz. Ty i nie tylko ty)) Miłej lektury. Spodziewam się że z Pipesa też zrobicie oszołoma. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Kubełek zimnej wody. 29.12.06, 01:40 W pierwszym zdaniu "urodzony w Polsce" jest odpowiedz na wszystko. Niestety. Tak to postrzegamy. Jak chcesz powalczyc, jest na inosmi.ru/ forum. Po kazdym tlumaczeniu nacisni обсудить публикацию. Naprzyklad tu - inosmi.ru/translation/231938.html I sczescie na caly dzien bedziesz mial. PS ja i na forum GW i, naprzyklad, na inosmi nie poperam radykalnych wypowiedzi. Odpowiedz Link
mpieczara Nikt nie ma nic do powiedzenia? 29.12.06, 07:47 Brawo. Dyskryminacja artykułu z powodu "pochodzi z Polski"...Brawo) Tak to jest moi państwo na tym forum. Merytorycznego głosu nikt nie zabrał a Kacap podważył tekst amerykańskiego historyka żydowskiego pochodzenia, profesora Harvardu TYLKO DLATEGO ŻE TEN URODZIŁ SIĘ W POLSCE. Ja bym powiedział tak. Ręce opadają. Czy jest ktoś na tym forum kto jest w stanie rzeczowo odnieśc się do takiego podniesienia sprawy? Właściwie Kacapowi powinienem podziękowac. Jednym zdaniem, czarno na białym udowodnił to do czego się dobijam od tygodni. Chciałem wykazac FOBIĘ i ją wykazałem.Tylko nie swoją a Kacapów. Wyjątkowo grzeczny jestem pisząc te słowa. Chciałbym jeszcze zapytac was wszystkich? Kto z was jeszcze przyjmuje kryterium MIEJSCA URODZENIA przy okazji wyboru lektury??! Właśnie Tu, w Polsce tego rodzaju zachowania nazywamy:KSENOFOBIĄ, UPRZEDZENIEM, RASIZMEM..... a nade wszystko małością. Generalnie mam postulat, ściągcie te maski fantomasa bo się w nich spocicie. Zacznijcie mówic szczerze, tak jak to Kacapowi się wyrwało... Będzie dużo ciekawiej i normalniej. PS:Kacap, nie chce mi się wklejac twoich pyskówek z forum Polska-Rosja ale twój tekst że "ne poperam radykalnych wypowiedzi" jest smieszny. Raz po raz dajesz się tam wciągac w awantury. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Nikt nie ma nic do powiedzenia? 29.12.06, 11:28 > PS:Kacap, nie chce mi się wklejac twoich pyskówek z forum Polska-Rosja ale twój > > tekst że "ne poperam radykalnych wypowiedzi" jest smieszny. Raz po raz dajesz > się tam wciągac w awantury. Sczagni. Bo ja to jusz nie pomietam kiedy ostatni raz tam cos pisalem. Poczytales inosmi.ru? Forum ci sie spodobal? Jesli nie, to poczytaj. Odpowiedz Link
nitka3 "urodzony w Polsce.... 29.12.06, 12:45 jakos nigdy nie mam zaufania do jakielkolwiek argumentacji ,gdy wsród argumentów znajduje sie i miejsce urodzenia -jako cos co wpływa zasadniczo na rozum,intelekt i dobór argumentów.Dla mnie raczej autorytetem bedzie ktos kto uwaza sie za urodzonego na tym globie i w tym czasie ,ktos kto widzi dalej i wyzej niz polna droga i miasteczko i kraj z którego pochodzi. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: "urodzony w Polsce.... 29.12.06, 13:46 Takie teksty co pisza ludzie "zdolni" do wyczagania wnioskow niewiadomo z czego (twerdzenie ze Rosja czy Putin kogos otrul), przez chorobliwa chec pokazania swej waznosci i wiedzy tematu (ktorego poprostu nie znaja, albo cos wymyslaja) naiczesczej w polskich mediach, czy w nektorych zachodnich pisza naukowcy, politycy, byli agenczi pochodzacy z Polski czy kilku innych krajow. Niedawno czytalem na inosmi.ru rumyna. Tez "czekawie" pisal. Wlasnie przez chorobliwe kompleksy, ktore ktos znad Wisly czesto ma i powstaja takie teksciki. Prosczej osczedzic czas innych i odrazu napisac - "Rosja to zlo" czy jak tam jescze. Jak przeczytalem wlasnie pierwsze zdanie, jusz wiedzialem, jaki bedzie tekst. No niestety. Tak to jusz przyzwyczaili media. Odpowiedz Link
mpieczara I jeszcze jedno. 29.12.06, 07:59 Skoro tutaj na tym Forum i na innych są tylko Polacy i wy, to jak ty nas, Polaków czytasz? To ciekawe zjawisko.Wygląda na to że z góry na "NIE". Odpowiedz Link
lusiazet Re: mala-muu 28.12.06, 12:03 Hej, Tosiu Co za spotkanie. Tutaj Twoja moskiewska koleżanka. Tak, tak, ta sama, która zajęła Twoje miejsce za Ostashkovskim Shosse. Spóźnione Wesołych Świąt i s nastupaushchim dla Ciebie i Twoich chłopaków. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: mala-muu 29.12.06, 01:44 А полярные медведи у вас там бродят за Осташковским шоссе??? В Мытищах шшштоль? Или в магазине за Мкадом? Я просто интересуюсь, так как это не близко жить - то... Odpowiedz Link
lusiazet Re: mala-muu 29.12.06, 09:30 Я работала чуть чуть за МКАДом, около Ашана. Жила в Медведкове. Там конечно медведей навалом и поларные ночи. К сожалению все это уже прошлое. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: mala-muu 29.12.06, 12:21 То есть, бросили медведей? В Гринпис надо пожаловаться Odpowiedz Link
fanta-girl banowanie 30.12.06, 11:06 nie da się zbanować IP, ani nika. tzn.nika być może i się jakoś da, ale po co skoro moze zalożyć sobie nowe konto? Format forum nie pozwala na to. Odpowiedz Link
hajota Re: banowanie 30.12.06, 11:21 Jedyna chyba opcja to taka, że każdy może sobie każdego zabanować na własny rachunek. W profilu Moje forum wpisać delikwenta na listę nieprzyjaciół i zaznaczyć opcję "nie pokazuj postów nieprzyjaciół". Ja tak zrobiłam na razie tylko w jednym przypadku - z niejakim ontarianem z forum Zwierzęta. Odpowiedz Link