Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

03.01.07, 18:57
witam trafilam tutaj gdyz ktos powiedzial mi ze tu znajde zyczliwe osoby
ktore moze mi pomoga. dokladnie to mam napisac prace w jezyku rosyjkim i
wszedzie szukam pomocy gdyz ja kompletnie nie pojmuje tego jezyka,praca ma
byc na temt swiat bozego narodzenia dokladnie to porownanie ich jak wygladaja
w polsce a jak w Moskwie.czy ktos umie tlumaczyc tekst z polskiego na jezyk
rosyjski i chcialby pomoc dziewczynie ktorej zalezy nad obrej ocenie?
Obserwuj wątek
    • yigor Re: prosze o pomoc 03.01.07, 20:45
      naatkaa5 napisała:
      > witam trafilam tutaj gdyz ktos powiedzial mi ze tu znajde zyczliwe osoby
      > ktore moze mi pomoga. dokladnie to mam napisac prace w jezyku rosyjkim i
      > wszedzie szukam pomocy gdyz ja kompletnie nie pojmuje tego jezyka,praca ma
      > byc na temt swiat bozego narodzenia dokladnie to porownanie ich jak wygladaja
      > w polsce a jak w Moskwie.czy ktos umie tlumaczyc tekst z polskiego na jezyk
      > rosyjski i chcialby pomoc dziewczynie ktorej zalezy nad obrej ocenie?

Jako ze jestem zyczliwa osoba, to chetnie Tobie pomoge, ale niepotrzebnie sie
      martwisz tym pisaniem. Lepiej odrazu postawie Tobie piatke smile
      Masz
      5
      widzisz jakie to proste!
      • lusiazet Re: prosze o pomoc 03.01.07, 21:19
        Ygor smile
        Ja też chcę piątkę.
        Bądź kolega.
        • qubraq ... pomoc 03.01.07, 21:56
          lusiazet napisała:

> Ygor smile Ja też chcę piątkę.
          > Bądź kolega.

...ja nie Igor ale Ci z chęcia "przybije piątkę"...
          tylko wyciągnij ku mnie prawa rekę, svp bo teraz juz coraz trudniej mi sie
          wychylic ...
          Zastanawiam sie nad czelnościa autorki wątku, tyle razy o tym mowilismy, że
          laryngolog nie może zastepowac anestezjologa a anestezjolog nie moze sobie
          wychodzic podczas operacji dziecka na kawę bo skutek jest taki jaki jest -
          dziecko nie żyje! Nie mozna robic racjonalizatorskich usprawnień w elektrowni
          atomowej w piatek wieczorem bo się skonczy tak jak w Czernobylu...
          I dziewczyna otwarcie mowi ze nie ma cos serca do tego języka a potrzebuje mieć
          piatke z języka więc żeby jakiś uczynny frajer odlozyl swoje zajęcia usiadl na
          kilka godzin do "maszyny"i napisal jej od reki referat na 4 strony podaniowca a
          ona - jak nie zapomni - to podziękuje...! Zakręt matka! (w języku włosko-
          rosyjskim!)
          Nie mam słów...
          • naatkaa5 Re: ... pomoc 04.01.07, 18:43
            qubraq po pierwsze nie pisallam nic ze ktos ma za mnie ta prace napisac tylko
            prosze o pomoc po drugie wcale niechodzi mi o 5 tylko wystrczy mi 3 popprostu
            musze to zaliczy po trzecie jezyk rosyjski wcale mi do nieczego w zyciu nie
            bedzie potrzebny gdyz zdaje na maturze jezyk angielksi a z jezykiem rosyjskim
            nie wiarze przyszlosci,
            i pisallam do zyczliwych osob a Ty z tego co widze bezpodstawnie mnie
            krytykujesz i do takowych sie niezlaiczasz,pozdrawaiam
            • demka Re: ... pomoc 04.01.07, 19:48
              Nikt Cię tu nie skrytykował tylko ręce nad Tobą załamał.
            • qubraq Re: ... pomoc 04.01.07, 21:22
              naatkaa5 napisała:

> qubraq ...
              > ...pisallam do zyczliwych osob a Ty z tego co widze bezpodstawnie mnie
              > krytykujesz i do takowych sie niezlaiczasz,pozdrawaiam

Przepraszam nie chciałem Cie osobiście dotknąć swoja ocena Twojej postawy;
              Jako "komsomolec" nigdy nie ściągałem, brzydziłem sie podpowiadaniem, nie
              podpatrywałem nie zaglądałem przez ramie...ani tez nie dawałem ściagać leniom i
              nieukom! wolałem zostać z kolega czy koleżanką po lekcjach i na przykładach
              nauczyc delikwenta ale nigdy za niego zrobic ćwiczenie czy tez napisac
              wypracowanie. To efekt wychowania w grupie w domu dziecka; fakt - uczylem sie z
              latwością szybko i dogłębnie, przedmioty ścisłe miałem w małym palcu lewej ręki!
              w mojej grupie byl taki sysytem ze istnialy sekcje skladajace sie z jednego 7-
              klasisty dwóch szóstoklasistow i dwóch piątoklasistów i cala sekcja odrabiała
              lekcje razem a kto skończyl wcześniej to pomagał młodszym - nie odrabial za
              nich tylko ich douczał na innych przykladach, dopiero jak starszy sekcji
              zameldował wychowawcy ze cala sekcja odrobila lekcje a on to sprawdził to mozna
              bylo wyjśc na dwór pograc w piłę albo pojśc do ogolnej świetlicy i pobawić się
              czymś jak bylo brzydko na dworze...
              Nie dziw sie więc Piąta Natalio, ze gdybys mnie poprosiła o pomoc to zapytalbym
              Cie dlaczego nie potrafisz sie nauczyć jezyka rosyjskiego tak jak matmy, polaka
              chemii czy fizyki w takim stopniu w jakim osoba z maturą powinna ten język
              znać! Wolalbym sam z Toba posiedziec i Ci tak długo pomagac aż byś SAMODZIELNIE
              napisała to wypracowanie a wtedy patrzyłbym jak z usmiechem mówisz "a jednak,
              kurna felek, nie jestem taka glupia, jak coś postanowie to dokonam tego! Jesli
              jednak jesteś inna a będziesz dalej sie obrażala na mnie to Ci tylko przypomnę
              piosenkę Włodzimierza Wysockiego "o drugie" z filmu "Wertikal", "...parnia w
              gory tieni risknij, nie brasaj adnawo jewo, pust'on w swiazkie adnoj z taboj tam
              pajmiosz kto takoj..." itd... wiele lat temu bylem instruktorem alpinizmu w VI
              Pomorskiej Dywizji SpD i uczylem żołnierzy wspinaczki a uczyłem tak jakbym
              wlasną matkę uczył... moze trudnym facetem jestem ale inaczej nie potrafię.
              Nigdy za największe pieniadze nie podpisalem "uzgodnienia" projektu ktory w ten
              czy inny sposób narażałby ludzi na smierć lub kalectwo w porzaże; przebacz...
              A.

• naatkaa5 Re: ... pomoc 04.01.07, 21:51
                nie obrazam sie i doskanale rozumiem Twoja postawe,dlsatego jeszcze raz
                podkreslam ze ja prosilam o POMOC A NIE NAPISANIE ZA MNIE TEJ PRACY.
                • qubraq Re: ... pomoc 05.01.07, 00:00
                  naatkaa5 napisała:

> nie obrazam sie i doskanale rozumiem Twoja postawe,dlsatego jeszcze raz
                  > podkreslam ze ja prosilam o POMOC A NIE NAPISANIE ZA MNIE TEJ PRACY.

Natalko, oczywiście ze pomógłbym Ci ale sam slabo znam rosyjski a do tego
                  prawie nie umiem pisać; mowili do mnie "wy zapOmnicie" i zapomnialem... smile
    • fanta-girl Re: prosze o pomoc 05.01.07, 12:54
      a mi się przypomina teoria jaką nie tak dawno temu wyprowadził Yigor, że coś
      dziwnego dzieje się na forum, albo studenci zadanie domowe odrabiają uncertain
    • demka Re: Fakt że prośba głupia jak but. 06.01.07, 13:00
      mpieczara napisał:

> Głupiutka Dziewczyna

no nie da się ukryć
      • yigor Re: Fakt że prośba głupia jak but. 06.01.07, 13:34
        Fakt, ze gdyby Dziewczyna napisala o tym, ze potrzebuje linki na rosyjskie
        strony o Swietach BozegoNarodzenia w katolicyzmie i prawoslawiu, to dostalaby to
        w nadmiarze. I moglaby z tego zmontowac jakies tam wypracowanie.
        ale pisac o tym, ze ma ten jezyk gdzies, ale chetnie dostanie dobra ocene, jesli
        ktos za nia wykona prace domowa! - to moze dostac dobra ocene tylko za szczerosc smile
        Wesolych swiat, swoja droga smile
        • naatkaa5 Re: Fakt że prośba głupia jak but. 07.01.07, 12:21
          nie no rece mi opadaja...ludzie czy wy uiecie czytac ja prosilam o pomoc
          moglyby byc np wlasnie linki do tah stron a nie o napisanie pracy!!najpierw
          nauczcie sie interpretowac zamyslow innych osob a pozniej dopiero wyrazajcie
          opinie o danym czlowieku.bo bardzo sie mylicie co do mojej osoby i piszac
          bzdury ze niby ja mam jezyk gdzies(a nic takiego niepisalalm-to ze go nieumeim
          nieoznacza ze mam go w dupie)i nic nie pisalalam zeby ktos za mnie wykonal
          prace domowa!
          • demka Re: Fakt że prośba głupia jak but. 07.01.07, 12:38
            1.szukam pomocy gdyz ja kompletnie nie pojmuje tego jezyka
            2.CZY KTOS UMIE TLUMACZYC z polskiego na jezyk
            rosyjski i chcialby pomoc dziewczynie ktorej zalezy na dobrej ocenie?

Jak realnie wyobrażasz sobie napisanie tej pracy?
            Co według Ciebie znaczą dwa powyższe zdania?

• jemiela mpieczara 07.01.07, 14:32
        Na jaki mój post Ty odpowiadasz? Nic nie rozumiem?
        • demka Re: mpieczara 08.01.07, 20:45
          Dałabym głowę, że mpieczara się tu wypowiadał!!
          Czyżbym miała jakieś omamy? Kompletnie oczadziałam?
          • jemiela Re: mpieczara 09.01.07, 09:56
            Demka, tobie już się miesza.Ja nie mogłem tutaj nic napisać. Przecież Big
            Brother to nie prawda. Niemógłby likwidować postów.Jak za komuny. Film "rozmowy
            kontrolowane" się przypomina.
            Kacap też mi odpowiedział na list którego nie masmile...I to z cytatamismile)
            Ktoś się tutaj zachowuje jak zakonnica rozdająca majtki na plaży nudystówsmile)
            • demka Re: mpieczara 09.01.07, 17:20
              > Demka, tobie już się miesza

Nic nie mów. Wiesz? Mam wrażenie, że ktoś mnie śledzi!!
              • jemiela Likwidacja 09.01.07, 17:44
                Znowu ktos zlikwidował post o pioniersko-harcersko-belferskim forumsmile).. Ten
                ktoś nic nie pisze tylko likwiduje... Czyli nie wywiad...!! To kontrwywiadsmile))
                • natalia_sankowska1 Re: Likwidacja 14.01.07, 23:00
                  Wiesz, nikt Ci nie zabroni wypowiadać się na tym forum, ale jak się mówi od
                  rzeczy...A poza tym, myslę, że to forum zostało stworzone nie dla omawiania
                  naszych (w tym tez Twoich) zalet i przywar, a tym bardziej nie dla
                  obsmarowywania się nawzajem. Jest to miejsce, gdzie osoby ZAINTERESOWANE
                  KULTURĄ ROSYJSKĄ w jej szerokim rozumieniu mogą podyskutować, przekazać sobie
                  informację, udzielić pomocy. Tak po prostu, po pioniersku (=harcersku) lub
                  belfersku. Przepraszam, że mówię w tym miejscu "MY", ale jak się Tobie nie
                  podobamy, nie zadawaj z nami. "Гусь свинье не товарищ".
                  Pozdrawiam z mego belferskiego krzesła.
                  Natalia.
                  • jemiela Re: Likwidacja 15.01.07, 11:44
                    Właśnie likwiduje mi ktoś posty w pięknie wyszukanym wątku o zakupie pieska
                    Charliego który to piesek zajmuje się tarmoszeniem gorylka.
                    Istotnie , z twojego belferskiego krzesełka nie sposób zauważyć tak pysznych
                    tematów na FORUM ROSYJSKA MUZA I FILMYsmile)
                    A ja odpowiedziałem tutaj gościowi forum na temat. Wyjaśniłem dlaczego na
                    Wazelinum nie dostanie pomocy..... Wyjaśnienie wyraźnie nie podoba się adminowi
                    bo kasuje każdy post.
                    Myślałem że Kiwaczek jest szczytem dziecinady ale pojawienie się Charliego bije
                    Kiwaczka na łepek i szyjkęsmile)
                    • hajota Re: Likwidacja 15.01.07, 11:56
                      1. Wyobraź sobie, że na innych tematycznych forach osoba ta również nie uzyskała
                      pomocy. Może i tam skomentujesz?
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10381&w=55029613&v=2&s=0
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14342&w=55029946
                      2. Po kiego grzyba zniżasz się do wnikliwej, jak widać, lektury i analizy
                      takiego infantylnego forum?
                      • jemiela Wyjaśnienie 15.01.07, 12:28
                        Lubię to forum.
                        Fascynujące jak Kubrak pitpilita do wszystkich Dam lecz "ni z gruchy ni z
                        pietruchy" włącza mu się belfer, opierdziela nieznajomą i niedouczoną ( a
                        jeszcze podobno nielubiącą języka)....
                        Rewelacyjny jest wątek o pieseczkach i pianie jakej dostała nitka3- wrzeszczy
                        że "psy mówią mi paszoł won"smile) Kiedy stwierdziłem że nie psy tylko jedna sunia
                        wątek usunięto. Nie nitki, mójsmile)
                        No w ogóle w samych superlatywach można o forum.... Mam na koncie udzielone
                        odpowiedzi na posty których nie ma. Zarówno z cytatami jak i bez. Mam na koncie
                        utratę nicka mpieczara. Zbanował mnie administrator. Lecz tydzień wcześniej
                        tłumaczył że to nie ma sensu bo nick można zmienić.....Administrator musi być
                        blondynkąsmile)
                        Podoba mi się klanowość forum. Jedni są bezkarni ..... (gdybym tobie napisał
                        paszła won!! post by się nie utrzymał godziny. Ntki3 tekst tkwi już parę dni.
                        Mojej riposty nie ma)innych się kasuje. Zależy od przynależności do kasty....
                        Nikt na mój żart o rocznicy Charliego nie odpowiedział z humorem tylko jakaś
                        nitka3 zawarczała jakby jej świnkę morską zarżneli.
                        To też mi się bardzo podoba. Korporacja adwokacka też tutaj się pelęta. Nie
                        odpowiada iby dotknięta muu tylko adwokat nitka3.

Mało, aby uwielbiać Forum??smile))

Jesteście boscysmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka