yigor Re: teraz na 2 tvp 24.01.08, 01:13 To był film o faszyzmie w Rosji. Kandapoga, potem Piter. Groźny film. Prawdiwy, dokładny, mocny. Trudno uwierzyć, że tak tam siędzieje w rzeczywistości. Odpowiedz Link
qubraq A wczoraj na RTR Planieta... 24.01.08, 09:48 Wczoraj po ósmej wieczorem naszego czasu ogladalem na RTR Płanieta program o Nikałaju Gastello i jego słynnym ognistym taranie na kolumnę niemieckich czołgów. Dziwne to wszystko - jednak nie wszystko zrozumiałem...ot i kłopot! Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: A wczoraj na RTR Planieta... 28.01.08, 12:40 Andrzeju, rzecz w tym, że na froncie dzieją się różne rzeczy i ważna jest pierwsza relacja. Ona tworzy legendę, a później nikt przez dziesięciolecia nie weryfikuje, bo legend się nie rusza, bo mogą się posypać, a komu tego trzeba... Nikolaj Gastello rzeczywiście zginął, ale nie był to świadomy ognisty taran. Tyle o filmie. Myślę, że za jakiś czas go znów pokażą w RTR, bo oni tam często robią powtórki. NAtalia. Odpowiedz Link
qubraq Re: A wczoraj na RTR Planieta... 28.01.08, 17:02 natalia_sankowska1 napisała: > Andrzeju, rzecz w tym, że na froncie dzieją się różne rzeczy i > ważna jest pierwsza relacja. Ona tworzy legendę, a później nikt > przez dziesięciolecia nie weryfikuje, bo legend się nie rusza, Dzieki za wiadomosc - zrozumialem wlasnie ze i tym razem tak bylo - pierwszą wiadomosc nadal jakis slawny dziennikarz i poszłooooo! A "taran ognisty" zrobil kapitan Masłow! U nas w druzynie harcerskiej byl zastęp imienia Kapitana Gastello! Moze dlatego po wielu latach przyznano mi tytuł KNT na KAI... ) Odpowiedz Link