Dodaj do ulubionych

testosteron wysoki poziom

03.04.05, 11:00
mam 30 lati wysoki poziom testosteronu 122.1 norma 9,4-56.0ng/ml i
androstendion 3.46 norma 3.30 jak zbić te złe wyniki??
czy są na to jakieś zioła ???
z góry dziękuje .
Obserwuj wątek
    • deczi Re: testosteron wysoki poziom 04.04.05, 11:33
      Nie wiem, czy jest tu jakiś specjalista od endokrynologii... Jeśli w Twoim
      przypadku pomocne byłoby dostarczanie organizmowi fitoestrogenów, to wpisz to
      słowo w wyszukiwarkę. Temat przewijał się już wiele razy i odawane były zioła
      oraz inne produkty zawierające je. Jeżeli natomiast poziom hormonów żeńskich
      jest w normie, a tylko h. męskie są podwyższone, to trzeba by czegoś
      regulującego gospodarkę hormonalną. Poszukam i dam znać.
      Pozdrawiam,
      D.
      • monia1974 Re: testosteron wysoki poziom 05.04.05, 08:19
        dzięki za zainteresowanie :)
        • forresty Re: testosteron wysoki poziom 18.04.05, 21:40
          122.1?!!! Chyba kropka ci się omskła. Z takim poziomem testosteronu miałabyś
          brodę do ziemi, kark nosorożca i siłę goryla. Norma jest góra 8,5 - 9,0. Więc
          zakładam że masz 12,21. To zdecydowanie za dużo jak na kobietę. Norma 8 - 36 jak
          się nie mylę dotyczy mężczyzn. A ile winna miec kobieta nie wiem ale na pewno
          nie 12. Moze masz nadczynność gruczołów nadnerczy? Moze to też być reakcja na
          zbyt wysoki poziom żeńskich hormonów w organiźmie.
          Ziołami tego na pewno nie wyleczysz, chociaż jakis Paj Hi Wo może i wie jak
          obniżyć poziom testosteronu. Wiem że lekarze zdecydowanie odradzają takie
          terapie przez przyjmowanie srodków doustnych - przynajmniej jak chodzi o
          hormonalene terapie zastępcze np po nowotworze jąder (męskich rzecz jasna ;-).
          Ponoć te srodki uszkadzają wątrobę. Pewnie tak samo jest z kobietami ale głowy
          nie dam . Czasem jest tak że po urodzeniu dziecka organizm kobiety jakos się
          rozregulowuje w tych sprawach. A moze to wynik antykoncepcji?
          Skoro wiesz jaki masz poziom androgenów to znaczy że byłaś chyba u jakiegoś
          lekarza chyba więc coś ci powinien powiedzieć.
          A moze też tak być że schrzanił ktoś wyniki badań - warto zrobić ponowne
          • monia1974 Re: testosteron wysoki poziom 20.04.05, 09:47
            zapewniam cię ,że nic mi się nie omckło !!!wyraźnie jest napisane 122.1!!
    • deczi Re: testosteron wysoki poziom 20.04.05, 12:41
      Poczytaj sobie to:
      www.rozanski.henryk.gower.pl/acnesteroidea.htm
      Jest tam sporo o androgenach, ich związku ze stosowaniem pigułek
      antykoncepcyjnych, są mieszanki ziołowe o antyandrogennym działaniu. Może ci
      się to przyda (nie zrażaj się tym, że mowa tam o trądziku), chociaż raczej
      skonsultowałabym to z endokrynologiem. Czy zalecono Ci w ogóle jakieś leczenie?
      Pozdrawiam,
      D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka