Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

10.12.05, 22:12
coś na wypadanie włosów
Obserwuj wątek
    • deczi Re: wypadanie włosów 11.12.05, 17:41
      To zależy, co jest powodem. Jeśli niedobór mikroelementów, to jeszcze trzeba
      wiedzieć, których. Na pewno nie zaszkodzi zażywanie pyłku pszczelego (o ile nie
      jesteś uczulona na prod. pszczele), soku z pokrzywy. Często poleca się na tę
      przypadłość tabletki skrzypowe lub drożdżowe. Na efekty jednak trzeba czekać
      dość długo.
      Włosy mogą tez wypadać z innych powodów - stres, zaburzenia hormonalne, choroby.
      Poszukaj na forum wątków na ten temat, bo już były.
      pozdr.
      D.
    • inna25 Re: wypadanie włosów 10.03.06, 11:55
      Witam!
      Stosowałam wiele rzeczy...To co mogę szczerze polecić to płukanie w Korzeniu
      Mydlnicy (jest trochę roboty bo trzeba zaparzyć ziółka, ale za to koszt
      niewielki, ok. 3zł) a ze sposobów mniej uciążliwych polecam odżywkę WAX (do
      kupienia w aptekach). Ma bardzo silne działanie. Do tego oczywiście kuracja od
      środka. Osobiście polecam suplementację ziołami (nazwy nie piszę, żeby nie
      było, że coś reklamuję). U mnie efekty są świetne, nawet mogę już spinać włosy
      (nie ma już prześwitów).
      Pozdrawiam
      inna555@wp.pl
      • slawa05 Re: wypadanie włosów 15.03.06, 09:37
        Witam
        W tamtym roku na jesień zaczęły mi wypadać włosy garściami więc bez namysłu
        ścięłam włosy czego teraz bardzo żałuję. Bo włosy nadał wypadały.
        Kupiłam w sklepie zielarskim odżywkę woskową na wzmocnienie włosów (ok. 20 zł.)
        i tabletki Skrzypovit. Po miesiącu włosy przestały wypadać, wzmocniły się i są
        bardziej błyszczące.
        Pozdrawiam
    • lucynka15 Re: wypadanie włosów 17.03.06, 14:31
      ja tez polecam wax, stosuje od chyba dwóch lat, gdy zaczely mi wypadac pewnej
      wiosny, od tego czasu raz na tydzień. włosy wciaz wyrastaja nowe (zniszczyalm
      sobie na czubku glowy odchudzaniem bedac nastolatka). pewnie nie nadrobie
      zaleglosci sprzed lat, ale ja jestem b.b. zadowolona. jest dostepny w dwoch
      wersjach: do blond i brunet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka