Dodaj do ulubionych

nadżerki żołądka- jakie zioła

27.09.06, 10:52
i jakie inne sposoby
Obserwuj wątek
    • wonalim Re: nadżerki żołądka- jakie zioła 24.10.06, 14:17
      Nie chce mi sie pisać , więc wklejam moją chaotyczną wypowiedź:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35783&w=39625563&a=48629701
      • izu7 Re: nadżerki żołądka- jakie zioła 24.11.06, 18:30
        Witam! Miesiąc temu zdiagnozowano u mnie nadżerkę w miejscu, gdzie łączy sie
        przełyk z zoładkiem ( gastroskopia).Helicobactera nie ma, potwierdził to test
        ureazowy i badania na przeciwciala.Cały czas zażywam Controloc 40, jednak nadal
        odczuwam bóle, poprawy nie widac.Wiem,że lekarze są przeciwni wszelkiemu
        ziołowemu leczeniu. Moja pani gastrolog powiedziła, ze po ziołach przychodza
        sie do niej leczyc, zaleciła picie siemienia na noc. Nie wiem juz , czy to
        kiedys sie skończy? Jak długo to będzie trwac??? Póki co nie jem słodyczy,
        cytrusów i napojów gazowanych, kawę pije ze smietanką i tylko raz dziennie.
        Może powinnam wyeliminowac więcej potraw, zmienić kuchnię na lżejsża ( tylko
        gotowane). Kiedys tak już spróbowałam i pani doktor ochrzaniła mnie,ze nie ma
        takiej potrzeby, mam się tylko stosowac do jej zaleceń. Czasami brak mi
        nadzieji na całkowite wyzdrowienie. Jestem jeszcze młoda, planuję urodzić
        dziecko i nie wiem jaki to będzie miało wpływ i czy wogóle przy tych
        dolegliwościach sie uda zajśc w ciążę...
    • ani.a Re: nadżerki żołądka- jakie zioła 26.11.06, 14:57
      polecam przeczytac ksiazke pana Sloneckiego i stosowac te miksture:
      www.bioslone.pl/mikstura
      • emi56 Re: nadżerki żołądka- jakie zioła 28.11.06, 07:14
        Jak napiszecie ,co jecie i jak , to sprobuje napisac jak poprawic diete.
        Nadzerki jak juz sa to, Musicie pic i jesc kleiki zeby zrobic oslone tych ranek
        przed kwasem zoladkowym. Kleik z siemienia lnianego z rumiankiem. Platki
        owsiane gotowane na wodzie , do porcji gotujacych sie platkow dodac lezke
        mielonego siemienia i z jedna -dwie mleka.Platki owsiane i siemie doskonale sie
        uzupelniaja w skladniki ktore szybciej goja ranki w zoladku, i przy okazji
        dzialaja jako oslona.Kisiele ,malo slodkie budynie,platki jeczmienne. Prosze
        nie pic oleju a jezeli juz to tylko wyciskany przez prasowanie i tylko ze
        slonecznika.Olej z kukurydzy,soi,pestek winogron, to jedne z najgorszych
        olei.Od nich mozna sie tylko jeszcze bardziej rozchorowac. Nie mozna wyciskac
        tych nasion. Pozyskiwany jest poprzez dodanie chemicznej substancji.Co w
        przypadku chorych na zoladek jest bardzo niewskazane.Rozcieczony sok z cytryny
        bedzie bardzo pomocny ale wowczas jak ranki sie zabliznia, nie wczesniej.Aloes
        jest wrecz zakazany przy wrzodach, i tak samo jak cytryna pomocny dopiero jak
        wrzody sie zabliznia.
      • portret.doriana.graya Re: nadżerki żołądka- jakie zioła 30.11.06, 14:09
        A skąd się bierze sok z aloesu?
        • piotrw1976 Re: nadżerki żołądka- jakie zioła 30.11.06, 14:38
          Znam osbiście lekarza, który pomógł sobie za pomocą aloesu i licjum chińskiego
          z lukrecją. Przy wrzodach nie można używać aloesu razem ze skórą. Kiedy jest
          wykorzystywany bez skóry ma jak najbardzej dobroczynne działanie. Moja mama też
          korzystała z aloesu przy problemach z wrzodami żołądka.
          Pozdrawiam
          Piotr
          • nnike Aloes 03.12.06, 00:50
            Znalazłam w swoich zasobach taki przepis:

Nalewka na żołądek i problemy wątrobowe: wrzody żołądka.

0,25 l aloesu zmielonego
            0,25 l wina wytrawnego
            o.25 l miodu
            zmieszać i po 9 dniach pić 2x1 dużą łyżkę

Niewykluczone, że przepis pochodzi z tego forum, ale autora nie zapisałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka