wacka1 05.07.08, 21:55 z malwy i hibiskusa chcę przygotować sama.Czy każdy hibiskus się do tego nadaje,Czy całe kwiaty malw i hibiskusa suszyć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puma002 Re: herbatk i 06.07.08, 09:46 Surowcem na herbatki z hibiskusa sprzedawane u nas jest ketmia szczawiowa (Hibiscus sabdariffa): edumed.com.pl/sklep.php/Hibiskus.html Trochę o ketmiach: www.pozytki.pl/forum.php?page=&cmd=show&id=2092&category=21 Dr Różański o hibiskusie: www.luskiewnik.pl/blog/?p=231 Odpowiedz Link
wacka1 Re: herbatk i 06.07.08, 11:26 Dziękuję.Przeczytałam.Mam tak dużo malwy i takie piękne kwiaty hibiskusa.Zamknę je w pudełeczku na zimę. Odpowiedz Link
lachelis Re: herbatk i 07.07.08, 00:47 Ziola powinno sie trzymac w drewnianych, papierowych lub woreczkach lnianych, jezeli pudelko to kartonowe, ale uwazaj na mole potrafia wszystko popsuc. Odpowiedz Link
wacka1 Re: herbatk i 07.07.08, 09:29 Mam dużo ziół.Przechowuje je w ładnych szklanych pojemnikach.Mam nasuszonej róży cukrowej,kwiat lawendy,rozmarynu,melisy,mięty,kwiat nagietka.Lubię kąpiele w kwiatach. Odpowiedz Link