Gość: anel IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 24.10.05, 09:35 dziewczyny czy uzywacie kombiwaru? jezeli tak to co w nim robicie? czy duzo zuzywa pradu? dostałam takie urzadzenie ale jak narazie stoi bezuzyteczne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DESI Re: kombiwar IP: *.cust-adsl.tiscali.it 24.10.05, 09:54 A co to jest kombiwar?. Pamietam to slowo z Polski, ale nie pamietam z czym to skojazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: kombiwar IP: 213.17.230.* 24.10.05, 10:28 Kombiwar - urządzenie z termoobiegiem, to bardzo przydatna sprawa. Mam dużą mikrofalówkę z termoobiegiem i wykorzystuję go do tradycyjnego pieczenia mięsa i ciasta. Np. kurczak w termoobiegu uzyskuje pyszną chrupką skórkę. Piecze się wszystko równomiernie. Nie wiem jak wygląda twój kombiwar, ale ja w moim termoobiegu robię wszystkie ciasta, łącznie z drożdżowym. Bez małych eksperymentów wymagających na początku pilnej obserwacji "co w środku" się nie obędzie, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
juventa1 Re: kombiwar 24.10.05, 18:55 kombiwar to rewelacja. Mozna zrobic pyszne zapiekanki, ryba w folii aluminiowej.....(bo bez folii troche za sucha)mmmm... pieczony boczek, schab, kurczak.... Ma jedna wade: potrawy pieczone bez folii sa troche suchawe.Co do ciast to nie wiem bo bardzo rzadko piekę nawet w piekarniuku, ale mięsko pycha. Mozna tez podgrzewac np. nalesniki albo obiad-trwa trochę dłuzej niz w mikrofali ale jest smaczniejsze. PS a no i szaszłyki mozna robic....suuuper Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: kombiwar 24.10.05, 19:10 Jak wlejesz na dno kombiwara trochę wody to nie będą "za suchawe". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kombiwar IP: *.cst.tpsa.pl 25.10.05, 08:27 Ja też mam kombiwar. Piekę w nim od roku. Ale mam problem - ciasta nie dopiekają mi się w środku. To znaczy z wierzchu są już mocno spieczone, a kiedy ciasto rozkroję to jest w śrdku surowe. Czy wiesz co z tym można zrobić? Po kilku nieudanych ciastach jestem już trochę sfrustrowana... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: kombiwar 25.10.05, 11:28 Musisz pokombinować z temperaturą pieczenia i czasem. Niestety tutaj tylko praktyka może pomóc. Daj dłuższy czas pieczenia i niższą temperaturę, pod koniec po sprawdzeniu czy ciasto się dopiekło jeśli trzeba możesz spokojnie dopiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kombiwar IP: *.cst.tpsa.pl 25.10.05, 11:41 tak spróbuję zrobić następnym razem. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: kombiwar 25.10.05, 11:11 mam, ale stoi w szufladzie. Ogólnie - bez rewelacji. MOżna używać do podgrzania, strasznie wysusza potrawy. Używam piekarnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzunia3 Re: kombiwar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 15:36 U mnie stał 3 lata i wreszcie go oddałam znajomym na działkę. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś