Dodaj do ulubionych

Lodówki typu side by side

IP: *.sasiedzi.pl 20.10.06, 00:15
Witam,

Czy ktoś z Was jest posiadaczem takiej lodówki (koniecznie z kostkarką i barkiem), bądź przymierza się do jej zakupu? Biorę pod uwagę lodówki firmy Siemens/Bosch, LG i Samsung. Która z modeli jest najlepsza pod względem codziennego użytkowania? Jaki jest poziom hałasu? Czy jest może coś o czym powinnam wiedzieć przed zakupem takiej lodówki (wiem, ze filtr wody trzeba wymieniac co 6 m-cy).
Będę wdzięczna za opinie.

Pozdrawiam, A.
Obserwuj wątek
    • andzia84 Re: Lodówki typu side by side 20.10.06, 08:30
      Ja niedawno kupowałam taką lodówkę, zdecydowałam się na Samsunga RS21 KLAL.
      Kierowałam się stosunkiem ceny do jakości, bo z tych tańszych sideów (do 5000)
      wydawała mi się najlepiej wykonana, najbardziej funkcjonalna. Pan w sklepie
      polecał mi LG, powiedział że to niby ta sama fabryka co samsung, ale LG
      produkuje na rynek amerykański więc jakość będzie lepsza, ale ja nie przepadam
      za LG. A ta lodówka która wybrałam ma od góry zabudowane zawiasy, specjalną
      komorę na świeżą żywność, fajny pojemnik na butelki. Ważne też było dla mnie że
      rączka do otwierania jest z metalu, a nie z plastiku
      • Gość: apsik Re: Lodówki typu side by side IP: *.sasiedzi.pl 20.10.06, 18:54
        Dzięki Andzia za odpowiedź. A czy chłodziarka jest na tyle szeroka, że da się do niej wsadzić patelnię? :) Może głupie pytanie, ale jednak ważne.
    • Gość: roxy361 Re: Lodówki typu side by side IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:35
      ja mam od ponad roku Whirpoola i jestem bardzo zadowolona, lodówka i zamrażarka
      sprawuja się doskonale, nie mam barku i tak sobie myslę, że jest zbyteczny.
      • andzia84 Re: Lodówki typu side by side 24.10.06, 08:28
        niestey nie próbowałam wkładać patelni do zamrażarki, ale myślę że jakaś
        nieduża by się zmieściła
      • Gość: antek Re: Lodówki typu side by side IP: *.acn.waw.pl 24.10.06, 19:32
        barek sie przydaje bo:
        nie musisz otwierac lodowki,zeby wyciagnac jakis napoj,wiaze sie to z
        oszczednoscia pradu i energii wlasnej:)
        jest miejsce zeby sobie postawic szklanke i nalzac napoj,czy nawet przyrzadzic
        jakiegos nieskomplikowanego drinka-wszystko masz pod reka wlacznie z dodatkami
        i kostkarka
        oczywiscie nie jest to jednak rzecz ,bez ktorej nie mozna sobie poradzic-ot
        taki male udogodnienie
        zamrazarka ma ok 30 cm szerokosci-a wiec taka patelnia sie zmiesci
        oczywiscie zalezy to od typu i marki lodowki,wiec najlepiej pojsc z miarka do
        sklepu i zmierzyc
    • Gość: PM Re: Lodówki typu side by side IP: 195.245.204.* 30.10.06, 13:26
      Najwieksza popularnoscia cieszy sie ten model:

www.hoopla.pl/product_info.php/pid/6183/Chlodziarko-Zamrazarka_Samsung_RS21KGRS_Z_Kostkarka_Do_Lodu/
      • Gość: apsik Re: Lodówki typu side by side IP: *.sasiedzi.pl 31.10.06, 23:40
        Do PM: Niestety ten model mniej mi się podoba, zarówno wizualnie, jak i dlatego, że szukam Samsunga o głębokości 600 mm wraz z drzwiami. Podoba mi się RSE8VPUS, bo ma taką głębokość o jaką mi chodzi i klasa efektywności energetycznej wynosi A+, ale słyszałam od znajomego, który tez się napalił na ten model, że trudno ją dostać w W-wie :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka