Dodaj do ulubionych

Piekarnik i płyta

IP: *.171.160.82.crowley.pl 01.07.07, 07:43
Powoli zaczynam się rozglądać za wyposażeniem do kuchni. Generalnie orientuję się czego i jakich firm będę potrzebowała (w dużej mierze to zasługa forumowiczów). Ale mam duży problem. Potrzebuję do kuchni kupić piekarnik elektryczny i płytę gazową. Na co zwracać uwagę? Czy mogą to być produkty zupełnie innych firm. I co polecacie? Nie będzie mnie stać na najdroższe produkty, ale też nie chcę kupić taniego badziewia do wymiany za rok czy dwa.
Wiem, że były już wątki na ten temat, ale w tym momencie mam totalny mętlik w głowie. Proszę o pomoc i dobrą radę.
I kolejne pytanie: co sądzicie o sprzęcie AGD firmy BEKO? Zwłaszcza chodzi mi o lodówki i pralki.
Obserwuj wątek
    • Gość: mjkmjk Re: Piekarnik i płyta IP: *.ists.pl 01.07.07, 08:58
      Zadzwoń do pierwszego lepszego serwisu AGD - tam uzyskasz najwięcej informacji
      nt. sprzetu firmy BEKO.
    • aina40 Re: Piekarnik i płyta 02.07.07, 00:56
      Cokolwiek, tylko nie Beko.
      Napisz, ile masz kasy - i co min. musisz kupić.
      Nie kupuj byle czego - szkoda pieniędzy.
      • Gość: aga Re: Piekarnik i płyta IP: *.171.160.82.crowley.pl 03.07.07, 08:01
        Będziemy mieć około 5.000-5.500zł. Musimy kupić lodówkę wolnostojącą, zmywarkę (60 cm do zabudowy), płytę i piekarnik lub kuchenkę (do zabudowy), okap. No i pralkę, ale to już do łazienki.
        Wiem, że nie możemy kupić taniego złomu, ale na ten najdroższy sprzęt nas nie będzie stać.
        Jakoś największe zaufanie mam do BOSCHa. Ale z drugiej strony nie chcę się bezpodstawnie uprzedzać do innych firm.
        • Gość: mjkmjk Re: Piekarnik i płyta IP: *.ists.pl 03.07.07, 08:22
          Jak masz zaufania do Boscha to kup sobie te "grubsze" sprzęty z tej marki.
          Tańsze, z mniejszą liczbą bajerów, po które i tak sięgałabyś raz do roku.
          Za 5,5 tysiąca będzie ciężko, ale nie rezygnuj z jakości. Może po prostu kup
          jedno urządzenie za miesiąc-dwa. Zmywarka nie jest od razu potrzebna, no chyba
          że musisz ją zabudować. Możesz zawsze poczekać z pralką. Nie oszczędzaj też na
          lodówce, bo to dość awaryjny sprzęt. Piekarnik i płytę możesz kupić nawet Amiki
          (broń Boże pozostałe sprzęty z tej firmy).
          • merdak Re: Piekarnik i płyta 03.07.07, 10:34
            Od 6 lat mam lodówkę LG z systemem no frost. Po prostu rewelacja! Żadnej awarii,
            lodówka żadnego szronu w środku, wilgoci, produkty przechowują się świetnie. Z
            LG mam również pralkę, też jest super. Zresztą, wejdź na fora elektroników -
            sprzęt tej firmy rzadko się psuje, a nie kosztuje zbyt wiele. No i urocze
            instrukcje obsługi - "nie wolno zamykać dzieci w lodówce". Rozsądna alternatywa
            dla awaryjnego ostatnio Bosha i porażki Whirlpoola.
    • ols2 Re: Piekarnik i płyta 04.07.07, 23:52
      Polecam lod-zamr. samsung z elektr. wyswietlaczem ,bezszronowa,antybaktwryjna
      powłoka,tryb wakacyjny,szybkie chlodzenie i mrożenie,kostkarka,na każdym
      poziomie ta sama temperatura,sygnał niedomkniętych drzwi,podgrzewane uszczelki
      w drzwiach.
      • bromba-i-inni Re: Piekarnik i płyta 05.07.07, 07:02
        Masz taką? Czy jest cicha? Nie ma z nią kłopotów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka