Gość: ulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 21:32 Bardzo proszę o opinie na temat płyty gazowej Bosch PHG 106 DEU bądź Siemens ER 617501 E. Głównie chodzi mi o wygląd, czy tak samo ładnie wygląda jak na zdjęciu? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: issima Re: Płyta gazowa BOSCH IP: *.centertel.pl 14.01.08, 21:59 Dołączam sie do pytanie z tym ze ja wybrałam płytę tez Boscha ale PHG 206 HEU www.agdexpert.pl/plyty-gazowe-s-wlasnym-sterowanim/bosch-phg-206-heu Zastanawiam sie czy te ruszta są stabilne i tez czy na żywo tak fajnie wygląda?? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Płyta gazowa BOSCH 14.01.08, 22:28 Ja kupiłam podobnego Siemensa: www.mfe.pl/index.php?CMD=SHOW_DET&ID=7633&IDP=24 ale jeszcze nie przyszła. Mogę napisać jak juz dojdzie jak wygląda ale działać to będzie pod koniec stycznia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issima Re: Płyta gazowa BOSCH IP: *.centertel.pl 14.01.08, 23:06 loola_kr te płyty sa bardzo podobne do siebie z tym ze w boschu nie ma pola szybkogrzejnego. A widzialas swoja plyte na zywo?? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Płyta gazowa BOSCH 14.01.08, 23:17 Nie, widziałm Twoją płytę na żywo :) Bardzo ładna, tylko te pokrętła były bardziej świecące niż na zdięciu i takie "plastikowe" dlatego pomyślałam o Siemensie bo wygląda, że pokrętła są dalej od palników i jakoś tak bezpieczniej... A mnie w Siemensie zwiedli tym wokiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issima Re: Płyta gazowa BOSCH IP: *.centertel.pl 14.01.08, 23:53 loola_kr wiesz co chyba sie zdecyduje na tego siemensa bo właśnie porównałam te dwie płyty i sie okazało ze płyta boscha ma ramkę a ja chce bez:) Jakoś nie zwracałam na to uwagę:) A siemensa tez widziałaś na żywo? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Płyta gazowa BOSCH 15.01.08, 09:02 nie, nie widziałam. Dopiero zobaczę jak mi dostarczą... Wczoraj pisałam do nich bo coś długo to trwa, a mąż ma dzwonić, tak, że jak Ci się bardzo nie spieszy to napiszę więcej jak przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issima Re: Płyta gazowa BOSCH IP: *.centertel.pl 15.01.08, 09:23 jasna ze mi sie nie spieszy :) dopiero za trzy miesiące będę kupować sprzed agd. Ale wiesz co wyczytałam gdzieś chyba na ceneo, ze trudno ja dostać bo siemens sie nie wyrabia i drugi komet podobny ze kłopot jest z dostępem, wiec może dlatego tak długo czekasz na ta płytę. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Płyta gazowa BOSCH 15.01.08, 11:14 właśnie odpisali mi, że powinna być dzisiaj i dostarczą w czwartek... Zobaczymy. Ja potrzebuję na koniec miesiąca, to aż tak bardzo mi się nie spieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Płyta gazowa BOSCH 15.01.08, 22:27 Właśnie wnieśli sprzęt. Płyta jest piękna! Jak chcesz to mogę Ci przesłać parę zdięć na maila. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issima Re: Płyta gazowa BOSCH IP: *.eimg.pl 16.01.08, 07:47 jasne ze tak :) paula82@interia.pl Wielkie dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issima Re: Płyta gazowa BOSCH IP: *.centertel.pl 16.01.08, 19:45 loola wyczytałam na forum twoja opinie na temat lodówki samsunga side by side. Tez zastanawiam sie nad wyborem lodówki i mój wybór padł na Samsunga RS21FCMS, a ty jaki masz model możesz cos wiecej o niej napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Płyta gazowa BOSCH 16.01.08, 22:21 Hej, wysłałam Ci zdięcia na maila i informacje o lodówce też. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issima Re: Płyta gazowa BOSCH IP: *.centertel.pl 16.01.08, 23:03 mail nie doszed:( czekam na wznowienie:) jeszcze raz paula82@interia.pl lub waldek.obara@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Płyta gazowa BOSCH 16.01.08, 23:33 poszło! Gdyby jeszcze raz nie doszedł to daj znać, podzielę na pół (załączyłam 8 zdięć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issima Re: Płyta gazowa BOSCH IP: *.centertel.pl 17.01.08, 10:01 dzięki wielkie wszystko doszło :) rzeczywiście plyta wygląda super :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karinnaK2 Re: Płyta gazowa BOSCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 14:38 mnie sie podobają te Boscha www.agito.pl/duze_agd/plyty_i_piekarniki.1584.html?labels=1%7Cn219920%7C2238%7Cn292184%7C&pricemin=&pricemax= a siemensa ta jest bardzo ładna www.agito.pl/plyty_gazowe/siemens_er_15153eu.1600.42414.html jak masz srebrne gadzety w kuchni! Odpowiedz Link Zgłoś
mary1 Re: Płyta gazowa BOSCH 18.01.08, 21:22 Witam! Od 4 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką płyty Bosch PHG 106 DEU(bez ramki). Gotuje codziennie. Płyta technicznie jest super, zapalarki działają lekko, łatwo jest wyregulować gaz na minimum przez co nic sie nie wylewa i nie kipi. Nie zauważyłam jak dotąd żeby coś mi się przypaliło na płycie i trzeba było skrobać, raczej się wysuszy. Wygląda bardzo ładnie. Jedyny minus to mycie. Mój patent to gąbka z pianą, a później ścierka z mikrofibry i pronto p/kurzowe do szkła i uzyskuje super błysk. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, szkoda tylko że nie produkują jasnych płyt bo mam dębowe blaty. Do płyty mam piekarni w słupku, również firmy Bosch - model HBN43W350E. Front to szkło + inox. Wygląda super i nie ma problemu z czyszczeniem. Pisze to wszystko bo sama długo myślałam co kupić i nikt mi nie chciał pomóc ;) Teraz chociaż ja mogę komuś pomóc :P Aktualnie zastanawiam się jaką kupić zmywarkę i też chyba zdecyduję się na Bosch'a. Może ktoś mi coś poradzi ? ;) Pozdrawiam Marylka :) Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr zmywarka BOSCH 18.01.08, 22:58 Ja kupiłam zmywarkę Bosh SGV55M43EU, ale nie wiem jak działa bo czeka na meble... Ale pytałam na forum i po "rozmowach" zdecydowałam się właśnie na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia8 Do Mary1 19.01.08, 10:21 Mary1 dziękuję za odpowiedź. W sumie zamówiłam tę płytę w ciemno ale cieszę się, że Twoja opinia jest pozytywna na jej temat. Ja również wybrałam ten piekarnik - niestety sprzętu jeszcze nie mam. A co do zmywarki to ja zamówiłam AEG Favorit 65090 Vi (podobno AEG mają super zmywarki i troszkę opinii na jej temat poczytałam). No cóż zobaczymy jak w użytku codziennym sprawdzi się sprzęt:) Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issima Re: Płyta gazowa BOSCH IP: *.centertel.pl 19.01.08, 16:11 Cześć Ja tez długo zastanawiam sie nad wyborem sprzętu AGD do kuchni :) mój wybór padł (dzięki looli) na płytę siemensa. Piekarnik boscha taki sam jak mary1 czyli Bosch HBN43W350E - napisz mi proszę coś więcej o tym piekarniku jak prowadnice działają, o EcoClean itd :) A zmywarka to Bosch SGV 57T23EU czy ktoś taka ma a jeśli tak to jak sie sprawuje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mary1 Re: Płyta gazowa BOSCH 20.01.08, 15:12 Witam! Przepraszam że długo nie odpisywałam ale już odpowiadam :) Jeśli chodzi o funkcje Clean(czysty piekarnik) to do tej pory nie miałam potrzeby jej użycia. Co prawda piekłam tylko ciasta. Wydaje mi się że gdybym smażyła mięso albo robiła kiełbaski trzeba by było użyć tej funkcji. Na pewno doczytałaś się w instrukcji o co chodzi z tą funkcją. Tylna ściana piekarnika, boki i góra pokryte są samoczyszczącą się emalią która wygląda jak szorstka blacha - czyli tam gdzie są grzałki. Na dnie jest zwykła blacha którą można umyć gąbką. Blachy można wsuwać na 5 poziomach. Poziom 2,3 i 4 ma wysuwane prowadnice które chodzą idealnie i są stabilne. Piekarnik wypróbowałam piekąc praktycznie wszystkie rodzaje ciast i wszystkie mi wyszły bardzo dobrze :) Front piekarnika jest bardzo ładny tzn szyba, rama oraz uchwyt - wysokiej jakości INOX. Pozdrawiam i życzę dobrego użytkowania. PS wybieram zmywarke Bosch SGI45NO5EU :) Pozdrawiam Marylka :) Odpowiedz Link Zgłoś