dasza_dm 01.02.24, 18:38 W tv regionalnej w reportażu o 800+ przedstawiono wielodzietną rodzinę (najstarsze dziecko ma 19 lat, najmłodsze 8 m-cy). Imiona dzieci to: Joachim, Oskar, Olaf, Eryk, Milan, Oliwier, Einar (?), Idalia, Ofelia. Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emnilda.wolna Re: Wielodzietni 01.02.24, 19:14 Zaskakujące, ale Einarów jest w Polsce 49, w 2016 zdarzyły się nawet 3 nadania. Zestaw nie w moim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Wielodzietni 01.02.24, 21:12 Może ci Einarowie to dzieci z rodzin polsko-norweskich? Polacy to najliczniejsza mniejszość narodowa w Norwegii, może niektórzy z nich przeprowadzili się do Polski ze swoimi norweskimi partnerami i nazwali dzieci po norwesku? Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Wielodzietni 02.02.24, 10:35 W tym przypadku Einar, Olaf, Eryk i nawet Oskar rzeczywiście wyglądają na wpływ Skandynawii. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wielodzietni 12.10.24, 18:05 Mogli się nawet nie przeprowadzać, w PESEL-u są także osoby mieszkające całe życie zagranicą. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Wielodzietni 01.02.24, 22:13 Idalia sliczna, ale caly zestaw to nie moja bajka Odpowiedz Link Zgłoś
wloczykijka55 Re: Wielodzietni 02.02.24, 10:17 Coraz częściej w Krakowie spotykam się z zestawem dla braci Olaf i Eryk. Z tych imion podoba mi się tylko Idalia, ale jak na zestaw u kogoś to całkiem fajnie 😉 na pewno inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: Wielodzietni 12.10.24, 19:11 Mam znajomą, która ma trzech synów (15-21 lat) - Olafa, Eryka i Igora. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wielodzietni 12.10.24, 19:53 I te imiona do siebie pasują, choć zamiast Igora lepszy byłby Ingwar. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Wielodzietni 02.02.24, 10:22 Imo dziwny zestaw. Gust imienniczy rodziców jest bardzo nierówny, zmienny 😉. Olaf, Eryk, a szczególnie Oliwier i Idalia, Ofelia? 🤔 Dużo się dzieje 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
aequoreavictoria Re: Wielodzietni 02.02.24, 10:49 Zestaw dziwny, ale IMO imiona rodzeństwa nie muszą do siebie pasować. W końcu każde z dzieci dorośnie i będzie żyć jako jednostka. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Wielodzietni 02.02.24, 12:38 To oczywista oczywistość. Co nie zmienia faktu, że moją uwagę przykuwa Ofelia i Oliwier itp jako rodzeństwo 🤷. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_w_malinach Re: Wielodzietni 07.12.24, 22:46 Olaf i Ofelia z kolei brzmią jak rasowy zestaw dla bliźniąt, bardzo matchy-matchy. Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Wielodzietni 03.02.24, 23:26 Fascynujące zestawienie. Imiona, których nie lubię (Oskar, Olaf, Eryk) i imiona, które mnie zachwycają (Joachim, Idalia, Ofelia). Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Wielodzietni 04.02.24, 00:28 Podobają mi się brzmieniowo: Ofelia, Milan, Idalia, Olaf i mimo wszystko szeroko krytykowany Oliwier. Najmniej podchodzi mi Eryk. Cenię różnorodność wyboru imion tych dzieci, przykładem jest Joachim, Idalia, Ofelia i Einar, nie nadawany raczej częściej w Polsce. Einar pewnym zaskoczeniem tutaj ale może być wynikiem podróży, powrotów oraz par mieszanych. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wielodzietni 12.10.24, 18:06 Przedziwny zestaw, tak jakby dla niektórych dzieci zabrakło nowomodnych imion i trzeba się było posiłkować albo zagranicznymi, albo dla odmiany bardziej tradycyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś