ewok 13.06.03, 13:06 Kiedy wybraliśmy takie imię dla synka wiele osób było zszokowanych, a jedna pani stwierdziła, że to imię dla "starego dziada" (urocza, co?). Mnie się jednak ono bardzo podoba, a i dziadkowie się już z nim oswoili. Czy któraś z Was też ma Antosia? Mamy Antosiów - łączmy się! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hella100 Re: Antoś 13.06.03, 14:10 Ja mam Antosia, ma juz 7 lat. Uwazam, ze to baaaardzo ladne imie Mam jeszcze mala Helenke pozdrawiam i nie sluchaj glupich komentarzy - duzo lepiej brzmi imie Antoś niz np. Kewinek, Konradek, Patryczek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ines21 Re: Antoś 13.06.03, 16:18 mój syn to także Antoś ma 3 lata komentarzy było wiele i nie kazdy miły nawet moja mama kiedyś powiedziała ;takiego ładnego chłopca tym imieniem zmarnowali; ale my się cieszymy .Życzymy dużo zdrowia z okazij imienin Odpowiedz Link Zgłoś
braszczyki Re: Antoś i Leo 16.06.03, 19:46 hej jestem mama czteroletniego Antka i 4 miesięcznego Leosia. Antoś to było jedyne imię co do którego byliśmy z mężem zgodni - mieliśmy rację -sprawdza się znakomicie. Wołamy na niego Antek, Antoś, Antocha Antoszek ,Antonio i Antoni - jak jest niegrzeczny dla drugiego synka trudno nam było wybrac imię - myślałam o Franku ale mamy długie i trudne nazwisko więc zdecydowałam się na krótkie proste imię - Leon. jak Wam się podoba? czy macie więcej dzieci oprócz Antka i jak mają na imię? a jeszcze tylko dodam że na początku cała rodzina krzywiła się na "Antka" ale teraz uważają że leipiej nie mogliśmy wybrać, i że to imię idealnie do niego pasuje co ciekawe takie same komentarze były przy Leosiu, zobaczymy czy zmienią zdanie gdy Leo podrośnie pozdrawiam karola Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Antoś i Leo 17.06.03, 14:17 Czesc ! Macie racje ,nie przejmujcie sie komentarzami . Antos jest ladnym imieniem. A ludzie maja rozne gusta.Jednym podoba sie matka a drugim corka Ha,Ha.BUZKA Ola Odpowiedz Link Zgłoś
charlota Re: Antoś i Leo - dokładnie takie imiona nadam 23.06.03, 14:23 braszczyki napisała: > hej > jestem mama czteroletniego Antka i 4 miesięcznego Leosia. > jak Wam się podoba? > Dokładnie tak samo chciałabym nazwać swoich synów(gdybym miała dwóch synów),na razie dzieci nie mam ale takie planuję imiona tylko,że pierwszy chłopczyk miałby na imię Leon a drugi Antoni pozdrawiam,karolina Odpowiedz Link Zgłoś
myszka77 Re: Antoś 20.06.03, 12:06 Antoś jest OK, tak samo zresztą jak Antosia, ale - niestety - wersje pełne Antoni, Antonina, juz mi nie odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek_edziecko Re: Antoś 23.06.03, 11:59 Ja mam Antosia który właśnie skończył roczek. Faktycznie niektórzy dziwnie patrzą jak się dowiedzą jak ma na imię, ale na szczęście nie komentują w przykry sposób. Mojej mamie bardzo nie odpowiadał nasz wybór, a jak ktoś jeszcze zdrobnił "Tosiek", to mówiła oburzona "Tylko nie Tosiek!". Teraz już się przyzwyczaiła - w końcu to jej najukochańszy wnuk! Ale "Tosiu" chyba nigdy do niego nie powie ))) My z reguły mówimy Antoś, Antek lub Antochu, Antonku. Antoni rzadko, bo on taki malutki, a jednak to imię kojarzy się bardziej "dorosło". Pozdrawiam wszystkich Antosiów! olinek Odpowiedz Link Zgłoś
charlota Re: Antoś 23.06.03, 14:18 ewok napisała: > Kiedy wybraliśmy takie imię dla synka wiele osób było zszokowanych, a jedna > pani stwierdziła, że to imię dla "starego dziada" (urocza, co?). Mnie się > jednak ono bardzo podoba, a i dziadkowie się już z nim oswoili. > Czy któraś z Was też ma Antosia? > Mamy Antosiów - łączmy się! Antoni to piękne imię Odpowiedz Link Zgłoś
sylvieska Re: Antoś 13.11.03, 13:46 I ja jestem mamą 8 miesięcznego Antosia. Imię dostał po pradziadku...dobrym człowieku. Generalnie rodzina była "za". A jesli chodzi o zdrobnienia to oprócz Antośka, Antosia czasami powiemy Antulka a tata dodaje Antulka-tarantulka))) Mamy Antośków łączcie się))) Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Antoś 14.11.03, 08:11 Wiecie co, mi także podoba się imię Antoś. Brzmi słodko, a dorosły Antoni także będzie z imienia zadowolony. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Antoś 14.11.03, 21:41 Bardzo ładne imię!! Mój synek byłby Antosiem, gdyby mój mąż nie zrobił takiej głupiej miny, kiedy mu powiedziałam, ze to imie mi się bardzo podoba) Nie podobało mu sie i nie dał się przekonać, ale w/g mnie to piękne imię....ANTOŚ... Odpowiedz Link Zgłoś
agga_ma Re: Antoś 06.12.03, 13:52 Ja bede miala synka Dawidka, ale moj maz ma na imie Antoni i wolam na niego Toni na Antosia troche za duzy To bardzo ladne imie pozdtawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: Antoś 06.12.03, 14:17 Sliczne imie.Moja Krysia ma Antosia w klasie i bardzo go wszyscy lubia.Jest ladny, madry i grzeczny To w tym wieku rzadkosc. Odpowiedz Link Zgłoś
olinek_edziecko Re: Antoś 23.04.04, 02:50 mader1 napisała: > Sliczne imie.Moja Krysia ma Antosia w klasie i bardzo go wszyscy > lubia.Jest ladny, madry i grzeczny To w tym wieku rzadkosc. Mój Antoś (ma prawie dwa latka) też jest ładny, mądry i grzeczny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marscha Re: Antoś 08.12.03, 23:14 My tez mamy Antosia ( 4,5 miesiąca) , bylismy co do imienia wyjątkowo zgodni , budzi ono jednak spore zainteresowanie np. pani w przychodni " Tak dziecku państwo dali na imię?!" tak jakby to było imie dla pieska! A najwazniejsze jest że wszyscy go łatwo zapamiętują , pani doktor twierdzi ze jest jedyny w przychodni i mowi o nim "nasz Antoś" a dla nas jest najwspanialszym Antoszkiem , choć ja częściej mówię Antuanku no i reklama robi swoje "Antonio fra..." ( nie znam niestety włoskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiask Re: Antoś 12.12.03, 22:57 Też się przyłączę! A jak?! Mój najmłodszy synek ma na imie Antoś. I też rodzina początkowo była przeciwna. Twierdzili, że to "wsiowe" imie. Ale nam się podoba i dostał je także po moim wujku - Tonim- który był bardzo mądrym i dobrym człowiekiem. Teraz nasz Antek ma 19 miesięcy. Jest łotrem, łobuzem, rozrabiaką i diabłem wcielonym. A takie święte imie! Wołamy na niego Antoni, Antoś, Antek, Antoszka, Antolek, Antoninka, Antośka, Tosiek, Toni, Tolek. W zależności od humoru wołającego. Ale najczęściej jest po prostu Antosiem. Mamy wszystkich Antków - lączcie się!! Kasia mama Mateusza, Juliana i Antoniego Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Antoś 23.04.04, 20:56 Mój Antoś (Tonio, Tońcio, Tony, Titi i jak tam jeszcze) ma właśnie 3 m-ce i 1 tydzień. Imię budzi kontrowersje, choć na moim zamieszkałym przez młode małżeństwa osiedlu robi furorę )) Odpowiedz Link Zgłoś
bombik-91 Ja mam Antosia i jest ładny,śliczny oraz mądry!!!! 26.04.04, 21:14 Wszystkie dzieci są dobre.Niezależnie od imion. I nie rozumiem dlaczego się tak przyczepiliście. Przecież to fajne imię. Mojemu Antosiowi niczego nie brakuje(zresztom nieważne). Odpowiedz Link Zgłoś
agewli Re: Antoś 26.04.04, 22:21 nie mam Antosia ani zadnego innego potomka, ale imieniem jestem zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Antoś 26.04.04, 22:35 u nas (w rodzinie) jest Antek lat 2 (i Kalina 4), u innych znajomych Antek lat 5 i Zosia lat 3. suuuper imię Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczekroza Re: Antoś 19.05.04, 16:17 Mója antoś ma 3 miesiące! proszę zobaczyć jaki sliczny Odpowiedz Link Zgłoś
aziolek Re: Antoś 19.05.04, 16:59 Czesc, tez jestem mama Antosia. Od zawsze wiedzialam ze moj syn bedzie mial tak na imie w przeciwienstwie do jego taty Ale sie chyba juz przyzwyczail. Moj Antos ma 9,5 mies. Pozdrawiam wszystkie mamy Antosiow Odpowiedz Link Zgłoś
iska_moniska Re: Antoś-ka 20.05.04, 20:36 A moja cora ma na imie Antonina - Tosia. Tez stoczylismy kilka bitew o to imie - najbardziej przeciwna byla mu babcia. A tak poza tym - jest to bardzo popularne imie, zarowno w odmianie meskiej, jak i damskiej. Obawiam sie, ze z Antkami bedzie tak, jak z Jaskami, ktorych w klasie mojego syna Jasia, jest czterech. A poza tym trzy mamy maja na imie Monika. Ot, kwestia mody. -- Nasza Tosia Odpowiedz Link Zgłoś
toffi102 Re: Antoś-ka 23.05.04, 22:43 Moja malutka też ma na imię Tosia, często mówimy na nią Tola. Uważam, że imię jest w porządku i mam nadzieję, że nasza Tolcia też tak będzie uważała. Pozdrawiam. Toffi Odpowiedz Link Zgłoś
beatagl Re: Antoś 23.05.04, 11:41 Witaj rozumiem co czujesz bo my będziemy mieli Franka w pewnym momencie zwątpiłam przez tych głupich ludzi, ale mąż nie dał mi sie poddać (mimo że napoczątku musiałam go przekonywać do tego imienia - teraz za nic nie chce innego )Antos Franek przesliczne imiona a co najważniejsze orginalne i nie przeklepane a dla mnie strasznie słodko brzmią. A babcie mamy czy ciotki miały swój czas nadawania imion i mogły go wykorzystać jak chciały. Pozdrawiam Beata 3 letnia Kaja i 28 tyg. Franek Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Antoś 23.05.04, 16:17 Antoś, Antek, Tonio, Tosiek, Antoni- super imię, tak będzie miał na imię jeden z naszych bliźniaków. Tylko co z drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Antoś 23.05.04, 18:31 grzalka napisała: > Antoś, Antek, Tonio, Tosiek, Antoni- super imię, tak będzie miał na imię jeden > z naszych bliźniaków. Tylko co z drugim? Może Wincenty? Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Antoś 23.05.04, 19:52 boniedydy napisała: > > Może Wincenty? > > Ale jak to zdrabniać? Wicek? Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Antoś 23.05.04, 21:13 grzalka napisała: > Ale jak to zdrabniać? Wicek? Tak, Wicek, Wicuś, albo Wnicek. MSZ wpisuje się w tendecję odświeżania imion naszych dziadków (Antoni, Ignacy, Stanisław, Jan, Franciszek itd., a jest od nich w tej chwili oryginalniejszy). Dla mnie jest to jedno z imion z krótkiej listy... Odpowiedz Link Zgłoś
iska_moniska Re: Antoś 24.05.04, 19:46 Chociaz to form o Antosiu, to chce sie pochwalic, ze nasza Toska to w oryginale Antonina Urszula, a jej brat - Jan Franciszek. A moim nr 2 na liscie meskich imion jest Stanisław Henryk - jako zbitka. Pozdrawiam )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
klemensik2 Re: Antoś 26.05.04, 11:38 Mój Antoś ma prawie 3 miesiące. To imię nie wchodziło wcześniej w grę i sama nie wiem skąd się wzięło. Ale jest urocze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mlodzia Re: Antoś 26.05.04, 22:47 Moja córeczka właśnie kończy 21 miesięcy, a ma na imie Tosia, a dokładnie Antonina Maria. jestem bardzo szczęśliwa, że mam małą Tosię, Tolę, Tosieńkę, Tosiulę...., choć na początku imię to nie wszystkim się podobało. Ale teraz Widząc jak Tosik jest kochanym dzieckiem wszyscy ją hołubią i nie wyobrażają sobie, aby miała inaczej na imię. Pozdrawiam wszystkie mamy Tośków i Tosiulek. pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
november67 Re: Antoś 30.05.04, 22:33 Nasz synek został poczęty we Włoszech. I postanowiliśmy dac mu na imie Antoni (bardzo podoba się nam włoskie Antonio). Wszyscy kojarzymy imiona z ludźmi, których znamy. A przeciez małe dziecko to "czysta kartka papieru". Antoni fajnie się zdrabnia i pasuje do każdego wieku. Antos, Antek, Anton, Tosiek, Toni, Tonio i tak bez końca. I niech mi ktoś powie że Antonio Banderas kojarzy się ze starym dziadem )) Odpowiedz Link Zgłoś