rromulus 30.05.05, 17:31 Jak to jest z tym cewnikiem przy cc? Czy to nie przeszkadza przy krwawieniu? Jak się umyć z takim "worem" i gdzie ten wór wisi? Nie wyobrażam sobie tego... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: cewnik 30.05.05, 20:30 W krwawieniu nie przeszkadza, bo cewnik (cienka rurka, worek jest na końcu i wisi przy nogach) jest wprowadzony do cewki moczowej, a krwawienie jest z pochwy (tzn. przez pochwę, a z macicy). Myjesz się normalnie. Zazwyczaj zanim wstaniesz, żeby iść pod prysznic, cewnik już wyciągają. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link
anias29 Re: cewnik 30.05.05, 23:33 Brałam prysznic po 18-tu godzinach po cc, a cewnik wyjęli mi chyba następnego dnia. Normalnie wzięłam go w rękę, poczłapałam do łazienki i powiesiłam na haczyku na ręczniki Odpowiedz Link
mazuba Re: cewnik 31.05.05, 10:17 ja mialam cewnik tylko przy operacji (nie bylam uspiona), zaraz potem zostal wyjety, a ok. 5-6 godzin potem kazano mi wstac i sprobowac zrobic siusiu. proby trwaly ok. poltorej godziny, ale sie udalo. pozdr magda Odpowiedz Link
antonina_74 Re: cewnik 31.05.05, 11:49 Najczęściej wyjmują cewnik przed wstanie i myciem. Wór wisi pod łóżkiem a jak wstaniesz już go nie będzie. Odpowiedz Link
dancia2 Re: cewnik 31.05.05, 12:09 Po cc wstałam po 16 godzinach i poszłam podprysznic. Cewnik towarzyszył mi jeszcze do następnego dnia rano. Podczas chodzenia umieszczałam go sobie w kieszeni szlafroka a biorąc prysznic wieszałam na haczyku pod prysznicem. Sytuacja moze wydać się nieco krępujaca ale jest do przeżycia. Odpowiedz Link