tucik 18.11.05, 14:10 Jestem ciekawa jakie macie opinie po cc w Swissmedzie w Gdańsku? Zastanawiam się nad tą kliniką. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laminja Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 15:01 do niedawna nie było tam takiej usługi... Odpowiedz Link
tucik Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 15:07 dzisiaj tam dzwoniłam i dla zainteresowanych cc info: po 35 tc. należy się zgłosić na izbe przyjęć rano, koszt 3 tys zł Odpowiedz Link
laminja Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 15:12 super. Z tego co wiem mają rewelacyjny sprzęt. Nie wiem dokładnie kto tam "kroi" ale myślę, że najlepsi, bo Swissmed jako spółka akcyjna bardzo dba o poziom usług. Odpowiedz Link
elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 20:48 jenyy to mozna sobie zazyczyc cc w 36 tygodniu?? przeciez takie malenstwo to jeszcze wczesniak bedzie, trzeba byc idiota zeby sobie "zyczyc" tak wczesnie... ciekawe tez jak sie ma do tego dewiza przedeszystkim nie szkodzic - w koncu ten lekarz ktory ta cesarke wykonuje zdaje sobie chyba z tego sprawe... coz kasa zalatwi wszystko.. Odpowiedz Link
tucik Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 21:02 bez przesady, ciążę prawdziwie 36 tyg. uważa się już za "donoszoną" i nie jest to wcześniak, a lekarz i tak na usg ostatecznie sprawdza czy już można czy jeszcze warto troche poczekać Odpowiedz Link
laminja Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 22:31 ciąża donoszona jest od 37 tygodnia. Odpowiedz Link
elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 22:49 dokladnie a generalnie donoszona jest kiedy dziecko jest gotowe do wyjscia... bo to nie o komfort mamuski chodzi tylko o malenstwo... Odpowiedz Link
laminja Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 23:05 ale serio to myślę, że zaszło nieporozumienie. Pewnie zapraszają od 35tc na rozmowę, podpisanie umowy, badania kontrolne zrobione u nich i tak dalej. CC planowe wyznacza się zazyczaj nie wczesniej niż na 7 dni przed terminem porodu. A zapraszają od 35tc, bo wtedy już można pewne rzeczy dość jasno określić. Tak to rozumiem i myślę, że taka była intencja personelu kliniki. Odpowiedz Link
elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 19.11.05, 00:31 tez jakos mi sie to dziwne wydawalo ze sie zglaszasz w 35 tc i cie tna przeciez to byloby ogromne ryzyko pewnie jest tak jak mowisz, w kazdym razie pomijajac te nieszczesne tygodnie ciazy, to myslalam ze cena za cc na zyczenie jest troche wyzsza u nas w trojmiescie Odpowiedz Link
tuniaa ale taniocha!!! 18.11.05, 21:31 jaka taniocha!!!! 3 tysiaki, to tyle to chyba trzeba w W-wie w łapę dać/tak mi sie wydaje/, a tu jeszcze rachunek będzie... Odpowiedz Link
elza78 Re: ale taniocha!!! 19.11.05, 16:11 to mozesz tuniaa przyjechac rodzic do gdanska co prawda dziecko bedzie z prowincji ale co tam w lape nie trzeba bedzie dawac Odpowiedz Link
tuniaa Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 12:57 tu się nie ma z czego śmiać, bo jak by co to rozwazam taki pomysł... na miesiac przed cc wynajać mieszkanko/jak by sie wcześniej miało zaczać/ i siedzieć tam i czekać, dla mnie to i Białystok moze być i wszędzie gdzie zrobią to cc, ja nie mam schiz na punkcie Warszawy, ja mam schizy na punkcie cc... Odpowiedz Link
elza78 Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 14:17 tuniaa ale tak jak napisalam ponizej, moze to cholender cena samej cesarki, opieka po to te piec dni za 5 stowek doba i wychodzi tyle samo co w wawie niewiadomo bo nikt mi nie odpisal czy te trzy tauzeny to ze wszystkim czy samo ciecie a potem opiekuj sie soba sama Odpowiedz Link
tuniaa Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 19:07 jak juz mi zrobia to mogę się i sama soba opiekować, tylko najpierw niech zrobią i solidna dawka czegoś przeciwbólowego ale to by był niezły chwyt marketingowy, nie? taka promocja i ukryte koszty małym druczkiem... pozatym jak by co to ja się nie zamierzam tak zaraz z tego szpitala wyprowadzać, przynajmniej narazie/w załozeniach/ bo po ostatniej narkozie/ale to nie było po porodzie/ po 20 minutach latałam po korytarzu i chciałam do domu, tylko mnie puścić nie chcieli... Odpowiedz Link
laminja Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 17:18 ale po co masz wynajmować mieszkanie... Planowe cc robi się o ustalonej godzinie wybranego dnia. Pojedziesz z mężem na kilka dni do prywatnej kliniki i wrócicie z dzieckiem. Do Białegostoku bliżej. Odpowiedz Link
tuniaa Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 19:03 oj wątpie, nie mamy samochodu,ale fajnie bym wyglądała jadac pociągiem/autobusem z wielkim brzuuuuchem i mówiąc wszystkim, ze do porodu ja nawet jak by to miało być w w-wie to obawiam się, ze bym koczowała pod klinika od początku ciąży, albo najlepiej w... ja naprawde sie boję... Laminja, ja mam prawdziwe schizy na tym punkcie, a nie jakieś udawane... Odpowiedz Link
laminja Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 19:53 Tuniu, ja wierzę w Twoje schizy, ale skoro jesteś ich świadomoa to po pierwsze poszukaj kogoś kto Ci pomoże sobie z nimi poradzić. Zrobisz to przede wszystkim dla siebie. Po drugie myślę, że ktoś mógłby Was zawieźć i odebrać... tylko nie wiem dlaczego miałabyś koczowac pod kliniką? Pozdrawiam Cię serdecznie i bardzo szczerze trzymam kciuki za to żeby wszystko dobrze się ułożyło! Odpowiedz Link
tuniaa Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 21:27 Laminja, jak to dlaczego miałabym koczować pod kliniką? a jak się coś wcześniej zacznie ? a pod klinika, bo obawiam sie, ze nie pozwolą mi tam spędzić całych 9 miesięcy oczekiwania chyba, ze mnie zatrudnią i będę tam pracować /co tez jest jakimś wyjściem/ a potem mi dadza zniżkę dla pracowników /co juz jest super scenariuszem/ również pozdrawiam dzięki za wsparcie PS. Laminja, szkoda, ze Ty nie mozesz zadecydować o moim cc, to już bym się nie martwiła...albo, ze ogólnie kobieta nie może sama decydować bez kombinowania Odpowiedz Link
elza78 Re: ale taniocha!!! 22.11.05, 10:26 tuniaa dziecko sie nie rodzi pietnascie minut mi o 2 odeszly wody a o 10 mialam rozwarcie na 4cm dopiero wiec z przemysla bym dojechala (ale po odejsciu wod nie wolno chodzic) w kazdym razie to na pocieszenie Odpowiedz Link
tuniaa Re: ale taniocha!!! 22.11.05, 10:36 w 15 minut to bym chyba z domu nie zdażyła wyjść ) a poważnie, to mi sie szyjka przy każdym okresie chyba rozwiera, bo mam normalne bóle porodowe/ 3 minutowy skurcz i czuję szczyt skurczu i wtedy wypływa wielki kawał śluzówki/ i szyjkę macicy tak wygladająca, jak bym 5 dzieci miała...baaaaaaaaaardzo duża Odpowiedz Link
laminja Re: ale taniocha!!! 22.11.05, 13:37 Myślę, że lekarze jakoś by znaleźli wyjście Z rozwierającą się przedwczesnie szyjką i tak leżałabyc na patologii ciąży w jakimś szpitalu. A ze swoimi problemi zdrowotnymi jestem pewna, że nie będziesz miała kłopotów ze skierowaniem na planowe cc. Odpowiedz Link
tuniaa Re: ale taniocha!!! 22.11.05, 14:30 a tak na marginesie, to przez moje kłopoty zdrowotne musiałąm zrezygnować z pracy ale to juz nie ma to forum pozdrawiam Odpowiedz Link
tucik Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 19.11.05, 16:56 Kobieta zgłasza się do nich po 35 tc. czyli np. w 36 tyg. i wówczas robią badania potrzebne do określenia kiedy dokładnie może się odbyć cesarka (czyli usg); przy czym ciężarna sama wybiera godzinę i datę, która może wchodzić w rachubę, ale spokojnie już można ją wykonywać na 2 tyg przed planowanym terminem - wówczas nic złego się już dzidzi stać nie może, łóżysko już na 2-3 tyg przed przestaje pracować na pełnych obrotach a często już jest niewydolne stąd dzieci tak rzadko rodzą się przed terminem. Tylko 5 % dzieci rodzi się w planowanym terminie bo jest on tak naprawdę "sztuczny" i tylko przybliżony. Ja na przykład za nic nie dam sie kroić w terminie ale min na tydzień przed. A tak na marginesie to ceny w Warszawie chyba są z kosmosu niczym nie uzasadnione bo jak uzasadnić kwote 7 tys zł??? Odpowiedz Link
elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 19.11.05, 23:38 ja rodzilam w tym roku w czerwcu na zaspie i powiem ci ze mnie sie akcja porodowa zaczela prawie na tydzien przed terminem a jest w swissmedzie tak ze np zjawiasz sie ze skurczami lub po odplynieciu wod?? dowiadywalas sie moz eo to, bo jak dla mnie to jakby bezpieczniejsze dla dziecka sie wydaje z eprzyjezdzasz i cie tna ale porod juz sie rozpoczal... tylko bez zwlekania, bo ja na zaspie lezalam 8h po odplynieciu wod o skonczylo sie antybiotykiem dla mnie i malego no i byl zasiniony przez to wszystko, zupelnie niepotrzebnie bo cc bylo 100% pewne - poloznie posladkowe a jak po porodzie czy 3 tysiace to cena samego cc czy tez opieki po?? bo moze w wawie licza ze wszystkim Odpowiedz Link
seegma Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 20.11.05, 17:58 Dziewczyny!! Super temat! Wlasnie niedawno czytalam na stronie swissmedu o oddziale polozniczym: www.swissmed.pl/index.php?cat=porodowka. To ze bedzie cesarka u mnie to pewne ale nie wiem jeszcze gdzie to zrobic. Jestem z gdyni i bardzo chcialabym zeby malenstwo mialo pozniej w papierach ze tez jest z gdyni, ale swissmed jakos bardziej do mnie przemawia (chociaz gdansk) niz szpital w redlowie (slyszalam malo fajne opowiadania na temat tamtejszych cesarek). Piszcie jeszcze co wiecie o cc w swissmedzie, co?? Aha, a moze lepiej juz od samego pocztku ciazy chodzic do lekarza w tej klinice - wowczas bedzie wiedziec wszystko o matce i dziecku a nie tak z doskoku za 5 min cesarka, co?? pozdrawiam Odpowiedz Link
elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 21.11.05, 11:48 jesli masz miec planowa cesarke to po co w prywatnej klinice? ja bym te pieniazki przeznaczyla lepiej na cos dla dziecka no chyba ze ci sie przelewa i masz taki kaprys... co do chodzenia do lekarza tam gdzie zrobia ci cc, to tez jest bez sensu - do cesarki naprawde nie trzeba jakiegos szczegolnego wywiadu, a wszystko bedziesz miala w karcie ciazy... pozdrowka elka ps: redlowo rzeczywiscie nie ma zbyt dobrych opinii... Odpowiedz Link
seegma Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 22.11.05, 18:47 Wiesz co elka - to nie jest tak ze cc to moj kaprys albo ze sie mi przelewa. Duzo sie nasluchalam i naczytalam jak to jest w panstowych szpitalach. Wiesz dobrze ze nie zawsze jest fajnie. Nie zawsze dostaniesz opieke na takim poziomie jakiego oczekujesz (zarowno matka jak i dziecko), nie zawsze lekarze sa delikatni i przyjazni kobiecie (taka jest niestety prawda). Wydaje mi sie ze stac mnie na to zeby zaplacic za cc w prywatnej klinice a nie czuc sie jak pacjent w panstwowym szpitalu ktory tylko wszystkim przeszkadza - i lekarzom i pielegniarkom. Dziekuje za informacje o tym ze nie trzeba przez caly czas chodzic do lekarza ktory ma zrobic zabieg. Choc pewnie i tak w okolicy 7 m-ca zaczne sie z nim spotykac zeby wszystkiego sie dowiedziec i zeby byc przygotowana na wszelkie mozliwosci )choc do konca i to nie jest mozliwe - zycie pisze scenariusze a nie my, prawda?). Taka juz jestem ze lubie miec sprawy zalatwiane po mojej mysli - a nie tak jak lekarz czy pielegniarka ma humor (zazwyczaj przeciez nie maja). Dla mnie cc w prywatnej klinice to nie jest "bez sensu" tylko wlasnie z sensem przemyslana decyzja. Moja decyzja. A co do redlowa to sie zgadzam ze kiepskooo... Pozdrawiam i dzieki za niusy - seegma. Odpowiedz Link
elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 22.11.05, 19:16 jest jeszcze inna mozliwosc niz chodzenie prywatnie, moze jakis lekarz ze swissmedu przyjmujegdzies na nfz... a do gina nie ma rejonizacji... Odpowiedz Link
tucik Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 21.12.05, 20:20 wydaje mi się, że nie ma większego sensu chodzic wczesniej na wizyty do ginekologa ze swissmedu; jeżeli chciałabyś tam rodzić najlepiej zadzwon do nich i się o wszystko szczegółowo wypytaj- nr tel. masz na ich stronie internetowej zapytasz pania o oddział położniczo-ginekologiczny i pani Cię przełączy badź poda nr, w tej chwili nie mam bezpośredniego pod ręką; jesli będę miała skierowanie i szpital na Zaspie wyznaczy termin to może zrezygnuję ze Swissmedu... ale nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji Odpowiedz Link
tucik Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 22.12.05, 13:18 nr bezpośredni na oddział porodowo-położniczy Swissmedu w Gdańsku 058 524 15 42 Odpowiedz Link