Dodaj do ulubionych

CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie

18.11.05, 14:10
Jestem ciekawa jakie macie opinie po cc w Swissmedzie w Gdańsku? Zastanawiam
się nad tą kliniką.
Obserwuj wątek
    • laminja Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 15:01
      do niedawna nie było tam takiej usługi...
      • tucik Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 15:07
        dzisiaj tam dzwoniłam i dla zainteresowanych cc info: po 35 tc. należy się
        zgłosić na izbe przyjęć rano, koszt 3 tys zł
        • laminja Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 15:12
          super. Z tego co wiem mają rewelacyjny sprzęt. Nie wiem dokładnie kto
          tam "kroi" ale myślę, że najlepsi, bo Swissmed jako spółka akcyjna bardzo dba o
          poziom usług.
        • elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 20:48
          jenyy to mozna sobie zazyczyc cc w 36 tygodniu?? przeciez takie malenstwo to
          jeszcze wczesniak bedzie, trzeba byc idiota zeby sobie "zyczyc" tak wczesnie...
          ciekawe tez jak sie ma do tego dewiza przedeszystkim nie szkodzic - w koncu ten
          lekarz ktory ta cesarke wykonuje zdaje sobie chyba z tego sprawe... coz kasa
          zalatwi wszystko..
          • tucik Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 21:02
            bez przesady, ciążę prawdziwie 36 tyg. uważa się już za "donoszoną" i nie jest
            to wcześniak, a lekarz i tak na usg ostatecznie sprawdza czy już można czy
            jeszcze warto troche poczekać
            • laminja Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 22:31
              ciąża donoszona jest od 37 tygodnia.
              • elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 22:49
                dokladnie a generalnie donoszona jest kiedy dziecko jest gotowe do wyjscia...
                bo to nie o komfort mamuski chodzi tylko o malenstwo...
                • laminja Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 18.11.05, 23:05
                  smile ale serio to myślę, że zaszło nieporozumienie. Pewnie zapraszają od 35tc na
                  rozmowę, podpisanie umowy, badania kontrolne zrobione u nich i tak dalej. CC
                  planowe wyznacza się zazyczaj nie wczesniej niż na 7 dni przed terminem porodu.
                  A zapraszają od 35tc, bo wtedy już można pewne rzeczy dość jasno określić. Tak
                  to rozumiem i myślę, że taka była intencja personelu kliniki.
                  • elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 19.11.05, 00:31
                    tez jakos mi sie to dziwne wydawalo ze sie zglaszasz w 35 tc i cie tna przeciez
                    to byloby ogromne ryzyko smile pewnie jest tak jak mowisz, w kazdym razie
                    pomijajac te nieszczesne tygodnie ciazy, to myslalam ze cena za cc na zyczenie
                    jest troche wyzsza u nas w trojmiescie smile
        • tuniaa ale taniocha!!! 18.11.05, 21:31
          jaka taniocha!!!!
          3 tysiaki, to tyle to chyba trzeba w W-wie w łapę dać/tak mi sie wydaje/, a tu
          jeszcze rachunek będzie...
          • elza78 Re: ale taniocha!!! 19.11.05, 16:11
            to mozesz tuniaa przyjechac rodzic do gdanska smile co prawda dziecko bedzie z
            prowincji ale co tam wink
            w lape nie trzeba bedzie dawac smile
            • tuniaa Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 12:57
              tu się nie ma z czego śmiać, bo jak by co to rozwazam taki pomysł...
              na miesiac przed cc wynajać mieszkanko/jak by sie wcześniej miało zaczać/ i
              siedzieć tam i czekać, dla mnie to i Białystok moze być i wszędzie gdzie zrobią
              to cc, ja nie mam schiz na punkcie Warszawy, ja mam schizy na punkcie cc...smile
              • elza78 Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 14:17
                tuniaa ale tak jak napisalam ponizej, moze to cholender cena samej cesarki,
                opieka po to te piec dni za 5 stowek doba i wychodzi tyle samo co w wawie smile
                niewiadomo bo nikt mi nie odpisal czy te trzy tauzeny to ze wszystkim czy samo
                ciecie a potem opiekuj sie soba sama smile
                • tuniaa Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 19:07
                  jak juz mi zrobia to mogę się i sama soba opiekować, tylko najpierw niech
                  zrobią i solidna dawka czegoś przeciwbólowego smile
                  ale to by był niezły chwyt marketingowy, nie? taka promocja i ukryte koszty
                  małym druczkiem...
                  pozatym jak by co to ja się nie zamierzam tak zaraz z tego szpitala
                  wyprowadzać, przynajmniej narazie/w załozeniach/ bo po ostatniej narkozie/ale
                  to nie było po porodzie/ po 20 minutach latałam po korytarzu i chciałam do
                  domu, tylko mnie puścić nie chcieli...
              • laminja Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 17:18
                ale po co masz wynajmować mieszkanie... Planowe cc robi się o ustalonej
                godzinie wybranego dnia. Pojedziesz z mężem na kilka dni do prywatnej kliniki i
                wrócicie z dzieckiem. Do Białegostoku bliżej.
                • tuniaa Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 19:03
                  oj wątpie, nie mamy samochodu,ale fajnie bym wyglądała jadac
                  pociągiem/autobusem z wielkim brzuuuuchem i mówiąc wszystkim, ze do porodu smile
                  ja nawet jak by to miało być w w-wie to obawiam się, ze bym koczowała pod
                  klinika od początku ciąży, albo najlepiej w...wink ja naprawde sie boję...
                  Laminja, ja mam prawdziwe schizy na tym punkcie, a nie jakieś udawane...
                  • laminja Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 19:53
                    Tuniu, ja wierzę w Twoje schizy, ale skoro jesteś ich świadomoa to po pierwsze
                    poszukaj kogoś kto Ci pomoże sobie z nimi poradzić. Zrobisz to przede wszystkim
                    dla siebie. Po drugie myślę, że ktoś mógłby Was zawieźć i odebrać... tylko nie
                    wiem dlaczego miałabyś koczowac pod kliniką? Pozdrawiam Cię serdecznie i bardzo
                    szczerze trzymam kciuki za to żeby wszystko dobrze się ułożyło!
                    • tuniaa Re: ale taniocha!!! 21.11.05, 21:27
                      Laminja, jak to dlaczego miałabym koczować pod kliniką? a jak się coś wcześniej
                      zacznie smile ?
                      a pod klinika, bo obawiam sie, ze nie pozwolą mi tam spędzić całych 9 miesięcy
                      oczekiwania sad
                      chyba, ze mnie zatrudnią i będę tam pracować /co tez jest jakimś wyjściem/ a
                      potem mi dadza zniżkę dla pracowników wink /co juz jest super scenariuszem/ smile
                      również pozdrawiam
                      dzięki za wsparcie smile
                      PS. Laminja, szkoda, ze Ty nie mozesz zadecydować o moim cc, to już bym się nie
                      martwiła...albo, ze ogólnie kobieta nie może sama decydować bez kombinowania smile
                      • elza78 Re: ale taniocha!!! 22.11.05, 10:26
                        tuniaa dziecko sie nie rodzi pietnascie minut smile
                        mi o 2 odeszly wody a o 10 mialam rozwarcie na 4cm dopiero wiec z przemysla bym
                        dojechala (ale po odejsciu wod nie wolno chodzic) w kazdym razie to na
                        pocieszenie big_grin
                        • tuniaa Re: ale taniocha!!! 22.11.05, 10:36
                          w 15 minut to bym chyba z domu nie zdażyła wyjść smile)
                          a poważnie, to mi sie szyjka przy każdym okresie chyba rozwiera, bo mam
                          normalne bóle porodowe/ 3 minutowy skurcz i czuję szczyt skurczu i wtedy
                          wypływa wielki kawał śluzówki/ i szyjkę macicy tak wygladająca, jak bym 5
                          dzieci miała...baaaaaaaaaardzo duża
                          • elza78 Re: ale taniocha!!! 22.11.05, 12:08
                            oj tuniaa tuniaa smile
                      • laminja Re: ale taniocha!!! 22.11.05, 13:37
                        smile Myślę, że lekarze jakoś by znaleźli wyjście smile Z rozwierającą się
                        przedwczesnie szyjką i tak leżałabyc na patologii ciąży w jakimś szpitalu. A ze
                        swoimi problemi zdrowotnymi jestem pewna, że nie będziesz miała kłopotów ze
                        skierowaniem na planowe cc.
                        • tuniaa Re: ale taniocha!!! 22.11.05, 14:22
                          Laminja, obys miałą racje smile
                        • tuniaa Re: ale taniocha!!! 22.11.05, 14:30
                          a tak na marginesie, to przez moje kłopoty zdrowotne musiałąm zrezygnować z
                          pracy sad
                          ale to juz nie ma to forum
                          pozdrawiam
    • tucik Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 19.11.05, 16:56
      Kobieta zgłasza się do nich po 35 tc. czyli np. w 36 tyg. i wówczas robią
      badania potrzebne do określenia kiedy dokładnie może się odbyć cesarka (czyli
      usg); przy czym ciężarna sama wybiera godzinę i datę, która może wchodzić w
      rachubę, ale spokojnie już można ją wykonywać na 2 tyg przed planowanym
      terminem - wówczas nic złego się już dzidzi stać nie może, łóżysko już na 2-3
      tyg przed przestaje pracować na pełnych obrotach a często już jest niewydolne
      stąd dzieci tak rzadko rodzą się przed terminem. Tylko 5 % dzieci rodzi się w
      planowanym terminie bo jest on tak naprawdę "sztuczny" i tylko przybliżony. Ja
      na przykład za nic nie dam sie kroić w terminie ale min na tydzień przed.
      A tak na marginesie to ceny w Warszawie chyba są z kosmosu niczym nie
      uzasadnione bo jak uzasadnić kwote 7 tys zł???
      • elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 19.11.05, 23:38
        ja rodzilam w tym roku w czerwcu na zaspie i powiem ci ze mnie sie akcja
        porodowa zaczela prawie na tydzien przed terminem smile
        a jest w swissmedzie tak ze np zjawiasz sie ze skurczami lub po odplynieciu
        wod?? dowiadywalas sie moz eo to, bo jak dla mnie to jakby bezpieczniejsze dla
        dziecka sie wydaje z eprzyjezdzasz i cie tna ale porod juz sie rozpoczal...
        tylko bez zwlekania, bo ja na zaspie lezalam 8h po odplynieciu wod o skonczylo
        sie antybiotykiem dla mnie i malego smile
        no i byl zasiniony przez to wszystko, zupelnie niepotrzebnie bo cc bylo 100%
        pewne - poloznie posladkowe
        a jak po porodzie czy 3 tysiace to cena samego cc czy tez opieki po??
        bo moze w wawie licza ze wszystkim smile
    • seegma Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 20.11.05, 17:58
      Dziewczyny!! Super temat! Wlasnie niedawno czytalam na stronie swissmedu o
      oddziale polozniczym: www.swissmed.pl/index.php?cat=porodowka.

To ze bedzie cesarka u mnie to pewne ale nie wiem jeszcze gdzie to zrobic.
      Jestem z gdyni i bardzo chcialabym zeby malenstwo mialo pozniej w papierach ze
      tez jest z gdyni, ale swissmed jakos bardziej do mnie przemawia (chociaz
      gdansk) niz szpital w redlowie (slyszalam malo fajne opowiadania na temat
      tamtejszych cesarek). Piszcie jeszcze co wiecie o cc w swissmedzie, co?? Aha, a
      moze lepiej juz od samego pocztku ciazy chodzic do lekarza w tej klinice -
      wowczas bedzie wiedziec wszystko o matce i dziecku a nie tak z doskoku za 5 min
      cesarka, co??

pozdrawiam
      • elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 21.11.05, 11:48
        jesli masz miec planowa cesarke to po co w prywatnej klinice? ja bym te
        pieniazki przeznaczyla lepiej na cos dla dziecka smile no chyba ze ci sie przelewa
        i masz taki kaprys...
        co do chodzenia do lekarza tam gdzie zrobia ci cc, to tez jest bez sensu - do
        cesarki naprawde nie trzeba jakiegos szczegolnego wywiadu, a wszystko bedziesz
        miala w karcie ciazy...
        pozdrowka
        elka

ps: redlowo rzeczywiscie nie ma zbyt dobrych opinii...
        • seegma Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 22.11.05, 18:47
          Wiesz co elka - to nie jest tak ze cc to moj kaprys albo ze sie mi przelewa.
          Duzo sie nasluchalam i naczytalam jak to jest w panstowych szpitalach. Wiesz
          dobrze ze nie zawsze jest fajnie. Nie zawsze dostaniesz opieke na takim
          poziomie jakiego oczekujesz (zarowno matka jak i dziecko), nie zawsze lekarze
          sa delikatni i przyjazni kobiecie (taka jest niestety prawda). Wydaje mi sie ze
          stac mnie na to zeby zaplacic za cc w prywatnej klinice a nie czuc sie jak
          pacjent w panstwowym szpitalu ktory tylko wszystkim przeszkadza - i lekarzom i
          pielegniarkom.

Dziekuje za informacje o tym ze nie trzeba przez caly czas chodzic do lekarza
          ktory ma zrobic zabieg. Choc pewnie i tak w okolicy 7 m-ca zaczne sie z nim
          spotykac zeby wszystkiego sie dowiedziec i zeby byc przygotowana na wszelkie
          mozliwosci )choc do konca i to nie jest mozliwe - zycie pisze scenariusze a nie
          my, prawda?). Taka juz jestem ze lubie miec sprawy zalatwiane po mojej mysli -
          a nie tak jak lekarz czy pielegniarka ma humor (zazwyczaj przeciez nie maja).
          Dla mnie cc w prywatnej klinice to nie jest "bez sensu" tylko wlasnie z sensem
          przemyslana decyzja. Moja decyzja.
          A co do redlowa to sie zgadzam ze kiepskooo...
          Pozdrawiam i dzieki za niusy - seegma.
          • elza78 Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 22.11.05, 19:16
            jest jeszcze inna mozliwosc niz chodzenie prywatnie, moze jakis lekarz ze
            swissmedu przyjmujegdzies na nfz... a do gina nie ma rejonizacji...
            • tucik Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 21.12.05, 20:20
              wydaje mi się, że nie ma większego sensu chodzic wczesniej na wizyty do
              ginekologa ze swissmedu; jeżeli chciałabyś tam rodzić najlepiej zadzwon do nich
              i się o wszystko szczegółowo wypytaj- nr tel. masz na ich stronie internetowej
              zapytasz pania o oddział położniczo-ginekologiczny i pani Cię przełączy badź
              poda nr, w tej chwili nie mam bezpośredniego pod ręką; jesli będę miała
              skierowanie i szpital na Zaspie wyznaczy termin to może zrezygnuję ze
              Swissmedu... ale nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji
    • tucik Re: CC w Swissmedzie w Gdańsku-opinie 22.12.05, 13:18
      nr bezpośredni na oddział porodowo-położniczy Swissmedu w Gdańsku 058 524 15 42
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka