09.03.06, 17:20
witaj! mam pytanie - przeczytałam w jednym z postów, że rodziałaś w Poznaniu -
gdzie rodziłaś? (przez cc?)
Obserwuj wątek
    • earl.grey Re: EARLGREY 09.03.06, 17:31
      przez cc, ale z powodu ułożenia miednicowego. W Raszei, jestem bardzo
      zadowolona, ale miałam swoją lekarkę. Warunki higieniczne bardzo średnie (chyba
      najgorsze w Poznaniu, szczerze mówiąc), ale położne z sercem.
      • sensiblue Re: EARLGREY 09.03.06, 17:34
        Aha... a Twoje wiadomości nt szpitali (te info, kt napisałaś w odpowiedzi na
        mojego wcześniejszego posta) - wzięły się z dośwadczenia podczas drugiej ciąży?
        przepraszam, że tak dopytuję, ale "zbieram info", bo sama powolutku planuję
        (planujemy) pierwsze dzieciątko...
        • earl.grey Re: EARLGREY 09.03.06, 17:45
          nie, teraz zawzięłam się na cc.
          To przedtem, zanim jeszcze wiedziałam, że będzie cc, tak szukałam. Bardzo
          zależało mi na aktywnym porodzie bez nacięcia i dobrych wspomnieniach, nawet
          zrezygnowałam z opieki własnej cioci (jest doskonałym ginekologiem), bo pracuje
          na Polnej, a tam moim zdaniem dobry poród jest niemożliwy, nawet jeśli ma się
          ciocię w charakterze lekarza prowadzącego. Tak że widzisz, że naprawdę mi zależało.
          Zdobytymi informacjami chętnie się dzielę, jednak zwracam uwagę, że było to 19
          miesięcy temu, więc mogły się trochę zdezaktualizaować (mam nadzieję, bo
          optymizmem nie napawały). Na przykład tu na tym forum dziewczyny mówiły, że
          osobiście rodziły w Raszei na stołeczku porodowym, a mnie wtedy powiedziano, że
          nie używa się go w czasie parcia, bo.. nikt nie umie takiego porodu odebrać.
          Podobnie jeśli chodzi o wannę w Raszei (jedyna w Poznaniu). Do teraz jednak nie
          słyszałam o dziewczynie, która urodziłaby pierwsze dziecko beż nacięcia (kiedy
          pytałam w poznańskich szpitalach, wszędzie mówiono, że to niemożliwe w przypadku
          pierworódki). może zgłosi się jeszcze ktoś, komu się udało.
          Natomiast informacje o tym, gdzie zrobią cc mam aktualne, bo szukam dla siebie
          na teraz (lipiec/sierpień).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka