sensiblue 09.03.06, 17:20 witaj! mam pytanie - przeczytałam w jednym z postów, że rodziałaś w Poznaniu - gdzie rodziłaś? (przez cc?) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
earl.grey Re: EARLGREY 09.03.06, 17:31 przez cc, ale z powodu ułożenia miednicowego. W Raszei, jestem bardzo zadowolona, ale miałam swoją lekarkę. Warunki higieniczne bardzo średnie (chyba najgorsze w Poznaniu, szczerze mówiąc), ale położne z sercem. Odpowiedz Link
sensiblue Re: EARLGREY 09.03.06, 17:34 Aha... a Twoje wiadomości nt szpitali (te info, kt napisałaś w odpowiedzi na mojego wcześniejszego posta) - wzięły się z dośwadczenia podczas drugiej ciąży? przepraszam, że tak dopytuję, ale "zbieram info", bo sama powolutku planuję (planujemy) pierwsze dzieciątko... Odpowiedz Link
earl.grey Re: EARLGREY 09.03.06, 17:45 nie, teraz zawzięłam się na cc. To przedtem, zanim jeszcze wiedziałam, że będzie cc, tak szukałam. Bardzo zależało mi na aktywnym porodzie bez nacięcia i dobrych wspomnieniach, nawet zrezygnowałam z opieki własnej cioci (jest doskonałym ginekologiem), bo pracuje na Polnej, a tam moim zdaniem dobry poród jest niemożliwy, nawet jeśli ma się ciocię w charakterze lekarza prowadzącego. Tak że widzisz, że naprawdę mi zależało. Zdobytymi informacjami chętnie się dzielę, jednak zwracam uwagę, że było to 19 miesięcy temu, więc mogły się trochę zdezaktualizaować (mam nadzieję, bo optymizmem nie napawały). Na przykład tu na tym forum dziewczyny mówiły, że osobiście rodziły w Raszei na stołeczku porodowym, a mnie wtedy powiedziano, że nie używa się go w czasie parcia, bo.. nikt nie umie takiego porodu odebrać. Podobnie jeśli chodzi o wannę w Raszei (jedyna w Poznaniu). Do teraz jednak nie słyszałam o dziewczynie, która urodziłaby pierwsze dziecko beż nacięcia (kiedy pytałam w poznańskich szpitalach, wszędzie mówiono, że to niemożliwe w przypadku pierworódki). może zgłosi się jeszcze ktoś, komu się udało. Natomiast informacje o tym, gdzie zrobią cc mam aktualne, bo szukam dla siebie na teraz (lipiec/sierpień). Odpowiedz Link