Dodaj do ulubionych

odmowa CC?

20.03.06, 12:25
Czy lekarz może odmówić mi CC jesli maam zaswiadczenie od okulisty i widze na
jedno oko?
Obserwuj wątek
    • marki0 Re: odmowa CC? 20.03.06, 22:35
      Jeśli okulista napisał Ci na zaświadczeniu, że masz wskazania do rozwiązania
      operacyjnego, ginekolog nie może tego kwestionować
    • iljana Re: odmowa CC? 12.04.06, 00:06
      dokładnie tak. czy położnik przyjmuje odpowiedzialność za ewentualne
      uszkodzenie wzroku w przebiegu porodu naturalnego? nie sądze. jesli masz
      zapisane na zaświadczeniu do porodu - wskazania do rozwiązania operacyjnego, to
      ginekolog-położnik musi to uznac, chyba ze jest szalony. owszem, ty mozesz
      poprosić że wolisz naturalnie, ale zapewne musiałabyś to na piśmie zglosić. ja
      mialam takie wskazania. i ciesze sie, bo bardziej niedowidzaca wolałabym nie
      być. dodatkowo, cesarki były super, pierwsza zero bólu po, a po drugiej to
      jednak mnie bolało. blizna extra. i tyłek cały. pozdrawiam
    • magnolia59 Re: odmowa CC? 13.04.06, 16:51
      to na ile oczu widizasz nie ma wielkiego znaczenia- znaczenia ma czy poród
      naturalny móglby wpłynać na poorszenia Twojego stanu wzroku. Jak też widze
      praktycznie na jedno,ale nie to jest powodem mojej cesarki, a fakt, ze miałam to
      drugie operowane i poród móglby zniweczyc skutki tej operacji czyli pogorszyc mi
      i tak juz marniejszy wzrok.
      Podsawa to porozumienie z Towim lekarzem prowadzącym
      • nupik Re: odmowa CC? 05.05.06, 10:27
        witaj, teoretycznie nie moze zakwestionowac ale moze zarzadzic konsultacje w
        szpitalu, u mnie tak mialo byc ale prowadzaca mnie lekarz zaprotestowala.
        Troceh sie dopytywali skad znam tego okuliste ktory mi wystawil wskazanie, tera
        cc jest bardzo popularne i dziewczyny przekupuja lekarzy, u mnie naprawde
        siatkowka w zaniku ale nawet gdyby bylo ok to bym poprosila o cc
        pozdrawiam
        aga mama wiktora
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka