Dodaj do ulubionych

marze o cc...

16.06.06, 09:09
... bo na mysl o normalnym "naturalnym" porodzie drewieje mi z przerazenia
konczyny i dostaje dusznosci. Jak natura mogla cos tak bezmyslnego wymyslec
jak przeciskanie niemowlaka przez kanaly rodne? I wielogodzinne meczarnie w
bolu?
Obserwuj wątek
    • zoja79 Re: marze o cc... 16.06.06, 20:46
      Ludzie są różni to i różne są marzenia, cc mam już za sobą choć marzyłam o
      porodzie naturalnym, teraz jestem znowu w ciąży i marzę, że tym razem uda się
      naturalnie.
    • halszkabronstein Re: marze o cc... 18.06.06, 16:19
      Natura jest bardzo niedoskonała i tyle . To tylko niektórym się wydaje , że to
      jest takie wspaniałe . Ciekawe tylko czemu bez medycyny i bez lekarzy , bez
      cesarek dawno dawno temu śmiertelność noworodków była aż tak wysoka...

Ktoś na innym forum zamieścił linki do filmów z porodami naturalnymi i powiem
      tak : jest to tak paskudne ,że się niezmiernie ciesze z cesarki. Nie dość , że
      nie boje się o mojego maluszka ,że coś mu sie w tym czasie stanie , to jeszcze
      nie zostane porozrywana ani pocieta w okolicach intymnych . Niiby potem
      wszystko wraca do poprzednich rozmarów , ciekawe tylko czemu po cc jakoś nikt
      sobie raczej plastyki pochwy nie robi wink.

Dla mnie cc i tylko cc .
    • milka968 Re: marze o cc... 18.06.06, 16:56
      Dolaczam sie do Was - tylko cc i nic innego. Tyle sie naczytalam na temat sn i
      cc (moze za duzo), ze tylko i wylacznie cc. Nie dosc, ze dziecko ma w ten
      sposob latwiej, szybciej i o niebo bezpieczniej to do tego i mama po takim
      porodzie wraca szybciej do siebie bez nacietego krocza, hemoroidow, popekanych
      naczynek w oczach i trudnosci z oddawaniem moczu. Moze to pojscie na latwizne,
      jak wiele osob twierdzi. Ale z tego co zauwazylam twierdza tak tylko i
      wylacznie te kobiety, ktore przezyly porod szybki, nieskomplikowany albo te,
      ktore nie zdaja sobie sprawy z tego jak to tak naprawde wyglada. Denerwuje mnie
      to, ze wiele dziewczyn uwaza, ze chce urodzenia przez cc to nie porod, tylko
      zabieg kosmetyczny dla widzi mi sie mamusi. A ja nie widze powodu dla ktorego
      kazda kobieta nie moglaby sama decydowac o tym jak chce urodzic. Sadze, tak jak
      moja przedmowczyni, ze natura na tyle jest niedoskonala, ze nie zawsze cos co
      jest naturalne, musi sie dobrze skonczyc. Teraz nawet porod sn nie moze byc
      nazywany naturalnym przy podawaniu srodkow znieczulajacych. Tak wiec gdyby nie
      nienaturalnosc, czyli rozwoj medycyny i lekow, nie wiadomo czy zatwardziale
      krytykantki cc wypisywalyby o wyzszosci porodu sn nad cc. To tyle. Sorki, ze
      tak sie rozpisalam i podnerwilam, ale wkurza mnie takie podejscie do waznej dla
      mnie sprawy.
      • zoja79 Re: marze o cc... 18.06.06, 19:13
        Tak jak poród naturalny zachwalają dziewczyny, które przeszły go bez większych
        problemów, tak samo i cesarkę bedą zachwalać te, dla których nie był on ciężkim
        przeżyciem. Kompikacje mogą się pojawiać przy kadym rodzaju porodu i bez sensu
        jest się licytować kiedy zagrożenie jest większe bo to bardzo indywidualna
        sprawa- nikt nie wie co go spotka. Mnie też denerwuje to, że kobieta nie ma
        prawa wyboru jak będzie rodzić- wczoraj mój lekarz poinformował mnie, że nie
        widzi możliwości porodu naturalnego, bo od cesarki do kolejnego rozwiazania
        minie zaledwie rok. I co robić? Szukać innego lekarza? I znów będę musiała
        przejść przez wstrętną OPERACJĘ, która z zabiegiem kosmetycznym niewiele ma
        wspólnego. I chyba zaczynam podziwiać dziewczyny, które dobrowolnie decydują
        się na cc, dla mnie niepojęte jest, że ktoś może marzyć o operacji.
        ps. ja też ogladałam te zdjecia z pn, w porównaniu ze zdjeciami z cesarki nie
        są takie straszne, ale kazdy ma własne zdanie
        • halszkabronstein Re: marze o cc... 18.06.06, 20:29
          Masz racje , ja nikogo nie chce zmuszać do cc , uważam jednak , że każdy
          powinien mieć wybór . Pamiętaj , że przytaczając swoje argumenty chcemy się
          obronić przed wszechobecnym kultem porodu fizjologicznego i niezrozumieniem z
          jakim się spotykamy.

P.S. może jednak w Twoim wypadku lepiej zrobić cc bo faktycznie poród naturalny
          grozi o ile sie nie myle peknieciem macicy , tak ? Poza tym poród przez cc jest
          jednak bezpieczniejszy dla dziecka a dla mnie to bardzo ważne ( już miałam w
          rodzinie przypadek ,że dziecko zmarło bo za pózno wykonano cc i dla nas to był
          szok ) .
          • tuniaa Re: marze o cc... 19.06.06, 01:26
            > że każdy
            > powinien mieć wybór .

tez uwazam, ze każdy powinien mieć wybór co do sposobu urodzenia dziecka
            moja kolezanka w takich sytuacjach, gdy ktoś próbował Ją przekanać do własnych
            racji odnosnie Jej osoby,a z którymi ona się nie zgadzała mawiała "moja du..
            moje życie" nawet bez przenosni pasuje do porodu big_grin
      • antonina_74 Re: marze o cc... 18.06.06, 23:19
        i mama po takim
        > porodzie wraca szybciej do siebie bez nacietego krocza, hemoroidow,
        popekanych
        > naczynek w oczach i trudnosci z oddawaniem moczu.

co do naciętego krocza się zgadzam. Reszta... nie rób sobie złudzeń smile))
        zwlaszcza co do hemoroidów smile
        • earl.grey Re: marze o cc... 19.06.06, 21:12
          antonina_74 napisała:

> co do naciętego krocza się zgadzam. Reszta... nie rób sobie złudzeń smile))
          > zwlaszcza co do hemoroidów smile
          >

no nie, jak nie wylazły w ciąży, to w wyniku samego cc nie wylezą. W końcu
          ominie ją nawiększa atrakcja, czyli parcie.
          • antonina_74 Re: marze o cc... 19.06.06, 23:17
            wyleźć może nie wylezą ale jak się zrobiły w ciąży to i tak tam bedą sad a robią
            się już w ciąży od nacisku na żyły, niestety, parcie im tylko pomaga wyjść na
            zewnątrz.
            • earl.grey Re: marze o cc... 24.06.06, 10:23
              z Forum eksperckiego Ginekolog radzi, odpowiada pani dr Agnieszka Kurczuk-Powolny:
              kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,64885,3066521.html
              "Przy porodzie na skutek parcia hemoroidy mogą się, niestety, powiększyć".
              • milka968 Re: marze o cc... 24.06.06, 11:29
                No to supersmile Jak nie mam teraz w ciazy to nie grozi mi to po w takim razie.
                Tez zawsze myslalam, ze to ma zwiazek z parciem.
                Pozdrawiamsmile
    • yvonne-s1 Re: marze o cc... 24.06.06, 12:24
      jeśli poród to tylko przez cc ,urodziłam przez cc w iatrosie i jestem bardzo
      zadowolona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka