mama2007 23.01.07, 10:31 Co obowiązkowe - lewatywa, golenie, ile godz. na czczo. Jakie macie rady, o czym warto pamiętać przed ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cytrusowa Re: przygotowania do cc 24.01.07, 19:28 co szpital, i kraj, to obyczaj. mialam cc tu gdzie mieszkam, w Niemczech. nie jadlam od godziny 18 dnia poprzedniego, a nie pilam od 20. cc mialam zaplanowane na godzine 8. w efekcie odbylo sie o 10. lewatywy nie mialam - czyscilo mnie samoistnie, z nerwow, hehe. proponuje sie ogolic samej, bo mnie golila pigula i nie jest to przyjemne - goli na sucho. a gola tylko niziutko, na linii wlosow lonowych. Odpowiedz Link
niskaaa Re: przygotowania do cc 24.01.07, 20:17 mi kazali nie jeść od popołudnia dnia poprzedniego. lewatywe miałam mogłam sobie wybrac czy chcę mnieć wieczorem czy rano w dniu cesarki. goliła mnie połozna bardzo nisko i nie było to miłe uczucie. a pozatym to stres stres stres... musiałam ciagle z kimś romawiac żeby o tym nie mysleć. wkońcu miałam byc cięta... Odpowiedz Link
qlerka Re: przygotowania do cc 24.01.07, 20:23 Ja miałam cesarkę planowaną, jednak moje dziecię przedwcześnie rozpoczęło swoją drogę na ten świat. Złapało mnie około dwunastej w nocy. Normalną kolację zjadłam, co prawda nie objadłam się i moja droga Pani doktor stwierdziła, że lewatywa jest niepotrzebna . Goliłam się sama, położna tylko rzuciła okiem i stwierdziła, że jest ok. Porozmawiaj ze swoim lekarzem, na pewno wszystko Ci powie co i jak. Odpowiedz Link
mama-in-spe Re: przygotowania do cc 25.01.07, 12:09 Miałam cesarkę planowaną. Zjadłam lekkie śniadanie (rano, a cc była ok. 15), lewatywy nie (jeśli nie byłoby wypróznienia to lepszy czopek glicerynowy imo), ogoliła mnie położna, ale teraz zrobię to sama, może kremem depi? Odpowiedz Link