Dodaj do ulubionych

cewnik przy cc

20.04.07, 14:22
Mam pytanko. czy w przypadku cc miałyście zakładany cewnik do pęcherza
moczowego? jesli tak, to w króym momencie była zakładany i zdejmowany??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cytrusowa Re: cewnik przy cc 20.04.07, 16:38
      zakladany byl tuz przed rozcieciem a po znieczuleniu.

wyjety na moje zadanie na nast dzien ze wzgl na niesamowity bol i niemozliwosc
      wstania.
      po wyjeciu jak reka odjal i odzylamsmile
      • zmijka261 Re: cewnik przy cc 20.04.07, 21:54
        ja mizłam założony cewnik przed znieczuleniem, dlatego ze po 4 godz w bolach
        partych zaczełam juz tak sie wydzierac ze lekarze sie nademna zlitowali? ale to
        był potworny ból, wyjeli mi cewnik nastepnego dnia, ale bolało, teraz jestem w
        2 mies. ciąży i mam nadzieje ze sama urodze
        • earl.grey Re: cewnik przy cc 20.04.07, 21:58
          w szpitalu państwowym: przed znieczuleniem
          w prywatnym: po znieczuleniu
          nie bolało za żadnym razem.
          Oba razy zdjęty nastepnego dnia, przed wstaniem.
          Dla mnie to nie był problem.
      • lidia23 Re: cewnik przy cc 20.04.07, 22:57
        Ja też miałam cewnik przed cc założony po zdjętysmile
        • hatta Re: cewnik przy cc 21.04.07, 12:14
          W panstwowym tez po znieczuleniu zakladaja. Nic nie czujesz. Wyjeli mi
          nastepnego dnia, nie jest to mile, ale trwa sekunde. Potem jest cudniesmile
          • ciesia Re: cewnik przy cc 22.04.07, 14:19
            Ja mialam zalozony przed cesarka bez znieczulenia, bardzo nieprzyjemne uczucie,
            ale wcale tak nie bolalo, przynajmniej mniesmileA zdjety na drugi dzien i straszna
            ulga juz nie moglam sie doczekac i caly cas pytalam ile jeszce bede miec to
            cholerstwo, malo komfortowe uczucie ale nie takie straszne i bolace, da sie
            wytzrymac.
            • lizzy9 Re: cewnik przy cc 23.04.07, 23:23
              Zalozony po znieczuleniu podpajeczynkowym, nic nie czulam. Cewnik zdjeto 6
              godzin po cc, kiedy po raz pierwszy wstalam.
              • donzab81 Re: cewnik przy cc 25.04.07, 22:19
                ja w prywatnym miałam przed znieczuleniem własciwie nic nie czułam i wyjety na
                nastepny dzien po ccjak wszystkie kroplóweczki juz zleciałysmile
                • agens Re: cewnik przy cc 26.04.07, 18:57
                  ja mialam cc na madalinskiego i po relacjach z cc mojej kolezanki, zazyczylam
                  sobie zalozenie cewnika po znieczuleniu. Polozna na to: ale to nie boli
                  (haha!)ale dobrze, jesli pani sobie zyczy. I zalozyli po znieczuleniu. Potem mi
                  nie przeszkadzal
                  • rodezjan1 a po cewniku? 26.04.07, 22:00
                    Jestem 8 dni po cc, cewnika w ogóle nie czułam, natomiast odczuwam do dziś jego
                    skutki - boli i ciągnie mnie przy sikaniu; nie mam zapalenia, boli mnie chyba
                    cewka. Czy Wy też tak miałyście, czy to ja mam pecha? Normalnie boję się sikać!!
      • iskierka40 tak samo jak u cytrusowej 27.04.07, 10:07
        cytrusowa napisała:

> zakladany byl tuz przed rozcieciem a po znieczuleniu.
        >
        > wyjety na moje zadanie na nast dzien ze wzgl na niesamowity bol i
        niemozliwosc
        > wstania.
        > po wyjeciu jak reka odjal i odzylamsmile
    • oyate Re: cewnik przy cc 14.05.07, 23:17
      Rodziłam w państwowych szpitalach a cewniki miałam zakładane po podaniu
      znieczulenia.
      Przy pierwszej cesarce ściągnięty na 2 dzień przed wstaniem, a przy 2 cesarce
      (w innym szpitalu) ściągali cewnik dopiero jak kobieta wstała i chodziła.
    • sabko Re: cewnik przy cc 16.05.07, 15:48
      A ja nie wiem w którym momencie mi go zakładano ( cesarka wynikła nagle) ale na
      salę operacyjną szłam już z cewnikiem więc miałam go założony jeszcze przed
      znieczuleniem, w ogóle nie pamiętam aby cokolwiek mnie zabolał.
      Ściągnęli mi go gdy pierwszy raz wstałam i doszłam do łazienki smile czyli na 2
      dzień też nie bolało.
      • magda1998 Re: cewnik przy cc 22.05.07, 19:21
        ja tez rodzłam w panstwowym szpitalu,a cewnik to było cos okropnego mi zakładano
        jakas godz.przed operacja,bołało bardzo bez znieczulenia,to było okropne::::sad
    • ina303 Re: cewnik przy cc 22.06.07, 13:18
      W państwowym szpitalu, założony w pokoju bezpośrednio przed póściem na salę
      operacyjną, zdjęty następnego dnia rano. Nic nie bolało, było to może trochę
      nieprzyjemne uczucie, ale i tak protestowałam troszkę przed zdjęciem bo toalety
      były daleko smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka