a-rabka 20.04.07, 14:22 Mam pytanko. czy w przypadku cc miałyście zakładany cewnik do pęcherza moczowego? jesli tak, to w króym momencie była zakładany i zdejmowany?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cytrusowa Re: cewnik przy cc 20.04.07, 16:38 zakladany byl tuz przed rozcieciem a po znieczuleniu. wyjety na moje zadanie na nast dzien ze wzgl na niesamowity bol i niemozliwosc wstania. po wyjeciu jak reka odjal i odzylam Odpowiedz Link
zmijka261 Re: cewnik przy cc 20.04.07, 21:54 ja mizłam założony cewnik przed znieczuleniem, dlatego ze po 4 godz w bolach partych zaczełam juz tak sie wydzierac ze lekarze sie nademna zlitowali? ale to był potworny ból, wyjeli mi cewnik nastepnego dnia, ale bolało, teraz jestem w 2 mies. ciąży i mam nadzieje ze sama urodze Odpowiedz Link
earl.grey Re: cewnik przy cc 20.04.07, 21:58 w szpitalu państwowym: przed znieczuleniem w prywatnym: po znieczuleniu nie bolało za żadnym razem. Oba razy zdjęty nastepnego dnia, przed wstaniem. Dla mnie to nie był problem. Odpowiedz Link
lidia23 Re: cewnik przy cc 20.04.07, 22:57 Ja też miałam cewnik przed cc założony po zdjęty Odpowiedz Link
hatta Re: cewnik przy cc 21.04.07, 12:14 W panstwowym tez po znieczuleniu zakladaja. Nic nie czujesz. Wyjeli mi nastepnego dnia, nie jest to mile, ale trwa sekunde. Potem jest cudnie Odpowiedz Link
ciesia Re: cewnik przy cc 22.04.07, 14:19 Ja mialam zalozony przed cesarka bez znieczulenia, bardzo nieprzyjemne uczucie, ale wcale tak nie bolalo, przynajmniej mnieA zdjety na drugi dzien i straszna ulga juz nie moglam sie doczekac i caly cas pytalam ile jeszce bede miec to cholerstwo, malo komfortowe uczucie ale nie takie straszne i bolace, da sie wytzrymac. Odpowiedz Link
lizzy9 Re: cewnik przy cc 23.04.07, 23:23 Zalozony po znieczuleniu podpajeczynkowym, nic nie czulam. Cewnik zdjeto 6 godzin po cc, kiedy po raz pierwszy wstalam. Odpowiedz Link
donzab81 Re: cewnik przy cc 25.04.07, 22:19 ja w prywatnym miałam przed znieczuleniem własciwie nic nie czułam i wyjety na nastepny dzien po ccjak wszystkie kroplóweczki juz zleciały Odpowiedz Link
agens Re: cewnik przy cc 26.04.07, 18:57 ja mialam cc na madalinskiego i po relacjach z cc mojej kolezanki, zazyczylam sobie zalozenie cewnika po znieczuleniu. Polozna na to: ale to nie boli (haha!)ale dobrze, jesli pani sobie zyczy. I zalozyli po znieczuleniu. Potem mi nie przeszkadzal Odpowiedz Link
rodezjan1 a po cewniku? 26.04.07, 22:00 Jestem 8 dni po cc, cewnika w ogóle nie czułam, natomiast odczuwam do dziś jego skutki - boli i ciągnie mnie przy sikaniu; nie mam zapalenia, boli mnie chyba cewka. Czy Wy też tak miałyście, czy to ja mam pecha? Normalnie boję się sikać!! Odpowiedz Link
iskierka40 tak samo jak u cytrusowej 27.04.07, 10:07 cytrusowa napisała: > zakladany byl tuz przed rozcieciem a po znieczuleniu. > > wyjety na moje zadanie na nast dzien ze wzgl na niesamowity bol i niemozliwosc > wstania. > po wyjeciu jak reka odjal i odzylam Odpowiedz Link
oyate Re: cewnik przy cc 14.05.07, 23:17 Rodziłam w państwowych szpitalach a cewniki miałam zakładane po podaniu znieczulenia. Przy pierwszej cesarce ściągnięty na 2 dzień przed wstaniem, a przy 2 cesarce (w innym szpitalu) ściągali cewnik dopiero jak kobieta wstała i chodziła. Odpowiedz Link
sabko Re: cewnik przy cc 16.05.07, 15:48 A ja nie wiem w którym momencie mi go zakładano ( cesarka wynikła nagle) ale na salę operacyjną szłam już z cewnikiem więc miałam go założony jeszcze przed znieczuleniem, w ogóle nie pamiętam aby cokolwiek mnie zabolał. Ściągnęli mi go gdy pierwszy raz wstałam i doszłam do łazienki czyli na 2 dzień też nie bolało. Odpowiedz Link
magda1998 Re: cewnik przy cc 22.05.07, 19:21 ja tez rodzłam w panstwowym szpitalu,a cewnik to było cos okropnego mi zakładano jakas godz.przed operacja,bołało bardzo bez znieczulenia,to było okropne:::: Odpowiedz Link
ina303 Re: cewnik przy cc 22.06.07, 13:18 W państwowym szpitalu, założony w pokoju bezpośrednio przed póściem na salę operacyjną, zdjęty następnego dnia rano. Nic nie bolało, było to może trochę nieprzyjemne uczucie, ale i tak protestowałam troszkę przed zdjęciem bo toalety były daleko Odpowiedz Link