asia.mama.marcelego 22.08.03, 18:01 Prosze powiedzcie mi czy dzieciaki z rozszczepem mogą pić z kubeczka z ustnikiem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erykp Re: A co z kubeczkiem... 23.08.03, 10:39 asia.mama.marcelego napisała: > Prosze powiedzcie mi czy dzieciaki z rozszczepem mogą pić z kubeczka z > ustnikiem? W Polanicy mówili, że mogą, ale nie wcześniej niż 1 miesiąc po operacji. Z butelki nie wcześniej niż po 2 miesiącach (a najlepiej w ogóle nie). Odpowiedz Link
asia.mama.marcelego Re: A co z kubeczkiem... 23.08.03, 16:13 Dzięki Eryk. Ja nie zamierzam powracac do butelki. Zwłaszcza że mały nie ma płytki. i natomiast powiedziano że po 2 tygodniach można znów karmić smoczkiem. Odpowiedz Link
aga.mama.zuzy Re: A co z kubeczkiem... 25.08.03, 07:21 Moja Zuzka również nie jest karmiona smoczkiem, próbowałam dawać jej pić butelką z "dzióbkiem" takim jak w kubeczkach ale niezbyt nam to wychodziło - musiałam jej bardzo delikatnie wlewać napój do buzi gdyż malutka nie potrafi ssać i ciągnąć soku zarówno ze smoczka jak i dzióbka (nie ma jeszcze zszytego pobniebienia). W naszym przypadku chyba najlepiej sprawdza się karmienie łyżeczką. Polecam butelkę chicco zakończoną łyżeczką wygodna zwłaszcza poza domem. Odpowiedz Link
asia.mama.marcelego Re: A co z kubeczkiem... 25.08.03, 15:45 Ja kupiłam już dawno tą butelkę ale u nas zupełnie sie nie sprawdza. Za mniej więcej 4 razem wypływa na łyżeczkę tyle pokarmu, że zalewa Marcela. Wypalałam nawet dziurki w zaślepce ale nic nie pomogło. Odpowiedz Link
kaskazuza Kubek - kapek 22.09.03, 11:47 Zuzka właśnie się uczy pić z takiego kubka, to znaczy kupiliśmy końcówke do kubka - niekapka Aventu i wyjęłam membrankę. Bardzo rzadkie soki leca trochę zbyt intensywnie, ale z gęstszymi radzi sobie całkiem dobrze. To chyba pierwszy krok do picia ze zwykłego kubka... Odpowiedz Link