Dodaj do ulubionych

A co z kubeczkiem...

22.08.03, 18:01
Prosze powiedzcie mi czy dzieciaki z rozszczepem mogą pić z kubeczka z
ustnikiem?
Obserwuj wątek
    • erykp Re: A co z kubeczkiem... 23.08.03, 10:39
      asia.mama.marcelego napisała:

> Prosze powiedzcie mi czy dzieciaki z rozszczepem mogą pić z kubeczka z
      > ustnikiem?

W Polanicy mówili, że mogą, ale nie wcześniej niż 1 miesiąc po operacji. Z
      butelki nie wcześniej niż po 2 miesiącach (a najlepiej w ogóle nie).
      • asia.mama.marcelego Re: A co z kubeczkiem... 23.08.03, 16:13
        Dzięki Eryk. Ja nie zamierzam powracac do butelki. Zwłaszcza że mały nie ma
        płytki. i natomiast powiedziano że po 2 tygodniach można znów karmić smoczkiem.
        • aga.mama.zuzy Re: A co z kubeczkiem... 25.08.03, 07:21
          Moja Zuzka również nie jest karmiona smoczkiem, próbowałam dawać jej pić
          butelką z "dzióbkiem" takim jak w kubeczkach ale niezbyt nam to wychodziło -
          musiałam jej bardzo delikatnie wlewać napój do buzi gdyż malutka nie potrafi
          ssać i ciągnąć soku zarówno ze smoczka jak i dzióbka (nie ma jeszcze zszytego
          pobniebienia). W naszym przypadku chyba najlepiej sprawdza się karmienie
          łyżeczką. Polecam butelkę chicco zakończoną łyżeczką wygodna zwłaszcza poza
          domem.
          • asia.mama.marcelego Re: A co z kubeczkiem... 25.08.03, 15:45
            Ja kupiłam już dawno tą butelkę ale u nas zupełnie sie nie sprawdza. Za mniej
            więcej 4 razem wypływa na łyżeczkę tyle pokarmu, że zalewa Marcela. Wypalałam
            nawet dziurki w zaślepce ale nic nie pomogło.
    • kaskazuza Kubek - kapek 22.09.03, 11:47
      Zuzka właśnie się uczy pić z takiego kubka, to znaczy kupiliśmy końcówke do
      kubka - niekapka Aventu i wyjęłam membrankę. Bardzo rzadkie soki leca trochę
      zbyt intensywnie, ale z gęstszymi radzi sobie całkiem dobrze.
      To chyba pierwszy krok do picia ze zwykłego kubka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka