mumio2000 11.04.06, 12:05 To, ze blacha jest ok, czyli rdza rzadko gosci na 145, to juz wiemy wszyscy. Jak jednak wygląda sytuacja z progami i podwoziem? jak konserwujecie podwozie po zimie? czy rdza żre wam auta od dołu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
da_vinci.go2.pl Re: Podwozie... 11.04.06, 12:11 No w mojej pojawiła się rdza i otwory w podwoziu nie wiem może z racji zglebienia poprzedni właściciel zarył o śpiocha i rdza się pojawiła. Odpowiedz Link
uki145 Re: Podwozie... 11.04.06, 12:59 Witam! normalne w 145. podłuznice przód, mocowania podnosnika ,okolice mocowania zawieszenia,spawy elementów podwozia ,okolice otworów odpływowych. u mnie to wszystko ma slady rudej. wiele egzemplarzy widziałem i tylko te regularnie konserwowane i garazowane nie miały sladów. nie jest to jakas głeboka korozja(moje 145 to rocznik 94) ,ale za pare lat moze byc gorzej .warto wiec wyczyscic i zabezpieczyc dokładnie ,chociazby barankiem.Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
emeryt1946 Re: Podwozie... 12.04.06, 18:23 Tylko preparat Bitex !!! Ja , nie chwaląc się zachowałem nadwozie Poloneza 1500 w idealnym stanie przez całe 3 ( trzy!!!) lata bez śladu rdzy , dzięki stosowaniu tego cudownego specyfiku ! Myślę , że na Alfie efekty mogą być jeszcze lepsze ! Służe adresem mojego szwagra , w którego garażu odbyła się operacja konserwacyjna. Niezbędne narzędzia - pędzel ławkowiec i szpachelka. Odpowiedz Link