Dodaj do ulubionych

decyzja zakupu

30.03.07, 17:30
jak czytam tematy (przepływki ,turbinki,wariatory) + u mnie rdzewiejące
podstawy lusterek odpryski lakieru na przedniej masce puchnące listwy boczne
przy szybach -no cóż !!!!zastanawiam się czy dobrze zrobiłem kupując to auto
.Chyba aż takim fanem alfy nie jestem chociaż mi się podoba i silnik chodzi
bez problemu 2,4 jtd, ale jadąc dalej stres czy wszystko będzie ok .Auto jest
z 1998r więc zastanawiam się jak bedzie dalej
Obserwuj wątek
    • nicolaromeo Re: decyzja zakupu 30.03.07, 17:33
      To ją sprzedaj, bo cos mi się zdaje, ze oczekujesz od 9 letniego auta by było
      jak nowe. Taka oferta to tylko w erze :)
    • alces1 Re: decyzja zakupu 30.03.07, 17:36
      Jezeli nie jestes pierwszym wlascicielem tej Alfy, to zastanow sie, czy w 100%
      znasz jej historie. Moze samochod jest po takim dzwonie, ze nawet sam nie
      jestes sobie w stanie tego wyobrazic... i stad np. ta korozja.
      Pozdrawiam.
      • cysiekk1 Re: decyzja zakupu 30.03.07, 17:50
        Wow, a ja sie przejowalem ze moja 16 letnia AR ma slady korozji....;)
        • xdyrek Re: decyzja zakupu 30.03.07, 21:26
          Może po 9 letnim aucie wymagam zbyt wiele wiem,że nie było puknięte lakier jest
          raczej oryginalny ona nie rdzewieje ale na masce są drobne odpryski (chyba
          lakier kiepskiej jakości) a silnik chodzi na razie bez problemów .Jednak 9
          letnie bmw czy merc wygląda jak nowy (przynajmniej zewnętrznie).Ale Alfa mi się
          podobała bardziej niż merc C i myślę,że może nie będę żałował zakupu
          • ars156 Re: decyzja zakupu 30.03.07, 22:32
            odpryski lakieru na masce swiadcza o tym ze tym autem ktos jezdzil a nie turlal
            sie, mam to samo . moj kumpel ma AMG i tez ma odpryski na masce ! kiepski
            lakier ? nie sadze !
          • ars156 Re: decyzja zakupu 30.03.07, 22:34
            xdyrek napisał:

> Może po 9 letnim aucie wymagam zbyt wiele wiem,że nie było puknięte lakier
            jest
            > raczej oryginalny ona nie rdzewieje ale na masce są drobne odpryski (chyba
            > lakier kiepskiej jakości) a silnik chodzi na razie bez problemów .Jednak 9
            > letnie bmw czy merc wygląda jak nowy (przynajmniej zewnętrznie).Ale Alfa mi
            się
            > podobała bardziej niż merc C i myślę,że może nie będę żałował zakupu
            merce i bmw wygladaja jak nowe bo wiekszosc jest dziesiec razy
            malowana !!!!
    • xdyrek Re: decyzja zakupu 30.03.07, 23:52
      Może jestem przewrażliwiony bo to moje pierwsze włoskie auto (poprzednie
      niemieckie)a ta opinia o awaryjności robi swoje chociaż może nieuzasadniona . A
      przed kupnem przeglądając internet zwróciłem uwagę na Alfę 156 zacząłem się tym
      autem bliżej interesować i postanowiłem ,że to jest to. W zasadzie zadecydowała
      żona -będąc pod Łodzią w auto-komisie był :biały merc C i srebrna 156
      .Powiedziała,że bardziej podoba jej się "ten drugi" a nie merc.A ponieważ żony
      mają zawsze racje tak zostało.A teraz mam nadzieję ,że nie zrobiłem głupstwa bo
      silnik ładnie chodzi i jeździ się fajnie a lakier? damy do lakiernika
    • hebe982 Re: decyzja zakupu 31.03.07, 23:50
      Lakier mojej alfy też nie jest w najlepszym stanie (odpryski, małe otarcia,
      spuchło troche na dachu przy przedniej szybie) poprzedni właściciel chyba nie
      kochał jej za bardzo (ale czego tu wymagać po Szwedzie z Niemiec). Za to ja się
      zakochałam od pierwszej jazdy (a może nawet wcześniej) i nie żałuję zakupu
      (zamiast na kosmetyczkę wydam na lakier do alfy ;P)
    • da_vinci.go2.pl Re: decyzja zakupu 02.04.07, 07:17
      Przestań czytać forum to Ci przejdzie - każdy tak ma, ja też się zastanawiałem
      po przeczytaniu forum, ale olałem to i jak na razie się cieszę z jazdy -
      zrozumiałem, że od tego są fora i tu się wymienia głównie swoje problemy, a jak
      dłużej się tu posiedzi to zauważysz, że w zasadzie niewiele ich jest (głównie
      wymiana pasków, zawieszenie, termostat, przepływomierz, sonda lambda) czyli to
      co w każdej marce.
      A jak masz zły humor po prostu przejedź się swoją Alfą od razu minie.
      • xdyrek Re: decyzja zakupu 02.04.07, 15:43
        Chyba macie rację przecież kupiłem to auto bo mi się podobało (zarówno środek
        jak i opakowanie).Od września ub.roku chodzi i nic się nie dzieje. Po kupnie jak
        zobaczył sąsiad( Audi 80) -"człowieku coś ty kupił tylko Niemiec ,tutaj siada
        wszystko" ,ale za tydzień pyta ;sąsiad a jaki tu jest silniczek i ile pali ropki
        a za następne 2 tygodnie mówi: sąsiad a pokaż w środku . No i kiedyś pod
        pretekstem,że też jedzie "do miasta" zabrał się i było zero komentarza i tylko
        rozglądanie sie.W końcu myślę sobie jak się coś zepsuje to się naprawi(oby tylko
        nie za często) Pozdrawiam Krzysiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka