Dodaj do ulubionych

Czerstwy "Chlebuś"

21.01.10, 21:35
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7478834,Chlebowski_zeznaje_przed_komisja_hazardowa__NA_ZYWO_.html
Z nudów oglądałem przesłuchanie Chlebowskiego.
Typ był żenujący w swoim wystapieniu. Widać było,że łże jak pies.
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Re: Czerstwy "Chlebuś" 21.01.10, 21:48
      jakoś nie widzę konkretnego złamania prawa przez Chlebowskiego czy wpływania na
      kształt ustawy.
      PIS (w postaci CBA) ośmieszył się stenogramami typu "Rychu, na 90% załatwię"
      które dotyczyły innej sprawy.
      Chlebowski zadawał się z niewłaściwymi ludźmi i zasłużenie za to odszedł.
      • t-tk Re: Czerstwy "Chlebuś" 21.01.10, 21:53
        Ja tylko czekam, aż cała sprawa Sobiesiaka z rozpędu przeniesie się na jego rodzinę itp. Bo tego, że dziennikarze zaczną szukać wszystkich nieprawidłowości, wykroczeń i przestępstw wśród jego rodziny jestem pewien.
        • xeikon Re: Czerstwy "Chlebuś" 21.01.10, 21:59
          t-tk napisał:

> Ja tylko czekam, aż cała sprawa Sobiesiaka z rozpędu przeniesie się na jego rod
          > zinę itp. Bo tego, że dziennikarze zaczną szukać wszystkich nieprawidłowości, w
          > ykroczeń i przestępstw wśród jego rodziny jestem pewien.
          >
          A zapewniam Cię że jest się do czego doczepić. Coś o tym typie wiem bo często
          bywam w Niedzicy.
          • t-tk Re: Czerstwy "Chlebuś" 21.01.10, 22:27
            O Sobiesiaku? mój tato zna jego brata, także to jego brata miałem na myśli pisząc o dopieprzaniu się do rodziny.
      • xeikon Re: Czerstwy "Chlebuś" 21.01.10, 22:03
        wujaszek_joe napisał:

> jakoś nie widzę konkretnego złamania prawa przez Chlebowskiego czy wpływania na
        > kształt ustawy.
        > PIS (w postaci CBA) ośmieszył się stenogramami typu "Rychu, na 90% załatwię"
        > które dotyczyły innej sprawy.
        > Chlebowski zadawał się z niewłaściwymi ludźmi i zasłużenie za to odszedł.

Miał wystarczająco duzo czsu na "wybielenie" zarzutów.
        Dlaczego od razu po ujawnieniu nagrań nie zwółał konferencji prasowej i nie
        odparł zarzutów? Gdyby był niewinny to Tusk by go nie "wylogował".
    • franek-b Re: Czerstwy "Chlebuś" 21.01.10, 23:57

> Z nudów oglądałem przesłuchanie Chlebowskiego.
      > Typ był żenujący w swoim wystapieniu. Widać było,że łże jak pies.

A ja słuchałem jak jezdziłem po mieście i dla mnie cała ta afera to wielka wydmuszka jak ze strusiego jaja... Jakoś niczego nie mogę się dopatrzyć, poza tym, że Chlebowski to mitoman i opowiadał bzdury temu biznesmenowi a i tak robił swoje.
      Druga kwestia to, że media wydały wyrok i przez parę miesięcy była jazda po chlebowskim, a ostatnio słyszałem opinię prawicowych dziennikarzy, że aferty to w tym niewiele, bo przestępstwa brak.
      • dgr Re: Czerstwy "Chlebuś" 22.01.10, 08:56
        Ale czy to tak naprawdę ważne czy Chlebowski jest winien czy też nie ? Dla
        części społeczeństwa każde działanie ( zwłaszcza polityka ) zawsze jest
        podejrzane. Przeczytaj co napisał w innym poście xeikon. Skoro Tusk wyrzucił go
        z PO to znaczy że Chlebowski jest winien. A gdyby nie wyrzucił, to znaczyłoby,
        że też jest winien, a Tusk go chroni. Czyli jakby nie patrzeć zawsze dupa z
        tyłu. Dla takich ludzi nie ma czegoś takiego jak domniemanie niewinności.
        • franek-b Re: Czerstwy "Chlebuś" 22.01.10, 09:44
          Masz rację, też zwróciłem na to uwagę, ale nie chciałem podejmować wątku.
          Generalnie, mam wrażenie, że duża część ludzi w tym dziennikarzy, jest na wysokim poziomie oderwania od rzeczywistości i żyją w ułudzie lub jakimś magicznym wyobrażeniu świata. Ludziom tym wydaje się, że biznes to jest taki świat jak w dynastii lub innym serialu, a to twarde życie, często bluzgi, intrygi i bezwzględna walka. A politycy to normalni ludzie, którzy też mają kolegów, źony, kochanki, kochanków i różne słabości, o których ludzie wiedzą (Schetyna np. lubi dobrze pochlać wódę).

Teraz mamy zderzenie tej medialnej rzeczywistości z brutalnym codziennym życiem, gdzie nie ma cedzenia słów, tylko mówi się wprost i dosadnie.

Jak górnicy przychodzą lobbować pod sejm i rzucają kamieniami to jest wtedy ok...
          • mrzagi01 Re: Czerstwy "Chlebuś" 22.01.10, 10:10
            panowie, z ręką ma sercu- czy pisalibyście tak samo gdyby na miejscu
            Zibiego był Edgar Krotkoręki albo Bulterier?

>A politycy to normalni ludzie,

Nie- w polityku jest procentowo więcej chuja na kaczych łapach niż w
            przeciętnym człowieku. Taka predyspozycja zawodowa jak refleks u
            pilota, czy szeroka klata u kowala.
            • franek-b Re: Czerstwy "Chlebuś" 22.01.10, 22:55
              > panowie, z ręką ma sercu- czy pisalibyście tak samo gdyby na miejscu
              > Zibiego był Edgar Krotkoręki albo Bulterier?

Pewnie nie to samo, to jest jasne.

> Nie- w polityku jest procentowo więcej chuja na kaczych łapach niż w
              > przeciętnym człowieku. Taka predyspozycja zawodowa jak refleks u
              > pilota, czy szeroka klata u kowala.

W sumie piszesz to samo co chciałem przekazać, czyli że oni nie reprezentują wyższych norm moralnych, tylko wręcz przeciwnie, ale potrafią to ładnie opakować. Zdarzają się ideowcy ale tacy są jeszcze gorsi bo z takim nigdy nic nie wiadomo.
              • mrzagi01 Re: Czerstwy "Chlebuś" 23.01.10, 01:29
                franek-b napisał:

>
                > Pewnie nie to samo, to jest jasne.
                Doceniam uczciwość :)

>
                > > Nie- w polityku jest procentowo więcej chuja na kaczych łapach niż w
                > > przeciętnym człowieku. Taka predyspozycja zawodowa jak refleks u
                > > pilota, czy szeroka klata u kowala.
                >
                > W sumie piszesz to samo co chciałem przekazać, czyli że oni nie reprezentują wy
                > ższych norm moralnych, tylko wręcz przeciwnie, ale potrafią to ładnie opakować.
                Tak się sklad, że jestem zorientowany w klimacie w krtorym "Chlebuś" rósł ( o czym pisalem w stosownym wątku w stosownym czasie- myślę że do odlalezienia via forum-gazeta-browser)), bo to nieomal moj ziomal.
                I wlaśnie z tego powodu daję wiarę (mimo akceptacji dla rządu Tuska)że to bydle umoczyło na maksa i teraz usiłuje rżnąć głupa.

> Zdarzają się ideowcy ale tacy są jeszcze gorsi bo z takim nigdy nic nie wiadomo.
                IDEOWCY są w nazych czasach folklorem, i szczere trzeba ich pielęgnować, a nade wszystko odróżniać od farbowanych lisów.
    • sven_b Re: Czerstwy "Chlebuś" 22.01.10, 10:09
      He he, zastanówmy sie kto tam na Wiejskiej nie łże jak pies? Bufetowa?
      Konserwator sprzętu ppoż...?
      • wiktor_l Re: Czerstwy "Chlebuś" 22.01.10, 23:08
        No tak, ale nie jest odpowiedzią, że skoro wszyscy tam kradną to Zbyszek też ma
        prawo. K.rwa, znajmy granice, niezależnie od upodobań politycznych.
        Glosowalem na PO, ale dla mnie takie delikatnie mowiac twarze jak Schetyna,
        Chlebowski czy Miro są nieakceptowalne.
        Wlasnie dlatego że glosowalem, mam prawo wymagać wyższych norm moralnych.
        Mitoman? Może, ale to znaczy że powinien pracować w reklamie albo być adwokatem,
        a łapska trzymać daleko od rządzenia moim krajem. Ale wszyscy wiemy że nie byly
        to czcze obietnice, jakby mogl, to by im pomogl, a tak to tylko obiecywal, chcąc
        być ważnym w oczach bogatego gościa. Czyli taki cwaniaczek.

Jesli będziemy zawsze to tlumaczyc, ze specyficzni ludzie lgną do polityki, to
        zaraz zaczniemy tolerować w ich wykonaniu nie tylko lapowkarstwo, ale morderstwa
        i gwalty też.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka