Dodaj do ulubionych

Lot do Chicago zawrócony

28.09.10, 16:17
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8436617,Agresywny_pasazer_wszczal_awanture_na_pokladzie_samolotu.html
nieźle, nie dość, ze wszystko się przedłuża to musieli zrzucic prawie całe paliwo, zeby wylądowac na Okęciu. Ciekawe czy gość za to beknie
Obserwuj wątek
    • zenon77 Re: Lot do Chicago zawrócony 28.09.10, 16:57
      Podobno jakiś polonijny byznesmen z Chicago. To bardzo ciekawa grupa społeczna. Myślę, że brakujących ogniw w teorii ewolucji należy szukać właśnie tam...
      • derwisz911 Re: Lot do Chicago zawrócony 28.09.10, 17:08
        Zestawienie 'polonijny' i 'biznesmen' zawsze mi sie kojarzy z Janem Kobylanskim :)))
        • dr.verte Re: Lot do Chicago zawrócony 28.09.10, 17:20
          Kobylansky to jest owszem polonijny biznesmen ale bardzo juz starej daty , mnie na to
          haslo bardziej kojarzy sie Ziggy Rozalsky .
          • mrzagi01 Re: Lot do Chicago zawrócony 28.09.10, 19:12
            Znałem kiedyś jednego polonijnego byznesmena z Niujorku (Właściwie to z Niudżerzej) Z tym, że oprócz tego że był on polonijny, to jeszcze jego przodkowie dymali z buta po dnie morza czerwonego.
            Opis jak opis, ale kontekst incydentu (wkręcenie syna na krzywy ryj do klasy biznes) dobrze pasuje do człowieka.
            • sven_b Re: Lot do Chicago zawrócony 30.09.10, 08:42
              Miałem kiedys kontakt z biznesmenem polonijnym. Umówił sie ze mną w Gromadzie przy Okęciu. Ściągnąłem na to spotkanie jeszcze 3 ludzi bo facet miał szeroka wizję. Pacjent przybył z cygarem, w sandałach. W pewnym momencie wyłączył sie z ogólnej rozmowy i szepnął mi do ucha 'Ty będziesz miał ze mną biznes'. Ciągle powtarzał, że obaj jesteśmy ludźmi honoru jednak to nie było takie oczywiste gdy sprawdziło go Coface. Sprawa upadła:)
    • ernest_linnhoff Re: Lot do Chicago zawrócony 28.09.10, 17:01
      Jakoś kłoci sie z tym zdarzeniem okreslenie "biznesmen". Bardziej pasuje "troll podniebny" ;-)
      Ale na kanwie tego zdarzenia, stwierdzam, ze moj pierwszy lot do USA 3 tygodnie temu liniami BA z przesiadka w Londynie to racjonalna opcja. Raz, ze podroz nie jest monotonna, a dwa jest sie w mniejszym stopniu narazonym na obecnosc "biznesmenow" rodem z Pierdziszewa Gornego ;-)
      • fastaxe77 Re: Lot do Chicago zawrócony 30.09.10, 00:55
        Te biznesmeny były raczej z Pietuszek Centralnych.
        A takich z Heathrow do NY lata sporo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka