Dodaj do ulubionych

do YAMASZA pytanie

14.12.11, 15:32
Taka sytuacja - fabrycznie nowe auto, kupione PL, salon - ważne badania techniczne - wiadomo.
Upływa termin ważności tymczasowego dowodu rejestracyjnego - dwa dni po terminie kontrola policji - skutek? Sytuacja inna - dwa dni po terminie zdarzenie drogowe - skutek? Oczywiście twardy dowód czeka w urzędzie do odbioru.
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: do YAMASZA pytanie 14.12.11, 16:42
      Co prawda ja nie jestem yamasz ale jak dla mnie to nie powinno być konsekwencji ale to jest PL, więc wszystkie scenariusze są możliwe. Ja też zaczekam na fachową odpowiedź.
      • sven_b Re: do YAMASZA pytanie 14.12.11, 17:01
        Mnie też się tak wydaje, ale ponieważ ludzie w tym kraju są , wiadomo...
        • yamasz Re: do YAMASZA pytanie 14.12.11, 19:45
          Tak czy siak zatrzymanie dowodu rejestracyjnego i 5 dych. Ale ogólnie jezeli mija termin tymczasowego dowodu, a stałego jeszcze nie ma to wystarczy pójsc do wydziału kom. i oni przedłużają termin waznosci tymczasówki.
          • yamasz Re: do YAMASZA pytanie 14.12.11, 19:49
            policja odsyła dowód do wydziału komunikacji, kierowca dostaje na miejscu zdarzenia pokwitowanie wazne 7 dni. w tym czasie odbiera stały dowód lub juzeli pojazd ma uszkodzenia jedzie do stacji kontroli pojazdu naprawionym autem, tam dostaje pokwitowanie wazne 30 dni i w terminie 30 dni odbiera dowód w wydz. kom.
          • plawski Re: do YAMASZA pytanie 14.12.11, 20:35
            yamasz napisał:

> Tak czy siak zatrzymanie dowodu rejestracyjnego i 5 dych.
            ==> zawsze i przy każdym policjancie? Nie da rady wytłumaczyć, że auto nowe, ubezpieczone, z ważnym przeglądem tylko "zaspałem" 2 dni?
            --------
            Ale ogólnie jezeli mija termin tymczasowego dowodu, a stałego jeszcze nie ma to wystarczy pójsc do wydziału kom. i oni przedłużają termin waznosci tymczasówki.
            ===> tak, to wiem, dzięki
            • yamasz Re: do YAMASZA pytanie 14.12.11, 22:04
              Zależy, czy trafisz na chuja, czy na normalnego człowieka. Jak w życiu. Ale ogólnie przepis jest przepis, ordnung must sein.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka