Dodaj do ulubionych

Audi Le Mans do produkcji?

08.09.04, 21:39
www.samar.pl/index.html?__action=sec,4&news=5710
Widac - udalo im sie wypromowac samochod w filmie "Ja, robot" :)
Tylko nie rozumiem - maja Bugatti, maja Lamborghini, maja Bentleya, po kiego grzyba jeszcze bolid Audi? Dojdzie do tego, co sie stalo w segmencie C - ludzie nie kupowali Golfa IV, bo mieli: tania Octavie, ladnego Leona albo prestizowego A3.

A propos filmow: ogladaliscie moze "Looney Tunes - Znow w akcji"? Tam z kolei jest pare zblizen na znaczek TVR na modelu Tuscan. W sumie to TVR wielkim bohaterem nie jest, ale ujecia pokazuja go w bardzo apetyczny sposob :)
I jeszcze mi sie przypomnialo: teledysk Morcheeby "World Looking In" - "wystepuje" w nim BMW 2002 - piekny youngtimer. Ech, maja ludzie dobry gust :)
Obserwuj wątek
    • undercover_brother Re: Audi Le Mans do produkcji? 08.09.04, 22:01
      Ciekawy wyglad ma to autko, ale nie moge sie zdecydowac czyjest brzydkie czy ladne. Ja ostatnio zakochalem sie w czyms innym... Aston Martin DB9.
    • typson P& G 08.09.04, 23:51
      > Tylko nie rozumiem - maja Bugatti, maja Lamborghini, maja Bentleya, po kiego
      gr
      > zyba jeszcze bolid Audi?

to raczej dosc czesto spotykane zjawisko. Np taka firma Procter&Gamble robi
      kilka rodzajow proszkow (chocby Ariel, Bonux, Vizir). Ale reklamowane sa tak
      jakby byly to produkty konkurencyjne. Jednym podoba sie reklama z cycasta
      pania, co sie jej synek ubrudzil grajac w pilke innym reklama jak to baba na
      promocji wali klientce jakims tluszczem a potem to pierze i plamy nie ma, z
      chaslem "pierze tak samo, po ch.j wiec przeplacac". Dzieki temu jedna firma pod
      kilkoma markami szczelniej wypelnia rynek i trafia do szerszej grupy nabywcow.
      Podobnie robi ich konkurencja - Unilever i inne.

Z autami jest podobnie - chocby GM. I tak kase nabija sie jednemu ale zachowane
      sa pozory konkurencji i wyzszosci jednej marki nad druga.
      • derwisz911 Re: P& G 09.09.04, 01:05
        Tyle ze Ariel, Vizir i Bonux to zupelnie inne segmenty rynku...
        • typson Re: P& G 09.09.04, 01:19
          hm, na pewno powinnismy tak myslec ;-)

A dlaczego? "BO TAK!!!!"
    • art_0 Re: Audi Le Mans do produkcji? 09.09.04, 08:38
      Wg mnie rynek aut sportowych jest podzielony na conajmniej 2 rodzaje:
      - superluksusowe, supermocne cruisery typu Bentley, ktorymi własciciele nigdy
      nie przekrocza 200 km/h
      - auto prawdziwie sportowe tak jak Lambo
      Te auta nie są (wg mnie) dla siebie konkurencja. Bugatti Veyron? Czekamy,
      czekamy i jeszcze pewnie poczekamy pare lat. O ile sie w ogóle doczekamy.
      A co z Audi? Moim zdaniem to tylko demonstrator technologii i nie pojawi sie na
      rynku. A nawet jesli, to bedzie tylko "dolna polka" supercarsow....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka