Dodaj do ulubionych

Jakosc (?) Hondy

14.06.05, 03:03
Dzis w moim Accordzie padlo radio, wlasciwie to tylko podswietlanie
wyswietlacza. Gdzie ta slynna jakosc Hondy? Moja sie sypie 10 razay gorzej niz
stajacy nisko w rankingach jakosci Pontiac ze nie wspomne o moich poprzednich
dwoch Chevroletach w ktorych nie psulo sie wlasciwie nic. Nikt mnie na
nastepna Honde nie namowi, wracam do produktow Made in USA.
Obserwuj wątek
    • wowo5 Re: Jakosc (?) Hondy 14.06.05, 03:13
      Welcome to the club. Jest kilka aut amerykaskich, ktore zasluguja na uwage:
      GTO, CTS, Charger, Mustang.
    • typson Re: Jakosc (?) Hondy 14.06.05, 11:18
      kup S6 !
    • marekatlanta71 Re: Jakosc (?) Hondy 18.06.05, 00:59
      Bylem dzis w serwisie - radio musieli zamowic (ciekawe dlaczego nie zrobili tego
      tydzien temu jak dzwonilem i mowilem ze jest zepsute?) i za pare dni bede musial
      znowu na wymiane sie wybrac. Za to wykryli ze mam stare oprogramowanie i
      dostalem nowa wersje - roznica taka ze plynniej przyspiesza (poprawiony algorytm
      sterowania przepustnica), latwiej zapala i przede wszystkim nie zapala lampki
      "czeka cie wycieczka do serwisu" bez powodu - poprzednia wersja miala taki blad.
      Przy okazji zrobilem przeglad na 15 tys. mil, wywazyli i poprzekladali kola, i
      cos tam jeszcze powymieniali...
      • typson Re: Jakosc (?) Hondy 18.06.05, 02:25
        zmienili Ci firmware w przepustnicy? haha, fajnie to brzmi ;)

Komputerowe sterowanie wtryskiem i upgrade tegoz - coz w gazniku mozna liczyc co
        najwyzej na bledy czasu wykonania jak sie jakies paprochy dostana (runtime error)
        • marekatlanta71 Re: Jakosc (?) Hondy 18.06.05, 03:24
          Mnie tez rozsmieszylo jak facet mi powiedzial "we had to upgrade your software"
          :) Myslalem ze zmienia jakis czujnik albo cos, a tu software. Ma nadzieje ze mi
          jakiegos wirusa nie wpuscili...
        • marekatlanta71 Re: Jakosc (?) Hondy 18.06.05, 03:26
          W gaznik moga jakies robale wejsc i wtedy mamy tzw. bug w gazniku i trzeba
          wezwac debuggera swojsko zwanego tez mechanikiem :)
      • marekatlanta71 Re: Jakosc (?) Hondy 24.06.05, 02:54
        Dzis mi wymienili radio i wbrew moim obawom nie ma sladu. Za to po przyjechaniu
        do domu odkrylem ze mam na co narzekac przy nastepnym spotkaniu - oblazi czarna
        farba z takiego elementu przy szybie + jeden kawalek plastiku przy siedzeniu
        postanowil byc dwoma kawalkami plastiku. Na szczescie serwis jest bardzo mily,
        profesjonalny, cierpliwy i dosc szybki - zalatwili mi to radio dzis w 55 minut.
    • claudia207 Re: Jakosc (?) Hondy 24.06.05, 04:55
      Znajomemu pare miesiecy temu wysiadla trasmisja w dwuletnim Accord. Mimo, ze
      samochod byl z leasingu i naprawa zajela kilka dni, a Honda nie chcial
      wypozyczyc zastepczego samochodu. Niedawno znowu cos mu wysiadlo. Zapowiada, ze
      nastepny samochod wezmie od Toyoty/Lexusa.

Napisz w carreview.com o problemach z samochodem. Inni skorzystaja.
    • niknejm Re: Jakosc (?) Hondy 24.06.05, 15:26
      Jak się kupuje 'nówkę', to prawie zawsze są najpierw jakieś drobiazgi do
      naprawienia. W aucie żony (nowy Yaris, czyli Toyota) 'fahofcy' źle zamontowali
      alarm i auto stanęło 200m od salonu. Okazało się też, że schowek jest źle
      spasowany, odstaje i stuka. Poprawiono wszystko na gwarancji i jest (odpukać)
      OK. :-)

Pzdr
      Niknejm
      • marekatlanta71 Re: Jakosc (?) Hondy 24.06.05, 23:40
        Kurde, nikt mnie nie poinformowal ze nowe samochody wymagaja wymienienia polowy
        wnetrza zanim sie "dotra".

Nastepny bedzie uzywany, bo mam dosc tej zabawy...
        • typson Re: Jakosc (?) Hondy 25.06.05, 01:16
          > Nastepny bedzie uzywany, bo mam dosc tej zabawy...

dets de pojnt! ;)
    • astro_glide Re: Jakosc (?) Hondy 30.07.05, 06:12
      Honda Accord jest przeciez produkowana w USA ,przynajmniej ta sprzedawana
      tam .Duzo amerykanskich (Pontiac,Ford,Chrysler)jest produkowanych w
      Kanadzie .Wiec jaki amerykanski pojazd jest dla ciebie amerykanski?
    • marekatlanta71 Re: Jakosc (?) Hondy 30.07.05, 15:47
      Wczoraj jechalem Honda znajmoych ktora kupili jakies 2 miesiace przede mna -
      pompa paliwa wyje, przy hamowaniu cos zgrzyta - Sodoma i Gomora...
      • niknejm Z drugiej zaś strony... 04.08.05, 14:16
        www.samar.pl/index.html?__action=sec,4&news=8103
        Honda najbardziej niezawodną marką w UK.

Pzdr
        Niknejm
        • marekatlanta71 Re: Z drugiej zaś strony... 04.08.05, 23:31
          A ja nie wiem co o tych Hondach myslec - z jednej strony po roku posiadania
          nadal jazda sprawia mi tyle samo przyjemnosci - osiagi mojego Accorda sa
          zdumiewajace i nigdy nie przestaja cieszyc. Do tego zuzycie paliwa jest jak na
          moc i rozmiar bardzo umiarkowane pomimo mojej ciezkiej nogi. Z drugiej strony
          mam juz 2 rzeczy do naprawy na nastepny przeglad - pojemnik na okulary ma
          tendencje do otwierania sie a panel ze sterowaniem elektrycznym fotelem sie
          oderwal.

Dane statystyczne o Hondach wskazuja na to ze ja jak zwykle nie mialem szczescia
          z moim egzemplarzem.

P.S. Acura TL jest nadal ulubionym pojazdem mojej zony wiec czuje ze bedziemy
          wybierali miedzy TL a RL...
          • lewarek5 Re: Z drugiej zaś strony... 05.08.05, 15:59
            marekatlanta71 napisał:

> A ja nie wiem co o tych Hondach myslec - z jednej strony po roku posiadania
            > nadal jazda sprawia mi tyle samo przyjemnosci - osiagi mojego Accorda sa
            > zdumiewajace i nigdy nie przestaja cieszyc. Do tego zuzycie paliwa jest jak na
            > moc i rozmiar bardzo umiarkowane pomimo mojej ciezkiej nogi. Z drugiej strony
            > mam juz 2 rzeczy do naprawy na nastepny przeglad - pojemnik na okulary ma
            > tendencje do otwierania sie a panel ze sterowaniem elektrycznym fotelem sie
            > oderwal.
            >
            > Dane statystyczne o Hondach wskazuja na to ze ja jak zwykle nie mialem
            szczesci
            > a
            > z moim egzemplarzem.
            >
            > P.S. Acura TL jest nadal ulubionym pojazdem mojej zony wiec czuje ze bedziemy
            > wybierali miedzy TL a RL...

.. podobnie jak z dziewczyna,-na disco super laska ,nastepnego ranka w lózku -
            Boze gdzie ja mialem oczy ???
    • lewarek5 Re: Jakosc (?) Hondy 04.08.05, 16:50
      marekatlanta71 napisał:

> Dzis w moim Accordzie padlo radio, wlasciwie to tylko podswietlanie
      > wyswietlacza. Gdzie ta slynna jakosc Hondy? Moja sie sypie 10 razay gorzej niz
      > stajacy nisko w rankingach jakosci Pontiac ze nie wspomne o moich poprzednich
      > dwoch Chevroletach w ktorych nie psulo sie wlasciwie nic. Nikt mnie na
      > nastepna Honde nie namowi, wracam do produktow Made in USA.

.. Honda nie produkuje auto-radio,wyswietlaczy tez nie ,zwróc sie do ASO jezeli
      masz gwarancje .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka