05.02.07, 16:35
Z racji tego, że fordziaki w mojej firmie osiągają już przebiegi rzędu 200 tys
km, a ponadto konczy się juz leasing, postanowilem udać się po różnych
salonach w poszukiwaniu następców.

Dziś była toyota, założenia to 1 szt avensis i 4 sztuki corolli poprzedniej
generacji. Oferta w sumie niezła, ale nie o tym.

Otoz pojezdzilem i pooglądałem nową corollę. Uczucia - mieszane. Przede
wszystkim, to chyba największy kompakt w historii świata:) pomijam, że jest
więcej miejsca niż w moim a4, co nie jest trudne, ale już z zewnątrz robi
poważne wrażenie. Ale też muszę zaznaczyć, że stylistyka z zewnątrz nie podoba
mi się - jakoś tak tradycyjnie imho brak proporcji, sporo blachy mało szkła itp:).

Natomiast cennik - MASAKRA. 1.6 vvti z takim sobie wyposażeniem ponad 80 tys!
dokładnie tyle co ave z podobnym wyposażeniem.
BTW - mówcie co chcecie, ale żeby w samochodzie klasy średniej (ave) ładować
ręczną klimatyzację? buee...

Obserwuj wątek
    • inna-bajka Re: Corolla 05.02.07, 16:54
      Bierz Corollkę. Moja w marcu będzie miala rok, podobnie jak innych handlowców i
      ponad 75 000 km, ale nic się z nimi nie dzieje. Co prawda ja mam dieselka 2,2 i
      pali przy bardzo ostrej jeździe 6 l max, ale benzynka chyba też niczego sobie
      podobno. Jeśli chodzi o serwisowanie, to rewelacja, przemiła obsługa, dzwonią
      pytają się, załatwiają wszystko, tylko jeździć.
      • wiktor_l Re: Corolla 05.02.07, 17:56
        Prawdopodobnie tak będzie, że wezmę te 4 corolle, też d4d, ale te 1.4;)

Czekam na ostateczną ofertę na focusy.

Gdybym miał posłuchać pracowników, to już by jeździli fordami. Wybrali się do
        salonu toyoty - i jedno zdanie 4 testujących - w corolli nie da się znaleźć
        wygodnej pozycji za sterem. Nie są koszykarzami, raczej srednia krajowa, ale
        jednoglosnie wypowiedzieli się za fokami.

Ale chyba kupię im 4 granatowe corolki i jedną ave kombi.
        • frax1 Re: Corolla 05.02.07, 18:21
          Jak ja sobie usiądę w corolli to naprawdę muszę wyczyniać dziwne manewry coby
          naregulować radio... pod względem prowadzenia i komfortu focus zdecydowanie
          lepiej , choć 1.4 benzyna w corolli to dużo lepsza jednostka niż konkurencja.
          Pozdrawiam
        • inna-bajka Re: Corolla 06.02.07, 08:42
          wiktor_l napisał:
          > Gdybym miał posłuchać pracowników, to już by jeździli fordami.

To kup Foczki ;-) Zadowolony i wdzięczny pracownik to skarb. Ja napisałam swoje
          odczucia względem Toyoty, ale mój serdeczny przyjaciel od pół roku jeździ nową
          Foką i cały czas o niej pitoli, jaka to ona wspaniała ;-) O własnej żonce tak
          ciepło się nie wypowiada. Z tą pozycja za staerem to w sumie nie wiem o co
          chodzi, bo regulacja fotela i kierownicy jest we wszystkich kierunkach.

P.S. Jednym z powodów dlaczego się zwolniłam z poprzedniej firmy, właśnie był
          samochód i oczywiście udział w zyskach. 2 tygodnie temu dostałam propozycje
          pracy za czterokrotnie większą kasę i odmówiłam. Wiesz dlaczego ? Bo w obecnej
          pracy czuję się szanowana i bezpieczna, wiem że moje wysiłki ktoś docenia i
          słucha moich wymagań w stosunku do firmy. To będzie moja ostatnia praca.
    • polokokt Re: Corolla 05.02.07, 19:39
      mi nowa corolla tez sie dosyc podoba, miejsca jest sporo ale na tylnej kanapie
      po ustawieniu przedniego fotela raczej sie nie zmiescilem (ale tanm zazwyczaj
      nie jezdze), ale wyglad jak dla mnie bardzo fajny a i wnetrze tez calkiem OK
      Natomiast cennik to porazka :) tez sobie wyposazylem autko powiedzmy tak troszke
      lepiej (ale tez bez fajerwerkow) i tez doszedlem do wniosku ze za te pieniadze
      to lepiej ave 1.8
      Pozdrawiam
    • sherlock_holmes Re: Corolla 05.02.07, 21:50
      a pomyślec, że poprzednia Corolla zaczynała się w cenniku od 40 tys. z hakiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka