Dodaj do ulubionych

Jak "wyczekać" dziewczynkę?

17.10.11, 12:23
Witam,jestem mamą 3 chłopaków,planujemy z mężem jeszcze jedno dziecko oczywiście dziewczynkę:)Tym razem chciałabym jednak bardziej się do tego przygotować i możliwie jak najbardziej zwiększyć prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki,stosując wszystkie znane mi metody na raz.Czyli dieta magnez-wapń,stosunki na koniec miesiączki i 2 dni po niej.Czy któraś z Was też tak próbowała i z jakim efektem,a może ktoś zna jeszcze jakieś metody "na dziewczynkę"?Pozdrawiam Emilia
Obserwuj wątek
    • asiek334 Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 17.10.11, 13:15
      Przepraszam, ale dla mnie takie metody są conajmniej śmieszne, ale to jest tylko moje zdanie. Czy na płeć dziecka nia mają wpływu inne czynniki a nie dieta i takie tam?. W zyciu bym nie wpadła na taki pomysł i bez metod spodziewam się córki
      • emili76 Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 17.10.11, 13:39
        W taki razie zazdroszczę Ci ale i życzę wszystkiego dobrego,ale posiadając trójkę chłopaków,bądź co bądź kochanych,wierz mi że każda matka decydując się na czwarte dziecko,będzie myśleć jak ja.A swoją drogą przy pierwszych dwóch chłopcach też nie wierzyłam w takie "bzdury",przy trzecim-który miał być córcią zaczęłam czytać o planowaniu płci dziecka.Wiem że nic nie jest pewne na 100% ale przynajmniej warto spróbować.Emilia
        • asiek334 Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 17.10.11, 13:48
          Ale czy w tym wszytkim nie jest ważne to by dziecko było zdrowe a nie czy będzie chłopcem czy dziewczynką?? Ty decydujesz sie na 4 dziecko, a co bedzie jesli ta "metoda nie zadziała" i urodzi się kolejny chłopiec. Kiedys pewna znajoma była w podobnej sytuacji co TY, tyle ze róznica była w ilości dzieci, jeśli tak sie moge wyrazic. Zachodziła w kolejne ciąze tylko po to by miec córke. Takim sposobem doszła do 8 bądź 9 dzieciaków
          • nglka Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 17.10.11, 22:26
            asiek334 napisała:

> Ale czy w tym wszytkim nie jest ważne to by dziecko było zdrowe a nie czy będzi
            > e chłopcem czy dziewczynką??

Jest ważne. RÓWNIEŻ.
            Czy Ona napisała, że nie będzie kochać chłopaka? Nie odbieraj jej prawa do tego, by mogła marzyć. Nie Tobie oceniać.

Autorko - wg stwierdzeń autora książki "chłopiec czy dziewczynka?" - dieta wapniowa sprzyja polaryzacji komórki "na dziewczynkę". Jednak dieta musi być prowadzona restrykcyjnie i zaleca się trwać przy niej 6 mcy [wytrzymasz?].
            Tylko u niewielkiej liczby kobiet polaryzacja jest niezmienna i kobiety rodzą dzieci jednej płci [i niekoniecznie zależy to wtedy od tego jakim nasieniem w przewadze "rządzi" facet].
            Poczytaj o tym.
            • emili76 Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 18.10.11, 09:19
              Dzięki na peno przeczytam:)
    • kotkowa Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 18.10.11, 14:28
      Niestety na stronie iner można wyczytać, że są obecnie badania, które obalają teorię, że na dziewczynkę staramy się przed owu, a na chłopca w trakcie. Prof. Roetzer przebadał kilka tysięcy wykresów i nie potwierdziła się ta zależność. Jedynie w laboratorium plemniki męskie okazywały się szybsze, a żeńskie dłużej żyły, ale w praktyce sprawa jets widocznie dużo bardziej skomplikowana i wpływ mają tu też inne czynniki, więc trzeba po prostu odpuścić. Nie da się naturalnie zaplanować płci, szansa zawsze jest 50%. Nie mówiąc o tym, że nie wiemy kiedy jest owulacja, chyba, że ktoś monitoruje każdy cykl.
    • lidek0 Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 19.10.11, 20:26
      Metody, o których piszesz to kompletne bzdury, słyszałm już tysiące takich zaleceń i ze starań o dziewczynkę wychodzi chłopiec i odwrotnie. Kiedy Wy kobiety dojrzejecie i weźmiecie życie takie jakim jest a nie będziecie poddawać się zabobonom?
      • nglka Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 20.10.11, 07:02
        lidek0 napisała:

> Kiedy Wy kobiety d
        > ojrzejecie i weźmiecie życie takie jakim jest a nie będziecie poddawać się zabo
        > bonom?

Dopiero, gdy na północnym oknie wyrośnie mak. Obowiązkowo - w czasie pełni.
        Swoją drogą - nie nudzi ci się objawianie to tu, to tam, ze swoimi mądrościami ludowymi - aż się ciśnie? Bo jak czytam o tych "zabobonach" to aż mnie lewe ucho [na smutek] swędzi.
        • asiek334 Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 20.10.11, 08:50
          nglka napisała :
          >Jest ważne. RÓWNIEŻ.
          Czy Ona napisała, że nie będzie kochać chłopaka? Nie odbieraj jej prawa do tego, by mogła marzyć. Nie Tobie oceniać

Jeśli Twoim zdaniem płeć dziecka jest najważniejsza to ja nie mam więcej pytań!!!
          A po drugie ja nikomu niczego nie odbieram i tak samo jak lidek0 uważam to za zabobon.
          • nglka Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 20.10.11, 09:36

> nglka napisała :
            > >Jest ważne. RÓWNIEŻ.

asiek334 napisała:
            > Jeśli Twoim zdaniem płeć dziecka jest najważniejsza [...]

Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź. Tym razem postaraj się proszę ją zrozumieć.
            • emili76 Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 20.10.11, 16:26
              Ja przeczytałam już książkę "chłopiec czy dziewczynka" dr.Wójcika(nglka-dzięki),zapraszam wszystkie panie-niedowiarki do lektury,ja póki zaczynam dietkę i będziemy próbować:)Trzymajcie kciuki.

Ps;czwartego chłopca będziemy równie mocno kochać.
              • robin2510 Emili!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.10.11, 19:32
                Nie wierz tak bardzo tej książce, którą i ja zakupiłam aby zaplanować płeć 2 dziecka. Napisałam już o tym mnóstwo postów ale i napiszę raz jeszcze. Zastosowałam się w 100% do zaleceń tego pana, mało tego miałam nawet monitoring cyklu. Zamiast obiecanego syna mam 2-gą córkę :-). Powinnam napisać do niego z reklamacją. Teraz po 2 latach już ochłonęłam, że byłam idiotką i wyrzuciłam kasę w przysłowiowe błoto. Nie mam zamiaru próbować raz jeszcze bo nie ma 100% naturalnej metody planowania płci. Tylko odwirowanie plemników i inseminacja jednym X lub Y daje gwarancję na poczęcie płci jaką sie chce. Na deser dodam , że moja przyjaciółka planowała 2 razy dziewczynkę. Książkę przeczytała, sex 1 raz w m-cu w dniach "na córkę" i co??? ma 2 chłopaków, jeden z 10 dnia cyklu drugi chyba z 11 lub 12dc.
        • lidek0 Re: Jak "wyczekać" dziewczynkę? 22.10.11, 22:14
          Ty sama sobą już chyba kompletnie jesteś znudzona skoro przynudzasz innym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka