Dodaj do ulubionych

wyznaczenie granicy moje i programu..

18.10.11, 06:58
Od jakiegoś czasu prowadzę obserwacje mojego organizmu... zapisuję je w dwóch programach.. w jednym to ja wyznaczam granicę wyższych tempek, drugi robi to jakby z automatu... do tej pory raczej się zgadzali... aż do dzisiaj... może wstawię linki będzie łatwiej...
zastanawia mnie który ma rację?/
mierzę waginalnie o 6:30 termometrem elektronicznym, staramy się, stosujuę metodę Roetzera, w tym cyklu rozpoczęłam branie bromergonu - ale to w tym przypadku nie powinno mieć znaczenia.

www.fertilityfriend.com/ttc/index.php - tu program sam wyznaczył granicę..
enpr.pl/686 - tu ja... po szczycie śluzu... dlatego wydaje mi się że mam rację...

jak byście mogły zerknąć byłabym wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • bystra_26 zbędna informacja 18.10.11, 09:13
      Po co ci ta "granica"? Metoda Roetzera jej nie posiada, to wymysł twórców programów FF i enpr.
      • kiecha3 Re: zbędna informacja 18.10.11, 09:35
        podejrzewam, że mam problem z długością fazy FL- jeśli owu jest przed skokiem, to jeszcze ujdzie, jeśli w dzień skoku czy po... to już staje się krytycznie krótka (9-10 dni)- wyznaczenie prawidłowe dnia skoku, czy też granicy wyższych tempek, daje mi pewien obraz długości fazy wyższych temperatur i pośrednio FL.
        • bystra_26 lutealna 18.10.11, 10:28
          U Roetzera lutealną liczysz od 1. wyższej po dniu szczytu - to żaden problem od długości cyklu odjąć dzień pierwszej wyższej i dodać 1 np. cykl 30 dni, 1. wyższa po szczycie 19 dc, to lutealna 30-19+1=12
          --
          RK
          <specjalista ds. naturalnych metod rozpoznawania płodności>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka