Dodaj do ulubionych

ciąża pomomo miesiączek

07.05.14, 10:50
Mam teoretyczne pytanie: czy notuje się przypadki zajścia w ciążę pomimo pojawiających się regularnie okresów?

Obserwuję się dość regularnie od ponad 15 lat (metoda objawowo-termiczna Rotzera). Urodziłam trójkę wspaniałych dzieciaków wykorzystując metody naturalne. Karmiłam, a potem skutecznie "nie planowałam" potomstwa.

Ostatnio coś jest nie tak. Przez ostatnie około 3 m-ce przytyłam jakieś 5 kg, powiększyły mi się piersi, nawet pojawiło się skąpo mleko. Cykle wydają się w zupełności nie wskazywać na ciążę. Jest faza niższa i wyższa i objaw śluzu. Teoretycznie nie jestem w ciąży.
Jednak koleżanka wczoraj powiedziała mi, że można pomimo to być w ciąży (ona też metody naturalne wykorzystuje w życiu). Dla formalności i świętego spokoju zrobię sobie test ciążowy. Do ginekologa muszę jeszcze poczekać na wizytę. Mam też do zrobienia badania krwi, to się wyklaruje, co we mnie się dzieje.

Ale i tak mam pytanie jak wyżej :)
Obserwuj wątek
    • moja.droga Re: ciąża pomimo miesiączek 07.05.14, 10:52
      nie da się edytować, ale w temacie miało być "pomimo", a nie "pomomo" ;)
    • plater-2 Re: ciąża pomomo miesiączek 07.05.14, 15:58
      Mysle, że koleżance chodzi o to, że zdarzją sie w ciązy krwawienia (które nie sa miesiączkami).
    • lidek0 Re: ciąża pomomo miesiączek 09.05.14, 21:24
      nie ma ciąży pomimo miesiączek bo w ciąży ich po prostu nie ma, są za to krwawienia, przytyłaś, masz pewnie w związku z tym zmiany hormonalne i stąd mleko w piersi, gdybyś w ciąży była już byś to zauważyła chociażby przez częstsze wizyty w toalecie.
      • mar.sew87 Re: ciąża pomimo miesiączek 14.05.14, 10:56
        Nie zaszkodzi zrobić testu, gdyby to była ciąża, to wynik będzie wiarygodny. Tak jak pisze lidek - w ciąży nie ma miesiączek, ale zdarzają się krwawienia lub plamienia, na pewno bardziej skąpe niż @.
        • plater-2 Re: ciąża pomimo miesiączek 18.07.14, 14:10
          No, nie powiedziałabym.. A odklejenie łożyska ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka