Dodaj do ulubionych

prosze o interpretację

18.12.14, 08:58
proszę o interpretację, czy była juz owulacja?
mierzę rano , w ustach, termometrem elektronicznym z 2 miejscsmi po przecinku, odkładam, ale tez obserwuje swój organizm,bo jestem po poronieniu 2 cykl.

16 dnia temp wzrosła, potem był znowu spadek, dzisiaj wzrost.taki ten wykres troche zębaty, nie podoba mi się.
prosze o pomoc i dziękuję

enpr.pl/1415
Obserwuj wątek
    • bisiek10 Re: prosze o interpretację 25.12.14, 02:03
      Ja tak off topic.Od kiedy enpr znow dziala? :)
      • kira-mira Re: prosze o interpretację 25.12.14, 11:02
        od lata jakoś
        niech ktoś mi pomoże, czy ja dobrze wyznaczyłam sobie granice wyższych temp? była owulacja czy nie? proszę
        • lidek0 Re: prosze o interpretację 26.12.14, 19:33
          owulację tak na prawdę jednoznacznie potwierdzi monitoring, wolałabym pomonitorować ze 2 cykle i wiedzieć co i jak
          • kira-mira Re: prosze o interpretację 28.12.14, 18:16
            spoko, rozumiem, ze monitoring potwierdza, ale co mówi wykres? była owu, nie była, bo sie boje współżyć z mężem,a antykocepcji sztucznej nie uznaję, wcześniej moje cykle były dla mnie zrozumiałe, a te tak nie bardzo
          • plater-2 Re: prosze o interpretację 31.12.14, 15:53
            Monitoring potwierdzi tylko fakt pekniecie pecherzyka, obecnosc plynu w zatoce Douglasa .
            Nie da sie stwierdzic ta metoda, czy komorka jajowa opuscila pecherzyk.

Ponadto istotne jest, czy wytworzylo sie efektywnie dzialajace cialko zolte w miejscu peknietego pecherzyka.

Dopiero minimum 10 (jesli nie wiecej) podwyzszonych temperatur i dalej kolejny skok temperatury ( zagniezdzenie zarodka) potwierdzą, ze jajeczkowanie i dalsze procesy odbywaja sie sprawnie.
            • horpyna4 Re: prosze o interpretację 31.12.14, 16:08
              Skoro odkłada, to nie jest istotne, czy faktycznie była owulacja. Ważne jest, czy tej owulacji już nie będzie w danym cyklu.

I rzeczywiście w tym cyklu była faza wyższych temperatur, a że poprzedzona jakimiś wyskokami utrudniającymi określenie linii podstawowej, to może być skutek niedawnego poronienia. Pozostaje mieć nadzieję, że kolejne cykle bedą coraz bardziej czytelne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka