Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretacje tempki! DZIĘKUJE!!

04.04.05, 20:22
Jestem po odstawieniu tabletek pierwszy miesiąc i mysle że cykl mi sie
tradycyjnie wydłuzy. Zaczełam mierzyć tempereture ale pomimo sluzu płodnego
wydaje mi sie ze z temperatura jest cos nie tak.Mam problemy z wysoka
prolaktyną i lekarz podejżewa PCO.Do szpitala ide dopiero 1 czerwca jak minie
3 miesiące bez hormonów, a narazie mierze temperature. Oto ona:
1.krwawienie
2. krwawienie
3. krwawienie
4.plamienie
5.plamienie
6. 36.8
7. 36.6
8. 36.7
9. 36.5
10. 36.8
11. 36.6
12. 36.7 przytulanie
13. 36.6 przytulanie
14. 36.6
15. 36.7
16. 36.65 śluz wodnisty
17. 36.5 śluz wodnisty
18. 36.55 śluz wodnisty
19. 36.4 śluz wodnisty
20. 36.46 śluz wodnisty przytulanie
21. 36.25 śluz wodnisty
22. 36.37 śluz wodnisty
23. 36.46 śluz wodnisty
24. 36.5 śluz wodnisty przytulanie
25. 36.41 Śluz płodny
26. 36.45 Śluz płodny
27. 36.41 Śluz płodny
28. 36.58 wodnisty przytulanie
29. 36.38
30. 36.40
Zaznacze ze temperature mierze zawsze o tej samej godzinie o 7 rano (na
dole:)Prosze was ekspertki:) powiedzcie mi cos madrego. Ja jestem zielona,
nie widze zadnego skoku wiec chyba nie było zadnej owulacji. @ nadal nie
dostałam i nic nie wskazuje że dostane.Sorki za tak długi list i bardzo
dziekuje za odpowiedzi.Pozdrawiam Ola
Obserwuj wątek
    • grrrrw Re: Proszę o interpretacje tempki! DZIĘKUJE!! 07.04.05, 16:08
      Uwazam, ze nie bylo owulacji. Temperatura w pierwszych pięciu dnaich sie nie
      liczy, potem mialas kilka wyzszych, ale nie mozna sie doszukac skoku i
      utryzmania temperatury na wyzszym poziomie. Mimo ze byl sluz szyjkowy -
      owulacji jednak nie bylo.
      Na razie nie planujesz ciazy, wiec nie ma wspolzycia przed jajeczkowaniem w
      biezacym cyklu (poniewaz w poprzednim nie bylo jajeczkowania).
      Zreszta w cyklach popigulkowych obowiauja zasady specjalne postepowania
      celem unikniecia ciazy.
      • sylwiawm Re: Proszę o interpretacje tempki! DZIĘKUJE!! 10.04.05, 13:41
        Moim zdaniem owul była 10 dc. Tak jak u mnie kiedy zaszłam w ciąże :)
        • fiamma75 Re: Proszę o interpretacje tempki! DZIĘKUJE!! 10.04.05, 14:28
          To czemu potem temp. spadła? Gdyby owu była w 10dc temp. nadal byłaby wysoka.
          • sylwiawm Re: Proszę o interpretacje tempki! DZIĘKUJE!! 10.04.05, 18:45
            Nie było zapłodnienia więc spadła. U mnie jak nienastepywało zapłodnienie to
            tempka spadała i ogólnie sie wahała. Dopiero jak zaszłam w ciążę to po owulacji
            cały czas rosła aż do 37,4 i tak zostało przez dłuższy czas
            • skrzynka3 Re: Proszę o interpretacje tempki! DZIĘKUJE!! 11.04.05, 00:16
              Ale przeciez faza temperatur wyzszych po skoku powinna sie utrzymac okolo 12-16
              dni (indywidualnie) a min 10 w zwiazku z dzialalnoscia cialka zoltego bez
              wzgledu na to czy bylo zaplodnienie czy nie! Skrzynka
              • sylwiawm Re: Proszę o interpretacje tempki! DZIĘKUJE!! 11.04.05, 12:00
                Z 8 wykresów które mam to tylko 1 ten ostatni (kiedy nastąpilo zaplodnienie)
                pokazuje wyższa, utrzymującą się temperature. W poprzednich cyklach były wahania
                • skrzynka3 Re: Proszę o interpretacje tempki! DZIĘKUJE!! 11.04.05, 19:49
                  Zajrzyj do linkowni. Nie potrafie sie odniesc do Twoich wykresow ale zasada
                  jest taka tempka skacze po owulacji w wyniku dzialania progesteronu ktory
                  wydziela cialko zolte i spada dopiero tuz przed miesiaczka lub nawet w jej
                  trakcie.Zeby uznac ze byl skok musza byc spelnione okreslone warunki (patrz
                  linkownia) a nie tylko jedno -dwudniowy wyzszy pomiar. Faza temperatur wyzszych
                  jest stala u danej kobiety (wyjatkowo jakies silne zaklocenie moze ja zaklocic)-
                  stala to nie znaczy ze tempka jest jak drut na jednej linii i nie ma prawa sie
                  wahac ale pozostaje wyraznie wyzsza od temperatur z pierwszej fazy cyklu i trwa
                  tyle samo dni. Po zaplodnieniu (czasem nie zawsze) moze jeszcze wzrosnac -wtedy
                  mamy wykres trojfazowy. Skrzynka
                  • skrzynka3 Re: jeszcze 11.04.05, 19:55
                    Piszesz ze owu byla 10 dnia ale tam jest jednorazowy wyzszy pomiar ani drugi a
                    ni trzeci po nim nie spelniaja warunkow skoku (nie sa wyzsze od przedwzrostowej
                    szostki, a trzeci powinien byc co najmniej o dwie kreski wyzszy)i dodatkowo za
                    wyzsze mozna uznac tylko te tempki ktore sa po objawie szczytu sluzu (czyli po
                    zaniku sluzu typu plodnego) Skrzynka
    • burczykowa Re: Proszę o interpretacje tempki! DZIĘKUJE!! 11.04.05, 12:11
      Droga Ollis!
      Niestety- ja nie widzę tu skoku, który mógłby świadczyć o odbytej owulacji. Ten
      obfity sluz może wynikac z odstawienia tabletek, ale tez jest charakterystyczny
      dla PCO i wysokiej prolaktyny (ta ostatnia przeszkadza we wzroście pecherzyków
      pierwotnych, co wydłuża w czasie ich dojrzewanie). Przy PCO pęcherzyki są
      olbrzymie, stąd może byc duzo estrogenów i w konsekwencji- śluzu.
      Jesli do tej pory nie było skoku, to radziłabym zgłosic się do lekarza po
      duphaston, bo inaczej możesz jeszcze długo czekać na miesiączke.
      Jesli masz dalsze pomiary PTC, to daj je na forum- chetnie zobaczę, jak rozwija
      się sytuacja.
      • oliis do Burczykowa 11.04.05, 21:04
        Dziękuje ze zerknełaś na moje tempki.duphastonu nie moge narazie brać bo jestem
        na 3 miesiecznej kuracji bez zadnych hormonów, ponieważ 1 czerwca ide do
        szpitala na kompleksowe badania,poleze tam kilka dni i mam nadzieje że cos sie
        wyjaśni. W maju dostane zastrzyki z Progesteronu na wywołanie
        miesiaczki.Wszystkie te problemy wyszły nagle jak zaczeliśmy sie starac o
        dziecko:)Lekarz zrobił mi kuracje dianą 35, jesli po tym nie zaskoczy to
        laparoskopia. Narazie czekam na ten szpital bo badania mam nie za dobre.
        Napisze Ci wyniki gdybys mogła zerknąć to byłabym wdzięczna. Robione sa w 13
        dniu cyklu FSH 3.93 mIU/ml , LH 24.97 mIU/ml , PRL 50.34 ng/ml , ESTRADIOL
        29.07 pg/ml . A oto dalsze pomiary z mojego cyklu:
        31.
        31. 36.4
        33. 36.4
        34. 36.4
        35. 36.4
        36. 36.67
        37. 36.51
        @ nadal nie mam i z tego co widze nic jej nie zapowiada wiec chyba poczekam na
        nia aż do zastrzyków.
        Jeszcze raz bardzo dziękuje za opinie i serdecznie pozdrawiam. Oli

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka