Dodaj do ulubionych

A czy to mozliwe ze owulacja juz byla?

13.06.05, 15:05
Witam, jestem nowa na tym forum. Szczerze przyznam, ze nie prowadze pomiaru
temperatury a obserwuje sluz (wiem ze to za malo). Cykle mam bardzo
nieregularne, czesto bezowulacyjne - dlugie i potem b.obfite krwawienie. Ale
tym razem bylo tak 24.05 @, 7 czerwca zaczal sie pojawiac sluz plodny i
zaczelismy starania, od 8 do 10 mialam plamienia a wlasciwie minimalne ilosci
podbarwionego sluzu wydostawaly sie na zewnatrz. Potem sluz sie zmienil na
nieplodny. A ja od tego 7 czerwca mam bole brzucha takie owulacyjno-@owe (od
10 slabsze)i boli mnie glowa. CZy mozliwe, ze tym razem sie udalo? Kiedy moge
jakim testem to spawdzic? czy musze czekac do daty spodziewanej @? A moze to
wcale nie byla owulacja? Bo ile trwaja i kiedy sie pojawiajate plamienia
owulacyjne? Juz zaczynam podejrzewac, ze to kiepskie samopoczucie to tylko
moja psychika i podswiadoma reakcja - bo bardzo chce zeby tym razem sie
udalo.....
Dzieki za pomoc,
mk
Obserwuj wątek
    • patka.f Re: A czy to mozliwe ze owulacja juz byla? 13.06.05, 18:43
      Mysle ze bardzo prawdopodobne jest to, ze sie udalo..i jestes juz po owulacji.
      Nie mniej jednak szkoda, ze nie mierzysz temp. Moze zacznij dzis:) Z tego co
      wiem, temperatura przed spodziewana miesiaczka spada (powiedzmy dzien czy dwa..)
      jak utrzymuje sie na wysokim poziomie to na 90% jest dzidzia.. Poza tym popatrz
      w aptece za testami ciazowymi..juz nie pamietam, ale chyba jakos tak po 7 dniach
      od spodziewanego zaplodnienia mozna juz robic.. Trzeba sie tez liczy jednak z
      tym, ze czasami jest to troszke za wczesnie stezenie hormonu jest zbyt male zeby
      wykryc ciaze...wiec jak nie wyjdzie to proponuje odczekac jeszcze 3 dni i
      powturzyc test..U mnie byla taka saytuacja dwukrotnie i pamietam, ze te trzy dni
      baaardzo mi sie dluzyly:) Zycze powodzenia..i napisz jak cos bedziesz wiedziala
      • mk191 Re: A czy to mozliwe ze owulacja juz byla? 14.06.05, 08:16
        Patka, dziekuje bardzo za odpowiedz. Dodalas mi otuchy :-)
        Temperature - tak jak radzisz- zaczynam mierzyc od dzis. I poszukam testu w
        aptece. Troche sie opamietalam i staram sie panowac nad emocjami. Jestem bardzo
        niecierpliwa i kiedy sobie pomysle, ze dziewczyny maja latami problem z
        zajsciem w ciaze, ale sa ciagle pelne wiary i optymizmu, to chce sie popukac w
        swoja glupia lepetyne i powiedziec sobie "wyluzuj". Mamy juz jednego synka, ma
        3 latka i pojawil sie na swiecie bez problemu. Od jakiegos czasu staramy sie o
        drugie dziecko i nic :-( No i zaczynaja mi przychodzic do glowy rozne dziwne
        mysli...A swoja droga to uswiadomilam sobie jak malo znam swoja fizjologie i
        jak niewiele, w gruncie rzeczy, trzeba wysilku, zeby to zmienic.
        Dzieki Patka! Poczekam z tym testem i dam znac jak juz cos sie okaze:-)
        MK
        • mk191 Re: Do Patka.f 24.06.05, 08:03
          Witaj Patka, obiecalam, ze sie odezwe... Niestety tym razem nic z tego nie
          wyszlo :-( Strasznie jestem rozczarowana i szczerze mowiac pelna obaw na
          przyszlosc. Wszystko wskazywalo na to, ze juz teraz powinno byc ok, wiec
          dlaczego nic z tego nie wyszlo? :-( Zrobilam juz dwa testy - oba negatywne.
          Dzisiaj zaczelam plamic, wiec pewnie @ tuz tuz.... Musze uzbroic sie w
          cierpliwosc i wziasc sie za siebie.
          Jeszcze raz dziekuje za mile slowa otuchy. I przepraszam, jesli "zasmiecilam"
          to forum postem nie-na-temat.
          Pozdrawiam,
          MK
          • patka.f Re: Do Patka.f 24.06.05, 18:06
            Strasznie mi przykro, że znow nie wyszło.. Mam nadzieję, że nie zrezygnujesz z
            dalszych starań i nie dasz za wygraną..Po prostu- czasem tak bywa, że trzeba
            troszkę dlużej poczekać. Póki co- proponuję ci- zacznij mierzyć temperaturę albo
            badać szyjkę..Drugi wskażnik płodności bardzo by ci pomogł..(a najlepiej
            wprowadz obydwa:) Wiedziałabyś wtedy czy owulacja w danym cyklu już była..czy
            jeszcze nie..
            Myślę, że nie masz sie co tak bardzo tym przejmować, bo to może tylko zaszkodzic
            w tych staraniach..- masz okres, śluz..to już bardzo dużo- znam starajace się
            dziewczyny co w ogole nie miewaja miesiaczek przez dłuższy czas, albo mało sluzu
            (ktory przecież jest konieczny, aby mogło dojść do zapłodnienia)..albo nie
            umieją go rozpoznać itp. Tak wiec głowa do góry..i weź sie troche za siebie (jak
            sama piszesz:) żebyś wiedziala co- kiedy..:) Życzę powodzenia..i jak na serio
            nie masz ochoty "zaśmiecać forum" to zapraszam na priva:)
            Przyznam szczeże, że czekałam na wieści od Ciebie. Sciskam Cie mocno..
            mama dwojki.
            • mk191 Re: Do Patka.f 27.06.05, 16:18
              Patka, dzieki raz jeszcze. Aktualnie jestem skolowana na maxa. Okresu jednak
              nie mam, testy negatywne. Sluz przezroczyty , lepki, niewiele go jest. Od
              jakiegos czasu usiluje badac szyjke - usiluje, bo jakos nie jestem pewna czy
              dobrze to robie i czy dobrze interpretuje wyniki -aktualnie twarda (?). W
              ubieglym tygodniu zbilam dwa termometry :-/, I chociaz mierzenie temperatury
              najbardziej do mnie przemawia, to i tak obawiam sie, ze moglabym miec wyniki
              przeklamane - synek wstaje o najrozniejszych porach i budzi mnie np. 4.30 ze
              stanowczym zadaniem butli itd.i przez ten ostatni tydzien ani raz nie udalo mi
              sie zmierzyc tej cholernej temperatury zgodnie z regulami postepowania :-/
              Co do cyklu to juz teraz nie wiem kiedy ta owu byla i czy w ogole (chociaz
              wsytsko wygladalo na to, ze tak)?, bo wg wszelkich madrych pism po 14 dniach
              powinnam dostac okres albo byc w ciazy...Ech....
              "Mamo dwojki" :-) zazdroszcze Ci tej "dwojki" i dziekuje za zaproszenie na
              priva, pewnie niedlugo skorzystam :-)
              Pozdrawiam goraco
              MK
              • beacia77 Re: Do Patka.f 28.06.05, 21:57
                Patka, nie wiem czy odkrylas juz strony bociana ale jesli nie to polecam
                www.nasz-bocian.pl, znajdziesz tu wiele cennych informacji
                zycze zebys szybko ujrzala dwie kreseczki na tescie
                pa pa
                • beacia77 Re: Do Patka.f 28.06.05, 21:58
                  tego ostatniego posta adresuje nie do Patki tylko do mk191
          • patka.f Re: Do Patka.f 24.06.05, 18:08
            Ojej...jaki bład ortograficzny zrobiłam..Przepraszam wszystkich czytajacych...Po
            prostu nie czytałam przed wysłaniem i ot- co wyszło..
    • patka.f Re: A czy to mozliwe ze owulacja juz byla? 27.06.05, 19:11
      Wiesz- troche martwi mnie to, ze nie masz jeszcze miesiaczki. A ile dni wynoszą
      twoje najdluższe cykle? (tak pisałac w pierwszym poście , że są długie i
      nieregularne) Może wybrałabyś sie z tym do lekarza? Albo może lepiej na USG, bo
      to bezpieczniejsze (niż badanie palpacyjne) dla dzidzi gdyby jednak była...żeby
      zobaczyć co sie z tobą dzieje. Ufam, że już niedlugo sie sytuacja wyjśni. Nie
      stresuj sie niepotrzebnie.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka