bazia5 19.06.06, 19:20 Witajcie, czy to normalne, ze szyjka przed @ i po niej jest miękka i uniesiona -tak ze nie moge dokladnie okreslic czy jest otwarta czy nie jest? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: Szyjka 20.06.06, 12:13 wg mnie szyjka w okresie @ jest nisko i jest twarda i zamknieta i unosi sie, otwieta i staje sie miekka w dni plodne Odpowiedz Link
hodka Re: Szyjka 23.06.06, 12:28 U mnie w czasie okresu szyjka się rozwiera i jest miękka, ale mniej niż w czasie owulacji. Niestety nie umiem określić, czy wysoko czy nisko. To rozwarcie wydaje mi się być logiczne - dlatego nigdy się nim nie przejmowałam i traktowałam jak fizjologię. Odpowiedz Link
burczykowa Re: Szyjka 26.06.06, 19:56 Bo to rozwarcie jest jak najbardziej "logiczne"- przecież gdyby szyjka pozostawała zamknieta, wydzielina miesiączkowa nie miałaby szans wydostać się na zewnątrz :) A swoją droga- co to za zwyczaj badania szyjki podczas miesiączki? Toż to idealna sytuacja dla wtargnięcia i rozwoju zakażenia- wydzielina miesiączkowa nie ma odczynu kwasnego i dlatego sprzyja zakażeniom, a poza tym to doskonała pozywka dla bakterii, grzybów i innych badziewi. Odpowiedz Link
bazia5 Re: Szyjka 27.06.06, 07:40 burczykowa napisała: A swoją droga- co to za zwyczaj badania szyjki podczas miesiączki? Toż to idealna sytuacja dla wtargnięcia i rozwoju zakażenia- wydzielina miesiączkowa nie ma odczynu kwasnego i dlatego sprzyja zakażeniom, a poza tym to doskonała pozywka dla bakterii, grzybów i innych badziewi. Chyba żle sie wyrazilam, nie podczas krwawienia miesiaczkowego, tylko przed i po. Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam! Odpowiedz Link