Dodaj do ulubionych

Do Agafrytki

17.04.07, 11:06
Witam, z tego co widzę to jesteś tutaj ekspertem więc może coś mi doradzisz.
Teraz był to mój pierwszy cykl starań. Dodam że nigdy nie mierzyłam
temperatury, jedynie obserwowałam śluz. Przytulałam się z mężem
prawdopodobnie w dni płodne - tak mi wynikało na podstawie obserwacji. Od
lipca zeszłego roku odstawiłam tabletki i pojawiły się plamienia przed @, tak
ma 3-5 dni przed. Jednak od jakichś dwóch miesięcy dłuższe. Ostatnia @ była
15 marca. No i tutaj się pojawia moje pytanie. Teraz kolejna się nie pojawiła
a to już dzisiaj 34 dzień cyklu. Prawie od dwóch tygodni :-( mam niewielkie
plamienia, a dodarkowo od 5 dni mam nawet 37 stopni temperatury - kiepsko się
czułam więc mierzyłam. Czy jest sens robić test? Czy raczej nie ma sznsy żeby
to była ciążą. Do lekarza idę dopiero 24 bo zmieniłam na innego. Możesz na
podstawie tego co napisałam coś mi doradzić. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: Do Agafrytki 17.04.07, 12:12
      niby do Agafrytki ale moje pytanie moze Jej ulatwi, dokladnie to nie wiesz
      kiedy owu byla, czy te 5 wyzszych tempek, to ot tak wyrwane z kontekstu, czy to
      dopiero 5 wyzszych, a wczesniej byly niskie?
      18 wyzszych to pewnie ciaza, zatestowac na moj gust mozesz

sorki ze sie wkrochmalilam
      • aguita5 Re: Do Agafrytki 17.04.07, 12:35
        Ja tez zaczelabym od tesciku, po co gdybac?
        • aw25 Re: Do Agafrytki 17.04.07, 13:03
          Tak jak wspomniałam nie mierzę temperatury po prostu ostatnio kiepsko się
          czuję, myślałam że to przeziębienie ale temparatura była normalne dopiero od
          tych kilku dni 37. Właśnie myślę o teście ale nie wiem czy jest sens bo skoro
          tyle czasu plamię to chyba niemożliwe żeby to była ciąża. Sama już nie wiem,
          może faktycznie jutro zrobic. A możecie jakiś polecić?
          • agafrytka Re: Do Agafrytki 17.04.07, 15:16
            Cześć Aw ,możesz zrobic test jak radzą dziewczyny.Kup w aptece test ciążowy
            (jaki bedzie) i najlepiej do tego użyć porannego pierwszego moczu.
            Pewniejsza oczywiscie jest beta.
            A jeżeli chodzi o plamienia.W trzeciej ciąży w dniu spodziewanej @ plamiłam
            przez 7 dni.Okazało się,że jestem w ciąży.
            Spróbować można,o to chodzi,że nie wiemy kiedy owu była i który to dzień
            wyższej tempki.
            Jak zrobisz teścik to się odezwij.
            Powodzonka
            • potworeczka Re: Do Agafrytki 17.04.07, 17:13
              Powodzenia:)
              Ja bym koniecznie jutro z samego ranka zrobila tescik.
              Ile trwa to plamienie? Jesli jest bardzo skape i a moze to plamienie
              implantacyjne?;)
    • aguita5 Re: Do Agafrytki 17.04.07, 22:35
      No wlasnie, moja kumpela tez plamila i plamila, w koncu poszla do lekarza a tu
      niespodzianka! 2 miesiace temu urodzila synka ;)
      • aw25 Re: Do Agafrytki 18.04.07, 09:13
        No dzisiaj z rana zrobiłam test, a właściwie dwa bo nie wierzyłam własnym
        oczom - oba wyszły pozytywne. Byłam u lekarza, ale mówi że całkowitą pewność
        będzie mieć za jakieś 5 tygodni. We wtorek jadę do innego na konsultacje bo
        martwi mnie to plamienie. Zastanawiam się czy pozytywny wynik testu może wyjść
        w przypadku zaburzeń hormonalnych??? Ten lekarz twierdzi ze nie, a ja boję sie
        cieszyć żeby się nie okazało że to nie ciąża.
        • agafrytka Re: Do Agafrytki 18.04.07, 11:30
          Aw to cudownie.Ale Ty kobito masz fart!
          Nie dziewię się lekarzowi,bo ciąży nie wybada w tak wczesnym stadium,stwiedzi
          tylko,że macica jest uniesiona.Ale może zrobić usg.Zobaczysz pęcherzyk ciążowy.
          Aw,czego tu się bać.Będzie wszystko dobrze.Rozpieszczaj się teraz tylko na
          maksa i bądź szczęśliwa.Zamieszkał maluszek-mały jak okruszek i jest dobrze.
          Trzymaj się i czsami się odzywaj co tam u Ciebie.
          Pa
          Dziwi mnie tylko te 5 tygodni.Toż to prawie 1,5 m-ca.Badał Ciebie ten gin?
          • aw25 Re: Do Agafrytki 18.04.07, 11:41
            No właśnie nie badał, ale we wtorej jade do innego bo ten mi nie odpowiada do
            koca. Mam tylko problem bo czuje ze chyba wdaje mi sie jakaś infekcja pecherza
            i nie wiem co robic? Mam ziołowe leki i pije duzo ale zaczyna mnie boleć.
            • agafrytka Re: Do Agafrytki 18.04.07, 12:35
              Urosept jest dobry i bezpieczny w ciąży.Ale najpierw zrób badanie moczu.Masz
              racje z lekarzem.Zasugeruj,żeby moze nie badał przez pochwę,tylko zrobił może
              usg?
              Współczuję Ci tej infekcji,ale jest do wyleczenia.
              • aw25 Re: Do Agafrytki 18.04.07, 12:40
                Biorę Urinal i dużo piję, może zjem trochę ogórków w końcu kwaśne. Mam nadzieję
                że jutro bedzie lepiej. Ten lekarz do którego jadę robi usg przezpochwowe i
                ogólnie ma dobrą opinię więc może dowiem się czegoś więcej.
                • agafrytka Re: Do Agafrytki 18.04.07, 14:05
                  Urinal też ok'.Jak będziesz po wizycie skrobnij coś.
                  • aw25 Re: Do Agafrytki 24.04.07, 21:00
                    Byłam dzisiaj u lekarza, zrobił usg i wychodzi na to że ciąża ma mniej więcej 5
                    tygodni. Niestety nadal plamię i jak powiedział szanse na jej utrzymanie są
                    niewielkie. Dostałam Duphaston i mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie, po tym
                    czasie ma być widać czy ciąża się rozwija. Badzo bym tego chciała, ale boję
                    się, że się nie uda. Staram się jednak myśleć pozytywnie.
                    • wiosenka1 Re: Do Agafrytki 24.04.07, 22:04
                      Aw musisz byc dobrej mysli, plamienie w ciazy to moze byc objaw niskiego
                      progesteronu, dobrze ze dostalas duph, jak go przyjmujesz?

ja w ost ciazy plamilam od poczatku a pozniej nawet krwawilam, dzidzia byla tak
                      silna ze donosilam ja do 30 tygodnia, ale niestety szyja sie rozwarla i wdala
                      sie infekcja

na wszelki wypadek zrob sobie badanie z krwi CRP, jest to wskaźnik swiadczacy o
                      infekcji w organizmie, dobrze bylo by wymaz bakteriologiczny gdyby plamienie
                      nie ustało
                      • aw25 Re: Do Agafrytki 25.04.07, 07:55
                        Lekarz kazał brać duphaston 1x1 tabl i powiedział że jeśli za dwa tygodnie
                        bedzie serce to znaczy ze się rozwija i są szanse ale ogólnie rokowania
                        niekorzystne. Dodatkowo mam jakiś stan zapalny układu moczowego :-((Biorę leki
                        ziołowe i liczę na poprawę. Dzięki za radę i słowa otuchy.
                        • wiosenka1 Re: Do Agafrytki 25.04.07, 22:21
                          to ja tak bez straszenia, zadzwon do swojego gina zapytaj, albo tez popytaj na
                          forum, moze na bocianie, mi kiedys lekarz powiedzial, ze w zagrozonej ciazy
                          duph łyka sie co 12 godzin, bo 1 tableteczka dziala tylko do 12 godz, pozniej
                          jest spadek progesteronu, niewielki ale jest, czyli 2 na dobe

zaznaczam tu jasno że tyczy sie to plamien w ciazy, czyli cos sie dzieje, ja na
                          poczatku wojej ciazy brałam tez 1 tabl, ale gdy zaczelam plamic dawke mialam
                          zwiekszona i warto uwazam do 3 msc mierzyc tempke, delikatnie i spokojnie jesli
                          w pochwie, bo spadek do lini podstawowej oznacza spadek progesteronu

Tylko sie nie denerwuj, musisz byc dobrej mysli, ja bylam dobrej mysli do
                          konca, serio

w sumie farmaceuci sa dobrze poinformowani, moze w aptece by wiedzieli
                          • aw25 Re: Do Agafrytki 26.04.07, 09:06
                            Lekarz u którego byłam dał mi jedną tabletkę dziennie i na razie tak biorę. Ja
                            plamienia miałam od mommentu odstawienia tabletek antykoncepcyjych - tj. od
                            lipca - na kilka dni przed @ może to na jakieś znaczenie. Staram sie myślec
                            pozytywnie, ale sam lekarz powiedział, że jest pewna nieprawidłowość bo choć to
                            5tc to nie widać zawiązków, a tylko pęcherzyk. Może się uda wszystko, ważne że
                            rweszcie ten lekarz coś mi dał bo poprzedni to którego chodziłam 3 lata uznał
                            plamienia za nic groźnego i wmawiał, że przejdą. Mam nadzieję, że wszystko
                            skończy się dobrze, a jeśli jednak nie, to przynajmniej wiem co mi dolega, skąd
                            są plamienia i będę się leczyc i próbować do skutku. Pozdrawiam
                            • wiosenka1 Re: Do Agafrytki 26.04.07, 19:08
                              jesli masz zaufanie do gina, to oczywiscie postepuj zgodnie z jego zaleceniami,
                              nie doczytalam ze te plamienia mialas przed ciaza, wiec mozliwe ze progesteron
                              jest ok, niestety nie mamy wplywu na rozwoj zarodka, trzeba czekac, z serduszka
                              zycze wiadomo klopsiowatej pociechy
                              • aw25 Re: Do Agafrytki 26.04.07, 19:23
                                Ten lekarz u którego robiłam usg jest dla mnie "nowy". Wcześniej chodziłam do
                                innego, ale tamten nie przejmował się plamieniami, nawet jak powiedziałam o
                                dodatnim wyniku testu to stwierdził, że hormony podskoczą i minie. Ten mi
                                uczciwie powiedział, że szanse są newielkie, ale jeśli za 2 tygodnie będzie
                                serce to dobry znak, a jeśli nie to znaczy że zarodek był nieprawidłowy
                                genetycznie i dlatego się nie rozwinął. Na razie robię co kazał i czekam na 9
                                maja, wtedy się dowiem. Dzięki, mam nadzieję, że się uda. Pozdrawiam
                                • agafrytka Re: Do Agafrytki 30.04.07, 23:09
                                  Aw jak się czujesz? Nadal plamisz?
                                  Teraz Ci potrzeba dużo,duzo siły i optymizmu.
                                  Mam nadzieje,że masz wokół siebie dobrą duszę,której zawsze mozesz się
                                  wygadać...
                                  Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie,pamiętam o Tobie.Trzymaj się dobrych mysli
                                  Pa
                                  • aw25 Re: Do Agafrytki 01.05.07, 09:39
                                    Cześc, muszę powiedzieć, że jutro minie tydzień od kiedy biorę Duphaston i
                                    plamienie jest albo bardzo skąpe albo wcale. To chyba dobry znak :-) mam
                                    nadzieje, że zarodek się rozwija. Czuję się w sumie dobrze, trochę mi dokuczają
                                    mdłości i zawroty głowy. Ale staram się jeść niewielkie pocje co dwie godziny i
                                    troche to pomaga. Cała rodzina mnie dopinguje, m ąż nie pozwala mi w domu nawet
                                    odkurzać no i bardzo mi pomaga teściowa. Rozmowy z nią bardzo podtrzymują mnie
                                    na duchu. Teraz czekam na 9 maj i dowiem się co i jak i od razu napiszę. Dzięki
                                    za pamięć. Pozdrawiam
                                    • gosia_815 Re: Do aw25 01.05.07, 09:57
                                      Witaj,też trzymam kciuki za Was,wiesz ja też nie wiem co się dzieje u mnie, w
                                      niedziele to jest 29 miałam dostać @ w sobote dzień wcześniej zaczęłam plamić
                                      więc myślałam że @ napewno przyjdzie a do dziś nic plamie tylko w zasadzie
                                      niedużo,zrobiłam dziś test ale wyszedł negatywny,więc tylko czekać moge,martwie
                                      się bardzo,chciałabym zajść w drugą ciąże,mam już córcie ma 2 latka i 4 mies
                                      • agafrytka Re: Do aw25 02.05.07, 00:29
                                        Gosiu,mierzysz tempkę?
                                        • gosia_815 Re: Do aw25 03.05.07, 10:34
                                          mierzyłam w tym cyklu bardzo nieregularnie więc sama nie wiem jak ją brać pod
                                          uwage,wczoraj zrobiłam kolejny test wyszedł pozytywny,po ok 2 godz od testu
                                          zaczęłam krwawić i cały czas krwawie,nic mnie nie boli a temp spadła do 36,7
                                          więc chyba nic z tego zrobie jeszcze test 5 dnia cyklu czyli w niedziele bo
                                          biore CLO więc musze mieć pewność przed że w ciąży nie jestem,bardzo się tym
                                          wszystkim zdenerwowałam
                                          • agafrytka Re: Do aw25 04.05.07, 10:33
                                            Gosiu,jeżeli tempka będzie dalej wyższa,zrób kolejny test.
                                            Daj znać i postaraj się uspokoić.
                                            • gosia_815 Re: Do agafrytki 04.05.07, 12:53
                                              Witaj aguś,dziś tempka 37,1 rano tylko troszke zaplamiłam krwią teraz nic do
                                              tej pory,zrobiłam test AMIL i wynik negatywny sama nie wiem o co chodzi,w sumie
                                              tylko wczoraj krwawiłam,jak na miesiączke 1 dzień to mało,wykończe się nerwowo
                                              • gosia_815 Re: Do agafrytki 04.05.07, 13:28
                                                ide dziś do gina niech mi naświetli co się dzieje-tak będzie najlepiej
                                                • agafrytka Re: Do agafrytki 04.05.07, 18:34
                                                  Gosia,co tam gin wymyslił?
                                                  • gosia_815 Re: Do agafrytki 04.05.07, 22:04
                                                    nie mogłam wcześniej napisać córcia mi zachorowała więc nawet czasu nie było,no
                                                    więc nie wydumał nic szczególnego, ciąży nie potwierdził gdyż pęcherzyka brak
                                                    mówił coś o poszerzonym endometrium i że chyba coś się tworzy,tak więc kazał
                                                    brać duphaston i w pon rano na bhcg,to rozjaśni wszystko
                                                  • agafrytka Re: Do agafrytki 04.05.07, 22:34
                                                    Córcia chora?To trochę się przy niej musisz nakręcić.Mam nadzieję,że to nic
                                                    poważnego.Ta pogoda niezaciekawa.Raz ciepło,a raz zimno.
                                                    Gosiu,jak zrobisz bete wszystko będzie jasne.Dobrze,że poszłaś do gina.
                                                    Obserwuj się dalej.A w pon daj znać.
                                                    Trzymaj się Gosia.
                                                  • gosia_815 Re: Do agafrytki 05.05.07, 08:51
                                                    Witaj aguś,dziś temp 37,2,ciekawe czy to wszystko skończy się tak jakbym
                                                    chciała-czyli ciążą,chcielibyśmy dla julki rodzeństwo,tym bardziej że nasze
                                                    życie się ustatkowało,od pazdziernika pracuje(jestem nauczycielką w
                                                    przedszkolu) Oby ta temp nie okazała się jakimś choróbskiem,boje się tego że
                                                    jeśli to nie ciąża to trzeba bedzie robić badania po kolei(hormony)bo test
                                                    wyszedł pozytywny,ojej no dobra nie marudze już,pozdrawiam serdecznie dam znać
                                                    w poniedziałek
                                                  • agafrytka Re: Do agafrytki 05.05.07, 23:49
                                                    No, tempka wysoko.
                                                    Masz Julcię powiadasz?U nas Julcia rozrabiaczka najmłodsza ma 3 latka.
                                                    I pracujesz w przedszkolu powiadasz.No proszę,a ja w szkole.
                                                    Gosia,powtórzyłaś test?Bo wczoraj pisałaś,że wyszedł negatywny,a dzisiaj czytam
                                                    i -pozytywny.Czyżby?....no wiesz co.
                                                    W poniedziałek idziesz na bete? Wszystko się wyjaśni.
                                                    Ściskam Cię mocno.Zmierz jutro tempkę i wrzuć tu,zgoda?
                                                  • gosia_815 Re: Do agafrytki 06.05.07, 23:17
                                                    hej,test który wyszedł pozytywny robiłam w środe,po nim miałam jednodniowe
                                                    krwawienie,potem już nic,zrobiłam kolejny test w piątek (jakiś inny ) no i ten
                                                    wyszedł negatywny,więc sama nie wiem,temp dzisiaj 36,9 jutro beta ale pewnie
                                                    nic z tego-nadzieji sobie nie robie,pozdrawiam serdecznie (moja Julcia ur się
                                                    31 grudnia 2004 :-) też w tym roku skończy 3 latka )
    • gosia_815 Re: Do Agafrytki 07.05.07, 18:10
      niestety beta ujemna,teraz główkujemy co mogło mieć wpływ na to,przedemną duzo
      badań-szkoda,pozdrawiam(temp dalej wysoka 37,1)
      • agafrytka Re: Do Agafrytki 07.05.07, 20:45
        Cześć Gosia.
        Beta ujemna...hm...co robi ta wysoka tempka tutaj?
        Gosia,czy ta tempka utrzymuje się nad linią podstawową? Prowadzisz takie
        obserwacje? Póki co,nie martw się.
        Wybierasz się do gina?
        • gosia_815 Re: Do Agafrytki 07.05.07, 21:31
          Witaj,nie prowadze takiej obserwacji,w zasadzie dopiero zaczęłam mierzyć temp
          to był mój pierwszy cały cykl mierzenia,nigdzie tego nie wklepywałam-poza swoim
          notesikiem,dzwoniłam do gina powiedział że mam czekać do nastepnej
          @,beznadziejna sytuacja ,pozdrawiam
          • agafrytka Re: Do Agafrytki 07.05.07, 23:33
            Gosia,postaraj się teraz pomierzyć tempkę,zobaczymy jak to wszystko się
            ułoży.Póki co za wczasu nie zamartwiaj się.Na pewno będzie wszystko dobrze.
            Masz jakieś karty obserwacji,na których mażna zapisywać tempkę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka