aaa2006 30.08.07, 09:00 muszę obserwować swój cykl., mierzyć temperaturę. Jaki termometr jest najlepszy ? Kiedy najlepiej mierzyć ? Dajcie wskazówki. Bede robiła to 1 raz. Prszę o pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fifi3 Re: jaki termometr? 30.08.07, 11:26 Temperature mierzymy od pierwszego dnia cyklu,przed wstaniem z łóżka,codziennie o tej samej godzinie, najlepiej w pochwie,odbycie - wtedy uzyskany wynik jest najdokładniejszy.Jeśli chodzi o termometr, to ja osobiście mierzę rteciowym, wtedy pomiar zajmuje mi ponad 5 minut, ale są dziewczyny co mierza specialnym owulacyjnym, gdyż ma on dokładniejszą podziałke,albo tez termometrem elektronicznym. Na górze forum jest taki link -najczęściej zadawane pytania i tam dokladnie morzesz poczytać jaki termometr wybrać,pozdrawiam:)) Odpowiedz Link
zosiaczek25 termometr elektroniczny a sygnal konca mierzenia 30.08.07, 12:01 Jak napisala poprzedniczka, na pierwszej stronie forum sa linki do roznych watkow. Jest tez watek o termometrach wlasnie. Z tym ze ja chcialabym Cie uczulic w kwestii termometru elektronicznego. Wszyscy pisza, ze jest prosty w uzyciu, bo daje sygnal, gdy skonczyl pomiar. Jednak pomiar konczy sie sygnalem wowczas, gdy mierzymy temperature wewnatrz ciala (usta, pochwa). Jesli bedziesz mierzyla temperature pod pacha, to musisz mierzyc takze po sygnale- do 10 min. Moze nie wszystkie termometry tak dzialaja. Ale dobrze jest przeczytac instrukcje obslugi i sie upewnic. Przy moim termometrze np. to zalecaja. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: termometr elektroniczny a sygnal konca mierze 30.08.07, 12:19 ja tylko wtrącę, pomiaru pod pacha nie dokonujemy, bo na dwojaki sposób można zrozumieć poniższe/powyzsze Odpowiedz Link
lacitadelle Re: termometr elektroniczny a sygnal konca mierze 30.08.07, 12:20 do celów NPR nadaje się tylko temperatura mierzona w jamach ciała (usta, pochwa, odbyt). Temperatura mierzona pod pachę jest całkowicie niemiarodajna. Odpowiedz Link