5ala 19.11.08, 16:57 Mam pytanie do zaawansowanych, jakie są zasady w wyznaczaniu 3 fazy, gdy trzecia wyższa temp. spada poniżej linii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skrzynka3 Re: Trzecia wyższa poniżej linii 19.11.08, 17:45 Jedna z trzech wyzszych moze byc na lini lub ciut ponizej i wtedy ja pomijasz i nie bierzesz pod uwage a do trojki bierzesz nastepna. Jesli bardzo zalezy Ci na odkladaniu to ja poczekalabym jeszcze na czwarta wyzsza zeby sie upewnic (no i pytanie czy nie wrocil plodny sluz?) Jesli trzecia wyzsza jest nad linia ale nie spelnia warunku wysokosci o + 0,2 od najwyzszej z przedwzrostowej szostki czekasz na czwarta i wystarczy ze ta jest nad linia. A tak w ogole na wszelki wypadek wrzuc albo linka do wykresu albo wpisz caly cykl koniecznie z obserwacjami sluzu i odchylkami od zwyklej godziny pomiaru. Odpowiedz Link
5ala Re: Trzecia wyższa poniżej linii 20.11.08, 11:56 Dzięki za odpowiedz. Ja po szczycie mam często jeszcze takie resztki śluzu , które mnie trochę zbijają z tropu, czy aby na pewno dobrze ten szczyt wyznaczyłam, więc temp i szyjka to dla mnie dwa główne wyznaczniki (oczywiście śluzu też nie pomijam). Tak się zastanawiam czy można jakoś dodać zdjęcie wykresu? Odpowiedz Link