Dodaj do ulubionych

co teraz czytacie?

• Gość: fragmenty ksiażek Przeczytaj najpierw fragment! IP: 95.108.1.* 22.09.10, 18:33
      jeśli chcecie znaleźć odpowiednią książkę dla siebie polecam skorzystać z portali i blogów które oferują u siebie fragmenty książek.

Przeczytaj w Artykuły tematyczne Jak wybrać odpowiednią ksiażkę.
    • jeepwdyzlu 61 GODZIN Lee Child 22.09.10, 18:42
      najnowsze przygody Reachera
      poza tym Klub Pickiwicka i Trzech Przyjaciół w łódce nie licząc psa....

jeep
      • minniemouse Re: 61 GODZIN Lee Child 24.09.10, 07:27
        Czastka prawdy Lisy Unger, po Pieknych Klamstwach.
        nawet wciaga. dobre jako kryminal.

Minnie
    • Gość: piter Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 14:14
      Ukazał się nowy numer "Zeszytów Literackich". Fenomenalny tekst Marka Zagańczyka o Toskanii "Monte Amiata"
      dostępny na stronie "Zeszytów"
      zobacz Monte Amiata
      fragment:
      "Najpiękniejsza droga do doliny prowadzi wąską szosą z Montepulciano. [...] Asfaltowy pas biegnie wśród winnic, rozłożonych przyjemnie dla oka w geometryczne wzory. [...]Myślę o historii winnej latorośli, spisanej przez Roberta Calasso w jego mitologii, o pięknym Ampelosie stratowanym przez byka, o cierpieniu Dionizosa, który nie umiał płakać. Po śmierci Ampelosa bóg zerwał winne grona zrodzone z ciała umiłowanego mężczyzny, zgniótł je czule w ręce, popatrzył na palce poplamione czerwienią i skosztował kilka kropel."
      • ew_81290 Re: co teraz czytacie? 25.09.10, 14:47
        Kiedy Bóg odwrócił wzrok - W.Adamczyk
    • paulinaa Re: co teraz czytacie? 25.09.10, 17:07
      skończyłam Przeklęte, zaklęte - bardzo mi się podobała
      zaczęłam Przygodę fryzjera damskiego i na razie też mi się podoba chociaż to zupełnie inny typ ;)
    • gremlyn Re: co teraz czytacie? 04.10.10, 21:30
      Wzruszającą historię "Opowieść Ojca. Przez mongolskie stepy w poszukiwaniu cudu"
    • aga80r Re: co teraz czytacie? 06.10.10, 09:35
      Próbowalam przebrnąć przez "Uczennicę Maga" ale się nie udało ;-) Teraz czytam "Matkę ryżu", a w kolejce czeka "Trzy filiżanki herbaty"
      • hermi_ona Re: co teraz czytacie? 06.10.10, 20:39
        "Rok potopu" Margaret Atwood - już właściwie kończę, bo niemożliwie wciąga. Genialna pisarka. A sama książka - dla miłośników rozbudowanych fabuł, tematu końca świata, ironicznego podejścia i ekologicznych przesłań.
    • Gość: Kacha Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.10, 11:58
      "Rebeka" Du Maurier Daphne

W kolejce czekają:
      "Na południe od granicy, na zachód od słońca" Murakami
      "Pestka" Anka Kowalska
      "Szklany klosz" S. Plath
      • sycylia_beauty Re: co teraz czytacie? 12.10.10, 23:55
        "Marinę" Zafona, ble...
        • nioma Re: co teraz czytacie? 13.10.10, 11:02
          a mi sie podobala
          Za chwile bede czytac "Raj tuz za rogiem" Llosy, zamówilam i czekam na przesylke.
          • hermi_ona Re: co teraz czytacie? 13.10.10, 20:57
            "Taksim" Stasiuka. Nie tak dobre jak inne jego książki, ale i tak bardzo w jego stylu.
            • noopinion Re: co teraz czytacie? 13.10.10, 21:44
              Czytam "Generał w Habicie" i po prostu nie mogę się nadziwić. To reportaż o członkach fundacji stworzonej na rzecz pomocy bezdomnym. Zarówno o samych podopiecznych jak i o kobietach, które nią kierują. To niebywałe, że w naszych czasach, nastawionych na konsumpcję, można poświęcić własne życie, karierę, przyjemności, na rzecz innych. Dobra książka.
              • Gość: czepek Re: co teraz czytacie? IP: *.home.aster.pl 24.10.10, 00:45
                Rzeczywiście "Generał w habicie" to bardzo ładna i wzruszająca książka. Generalnie nie czytuję tego typu książek, a jednak mile się zaskoczyłam. Historia jest ciekawa , klarownie przedstawiona, zupełnie wiarygodny reportaż (podane adresy itd. poza tym siostra Małgorzata prowadzi blog). A najważniejsze, że ciepło się robi na sercu, kiedy ma się świadomośc, że są na świecie tacy dobrzy ludzie.
    • noopinion Re: co teraz czytacie? 27.10.10, 10:55
      A ja czytam "Osobliwą materię" Terezii Mory z wyd. Czarne. Polecam
      • skill Re: co teraz czytacie? 27.10.10, 18:16
        Nareszcie mogę przeczytać. "Kochanek malutki" - Aurelia Es.
        replika.eu/nowosci.php?wyd=1&id3=280&k=
        • ew_81290 Re: co teraz czytacie? 27.10.10, 22:34
          złodziejka książek - m.zusak
    • monik_a_85 Re: co teraz czytacie? 03.11.10, 18:01
      Margrit Schriber "Paskudna dziewczyna".

Polecam zapoznać się z ofertą Wydawnictwa Hidari na hidari.pl
    • 3-tylko Re: co teraz czytacie? 03.11.10, 21:39
      "Kapuściński: nie ogarniam świata" jeszcze nie skończyłam, ale na tyle na ile przeczytałam uważam, że warto.
    • Gość: Kacha Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.10, 10:47
      Kończę "Póki rekin śpi" Mileny Agus. Zabieram się za książkę "Droga" McCarthy.
      • judytta Re: co teraz czytacie? 04.11.10, 14:42

"Kraj z księżyca, podróże do serca Polski" M. Moran
    • czytajka86 Re: co teraz czytacie? 17.11.10, 22:01
      Rok Potopu Margaret Atwood.

Mroczna, prorocza wizja przyszłości, iście z orwellowskich wizji...

A co jeżeli w tym tkwi źdźbło prawdy??

Polecam! Zmieni wasze spojrzenie na świat!
    • aurelia-k Re: co teraz czytacie? 19.11.10, 13:39
      skończyłam Ostatnią noc w Twisted River, genialna!
    • Gość: czytus.pl Re: co teraz czytacie? IP: *.mlyniec.gda.pl 20.11.10, 22:29
      Do znajdowania następnej książki do czytania polecamy Czytuś - szybkie rekomendacje książek, aplikacja potrafi zaproponować książkę na podstawie ulubionej pozycji bez logowania, czy oceny kilkudziesięciu pozycji.
    • Gość: eddgard Re: co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 23:12
      przecyztalem Genesis Poula Andersona. Biore sie za Olsnienie.

Bardzo fajnie ,ze obie powiesci wydano w jednej ksiazce.
      • Gość: Nemo Re: co teraz czytacie? IP: *.olsztyn.mm.pl 25.11.10, 21:51
        I "Genesis" i "Olśnienie" są kapitalne. Przeczytałem jednym tchem. To jedne z najlepszych powieści Andersona. Teraz wziąłem się za "Awanturnika" Mariny i Siergieja Diaczenków. To wydany własnie czwarty i ostatni tom cyklu "Tułacze". Wcześniejsze to: "Odźwierny", "Szrama" i "Następca". Bardzo mało fantastyczna fantastyka, ale bardzo wiele mówiąca o człowieku.
    • visell Re: co teraz czytacie? 27.11.10, 07:59
      Burnaby Frederick: "Wyprawa do Chiwy"
      • Gość: kleopatraa Re: co teraz czytacie? IP: *.61.classcom.pl 27.11.10, 11:14
        "Trędowata" Helena Mniszkówna
        • maitresse.d.un.francais Re: co teraz czytacie? 27.11.10, 18:35
          "Dawna nowela hiszpańskojęzyczna"
        • mala200333 Re: co teraz czytacie? 01.12.10, 16:46
          Dla mnie to karykatura powiesci
      • monia1k Re: co teraz czytacie? 01.12.10, 15:20
        Gildia Magów Canavan Trudi
        Przeczytałam Uczennicę Maga i nawet mi się podobała. Czyta się ją lekko i przyjemnie. Jak ktoś lubi takie klimaty to polecam.
    • ls48 Re: co teraz czytacie? 27.11.10, 21:09
      Stieg Larson Mężczyzna, ktory odszedł za wcześnie, a w kolejce czeka Malowany welon
    • lepiejmi80 Re: co teraz czytacie? 02.12.10, 20:19
      Skończyłam "Zakręty losu" Agnieszki Lingas-Łoniewskiej (czekam na wiosnę i na 2 część tej trylogii), czytam "Podglądacza" Freemana, czeka na mnie "Mucha" Jacka Skowrońskiego i "W powodzi kłamstw" Dawid Ellis.
    • mala200333 Re: co teraz czytacie? 02.12.10, 22:44

"Confession"
      John Grisham
    • Gość: justi Re: co teraz czytacie? IP: *.awakom.net 03.12.10, 00:45
      czytam właśnie jakiś polski debiut "Lustrzany uśmiech M" Sara Rajmund, powieść dosyć psychologiczna, da się przełknąć. Link do książki
      • Gość: mufinka Re: co teraz czytacie? IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 17:06
        Czytam drugą cześć "Dziedzictwo mroku" czyli "Łaskę utraconą". Pozytywnie zakręcone i bardzo wciągające książki ;-)
    • mala200333 Kaczmarski 03.12.10, 15:27
      Niedawno skończyłam..

Polecam Krzysztofa Gajdy "To moja droga. Biografia Jacka Kaczmarskiego".
    • eddgard_stark Re: co teraz czytacie? 08.12.10, 00:23
      Kroki w nieznane - zbior opowiadan fantastycznych, bardzo dobry mowiac krotko. Opowiadania sa roznorodne, wiec nie popelnia najwiekszego grzechu antologii - monotonnosci
    • Gość: Kacha Re: co teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.10, 11:38
      "Seans" Witold Horwath - bardzo mi się podoba

W kolejce czekają:
      "Po zmierzchu" Murakami
      "Trzy połówki" jabłka Kozłowska
    • mala200333 Zeruya Shalev 08.12.10, 17:01

Zeruya Shalev - "Mąż i żona"...... Śmiała, namiętna i bezlitosna analiza związku między dwojgiej ludzi.
    • Gość: mariolla Re: co teraz czytacie? IP: 193.239.126.* 09.12.10, 08:40
      a u mnie Zrób sobie raj na wieczorne czytanki. A mojemu maluchowi czytam bajki które i mi mama czytała, kiedy byłam mama - książka "Poczytaj mi mamo" to moje najnowsze księgarniane odkrycie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka