Dodaj do ulubionych

pourlopowo

13.07.13, 22:40
i oczywiście offowo.
przez chwilę mi lepiej, może za sprawą opalenizny, stres sobie poszedł tymczasem w pi***,
nie było wciąż różowo, cholernie trudno rano było wstać (się-nie-czyta-książki do 1:30), opalałam się i rozmyślałam o swoim osobistym smutku, chwilami było bardzo męcząco, bo i bardzo upalnie, ale...chcę znowu wyjechać! o!
zadowolona jestem, bo nie spakowałam niczego, co się da podłączyć do wi-fi. obserwowałam ludzi wypoczywających z tabletami (ta gra słów), żałowałam tylko, że nie wrzuciłam do walizki scrabbli. uczę się również nie mieć poczucia winy, że nie chlam na wakacjach, że nie imprezuję. nie umiem chyba...

Jak odpoczywacie, drodzy Państwo?
Obserwuj wątek
    • czubata Re: pourlopowo 13.07.13, 23:06
      No to już wiadomo czego Ci potrzeba. Tak wiele, a tak niewiele. Trochę słońca, trochę nie-rutyny...

Ja odpoczęłam na romantycznej kolacji, i byłam w lesie w towarzystwie pewnego Pana o kocim spojrzeniu. Bynajmniej, nie było to grzybobranie,ani szturm na jagody . Były owady, ale w przeciągu godziny tak żem wypoczęła że hooo wink
      • 39.a Re: pourlopowo 14.07.13, 15:09
        bardzo zniszczyli Państwo sobą mech? (śmieję się, życzliwie)
        super!
        jestem zmartwiona, bo w domu wytrzymam chyba nie dłużej niż tydzień i znów (chcę chcę!) mnie dokądś poniesie.
    • poetkam Re: pourlopowo 14.07.13, 12:35
      Witaj pourlopowo!
      Fajnie Cię czytać w tak pogodnym nastroju. Opalenizny zazdroszczę, odmładza, poprawia humor, smile

Urlop rozpoczynam dopiero w połowie tygodnia, ale za to cały miesiąc, bardzo się cieszę smile
      Jak? I aktywnie, i leniwie, byle odpocząć.

Pozdrawiam przedurlopowo smile
      • 39.a Re: pourlopowo 15.07.13, 02:59
        opalenizna postarza sad tzw. fotostarzenie się skóry, ale MUSIAŁAM!
        na solarium nie chadzam, bo się boję
        poprawił się nastrój, chociaż na jakiś czas
        • ka_an2 Re: pourlopowo 15.07.13, 11:37
          człowiek w odcieniach brązu jakoś lepiej się czuje smile
          Fajnie, że miałaś udany urlop smile
          • 39.a Re: pourlopowo 16.07.13, 00:01
            bo jest szczuplejszy?
            nie świeci się tak bielą big_grin
            masz rację, oliwkowy kolor skóry jest śliczny
            totalnie nie chce mi się pracować i tęsknię do cieplejszego klimatu
            tu już jest jesień!
            • ka_an2 Re: pourlopowo 16.07.13, 07:52
              Bo z bielą i niebieskim ładnie wygląda smile
              • 39.a Re: pourlopowo 16.07.13, 12:38
                Piaskowym, indygo, czarnym... big_grin
        • za_mszowe Re: pourlopowo 16.07.13, 13:18
          jaki masz fototyp skory, 39.a? ja po niedawnym tygodniu urlopowego wystawiania sie na słonce nadal trupioblada (fakt, ze musze uzywac filtra 50tki)
          • 39.a Re: pourlopowo 16.07.13, 13:36
            taki jak Ty, bardzo jasny. i też polecano mi 50. wzięłam ze sobą 15.
            nie opalałam się dużo, bo to za nudne i jednak ostrożnie, ale powiedzmy 1.5h
            przed południem i później 15:30-18:00. w tym pewnie z godzina w morzu/basenie.
            i spacery. skóra nie schodzi (na razie).
            • 39.a Re: pourlopowo 16.07.13, 13:37
              inaczej: 50 na twarz, 30 do ciała. zrobiłam po swojemu.
              • 39.a Re: pourlopowo 16.07.13, 13:46
                na urlopie kilka lat temu musiałam dokupić mocno przepłacając mleczko do opalania i w składzie: masło kakaowe. w PL chyba jeszcze ten składnik nie był stosowany. i nagle fajny kolor opalenizny. teraz chyba tego typu skladniki w każdym mleczku.

sporo osób używa przyspieszacza do opalania, a sporo spalonych na brąz to myślę: solarka albo samoopalacz smile albo twardo pełna ekspozycja na słońce. olać, nie przejmuj się.

OK, popieprzyłam pourlopowo. Wracam do życia big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka