17.02.15, 16:03
Zaczynam nowy blog. To materiał na książkę, której publikacja jest przewidziana na jesień. Będzie obscenicznie, dla dorosłych.
Obserwuj wątek
    • matrioszka42 Re: Nowość 18.02.15, 14:51
      Oczywiście tyo tylko "szczotki" właściwego tekstu. Przed redakcją
    • marysia_live Re: Nowość 19.02.15, 10:08
      witam cięsmile
      Mam parę zapisów z dwubiegunowej. Razem ok. 40 stron, tylko nie stać mnie na wydanie. Pierwsze 500 egz 5600zł, następne 500 ezg 2850zł. Myślałam o sponsorze. Proszę napisz jak radzisz sobie, no chyba,że dysponujesz wsłasnymi środkami.
      • matrioszka42 Re: Nowość 19.02.15, 10:30
        Witaj,
        to sponsor-wydawca mnie znalazł. Opowieść będzie dotyczyć ludzi w terapii, bólu z jakim się zmagają, walki z uzależnieniami a przede wszystkim propagowania nowej w Polsce metody leczenia uzależnień. Postanowiliśmy właczyć w to mocny seks, bo... dobrze się sprzedajesmile
        Pisz publikuj gdzie się da, a wtedy sami Cię znajdąsmile
        • kajka68 Re: Nowość 19.02.15, 10:42
          Matrioszko ! no to gratulacje kochana - zaraz pędze czytac kiss pozdrawiam ciepło kiss
          • matrioszka42 Re: Nowość 19.02.15, 11:23
            Dzięki. Póki co sprawa mnie wciągnęła. Boję się tylko, żeby mi ogień nie przygasł przed końcem.
          • madau Re: Nowość 19.02.15, 11:25
            Matrioszko zyjesz! Ile to juz lat! bardzo, bardzo sie ciesze ze wydasz ksiazke, to cudownie, ja wlasnie przechodze przez to i mimo ogromu pracy jestem przeszczesliwa! Jeszcze raz Ci gratuluje z calego serca kiss
            • matrioszka42 Re: Nowość 19.02.15, 11:27
              Pewnie, że żyjęsmile złego diabli nie biorą. Ja ciągle tkwię w notatkach, bibliografiach i innych takich. Pisanie wciąga. A na dodatek czasem naprawdę muszę pracowaćsmile
              • madau Re: Nowość 19.02.15, 11:33
                przeczytalam blogasmile Mocny seks, choc nie ma go jeszcze na papierze, ale to jest to, zycze Ci sukcesu bo na to zaslugujesz jak nikt inny!
                • matrioszka42 Re: Nowość 19.02.15, 12:05
                  Seksu na papierze jest całe mnóstwosmile W życiu jakby mniej. Pierwowzór Mateusza niestety zakończył na części I i ciągu dalszego nie bedziesad

Napisz co robisz, gdzie mieszkasz, kiedy przyjedziesz? Pisz wszystko!
      • kajka68 Re: Nowość 19.02.15, 14:34
        Matrioszko przeczytłam...chcę jeszcze sad... wciąga.. .kiss
        • matrioszka42 Re: Nowość 19.02.15, 14:48
          Dziś pojawi się przynajmniej jedna notka. Obiecuję, choć ja dziś urodzinowo na leniuchasmile
    • poetkam Re: Nowość 19.02.15, 12:38
      Świetny pomysł! Powodzenia smile
    • matrioszka42 Re: Nowość 19.02.15, 15:28
      Kolejna notka zamieszczona. Proszę komentujcie i wytykajcie błędy! Wszystko to pozwoli opowieści stać się lepszą!

Choć postacie są i tak bytami niezależnymi. Ja tylko spisuję ich historięwink
      • 39.a Re: Nowość 19.02.15, 16:23
        Cześć Matrioszko.
        Jeśli ktoś przeczyta bloga, książki pewnikiem już nie skonsumuje.
        "Obscena dobrze się sprzedaje" - "50 twarzy..." w pierwszy weekend wyświetlania
        pobił kasowe rekordy. Książka striptizerki też pewnie będzie w polecanych EMPiKu
        (o ile tenże do końca nie upadnie).
        Ilona Kielona Felicjańska też powieliła podobny schemat "literacki".

O co mi chodzi. A gdyby pisać, wierząc że dobrze się pisze i nie liczyć na sukces kasowy
        (a przynajmniej, żeby nie ten Tobą kierował), a prędzej, żeby np. być nominowanym
        do Paszportu Polityki? albo Nagrody Nike?

Jak spadać to z wysokiego konia!

• matrioszka42 Re: Nowość 19.02.15, 16:31
          Witaj,
          to nie kasa mnie w tym kręciwink Zarabiam gdzie indziej. A nagrody? tiaaa... A blog jest tylko polecany bliskim. Nawet w googlach nie jest pozycjonowany. Przypominam, że to szczotki opowieści.

Liczę na Twoją krytykę i opinie!
          • kajka68 Re: Nowość 19.02.15, 20:28
            Matrioszko Wszystkiego najwspanialszego urodzinowo-zeby Ci się pieknie napisało i sprzedało!!! Haha zapomniałam ,ze my tak prawie razem swiętujemy ( ja wczoraj smile.Lecę czytać kiss
            • madau Re: Nowość 20.02.15, 09:32
              Matrioszko baaardzo duzo sie pozmienialo. Mam Ci tyle do opowiedzenia ze chyba zrobie to na priva. Spotkalo mnie wielkie szczescie smile
              teraz troche depresyjna jestem bo idzie wiosna. Ale postanowilam sie nie poddawac i walczyc z tym.
              Mieszkam nadal tam, gdzie mieszkalam - sama smile
              • matrioszka42 Re: Nowość 20.02.15, 09:58
                To pisz na priva, bo ciekawość mnie zjada z butamismile
        • matrioszka42 Re: Nowość 22.02.15, 15:53
          Ann, Tobie chodzi o to ze dobre samo sie sprzeda. Czyli po co seks? Bo temat nie jest na szczycie zapotrzebowania. Chodzi o wzmocnienie poczytnosci
          • 39.a Re: Nowość 22.02.15, 22:42
            Co do seksu - a przepraszam, nie zachwycił mnie smile) zaczęcie od loda jest takie sobie.
            Ale tu feministka wink Lody są OK, ale nigdy na kolanach big_grin

Całość jest nieźle skonstruowana.
            Reklamowanie czegoś, co nie jest produktem skończonym? Ha...
            Nakręcasz koniunkturę, rozumiem. Książka prawdopodobnie będzie niezła.
            Co to są "szczotki"?
            I jeszcze "picie kasacyjne", tłumacz! wink
            Całusy.
            • matrioszka42 Re: Nowość 23.02.15, 09:59
              Ann, seks Cię nie zachwycił? Chcesz o tym porozmawiać?
              To żart oczywiściewink

Nie zaczęło się od loda! Zaczęło się od ściany, drzwi i framugismile Szybko, trzy ruchy i suchysmile Jeśli chodzi o loda na kolanach, to ja lubię z wielu powodów, które mogę zdradzić na priva.

Dziękuję, za ocenę początkową.

Odpowiadam:
              1. Szczotki to taka wersja beta (conajmniej, czasem zeta. Zależnie jak to wszystko się rozwija). Materiał, który w książce będzie i rozbudowany i co najważniejsze zredagowany.
              2. Picie kasacyjne, to picie ciągami do nieprzytomności. W uproszczeniu: samobójstwo z użyciem alko. Oglądałaś Mocnego anioła? Bohater pił kasacyjnie.
    • matrioszka42 Re: Nowość 20.02.15, 10:55
      Nowy kawałek się ukazałsmile tym razem seks też będziesmile
      • madau Re: Nowość 21.02.15, 11:56
        Matroszko, napisalam na priva smile Buzka kiss
        • matrioszka42 Re: Nowość 21.02.15, 12:58
          Odpisalam
          • ergo_pl Re: Nowość 22.02.15, 13:25
            Matrioszko, czy mogę zapytać - to jest powieść autobiograficzna?
            Głównie chodzi mi o to, czy to Ty prowadzisz terapie.
            • matrioszka42 Re: Nowość 22.02.15, 15:50
              Ja tylko oddalam moim bohaterom troche swojej wiedzy i kawalki osobowosci. W tym sensie nie jest autobiograficzna.
              Ale tak prowadze terapie.
    • matrioszka42 Re: Nowość 24.02.15, 10:26
      Nowa notka już jest. Proszę! komentujcie. Bardzo mi tego brakuje od osób, które nie są w temacie. Bo merytoryczne komentarze mam na bieżąco. W książce będą też same sesje z pacjentami (na pewno więcej). Powiedzcie jak to się czyta?
      • matrioszka42 Re: Nowość 24.02.15, 11:47
        I jeszcze jedna. A teraz do roboty. Zarabiać kasęsmile
        • 39.a Re: Nowość 24.02.15, 18:57
          "Kiedy wychodziłeś, wstawał dzień" najbardziej literackie zdanie... I odtąd mi się podoba.

Postać pani psycholog podoba mi się średnio. Bardzo przypomina Annę Wintour,
          widzę garsonkę z nieodłącznym przymiotnikiem "nienaganną", czarne rajstopy
          ZE SZWEM! skądinąd podobają mi się i szpilki. Postać skazana na skojarzenia
          seksualne. Przyznaję, że od książek oczekuję bardziej literackich odjazdów,
          a teraz mnie zastrzel smile Skoro mówisz, że to są "szczotki", to w pełnej wersji
          niech będzie drobiazgowy opis włosów twarzy, przegubu ręki, ale bez połyskującej
          bransoletki smile i bez pieprzyka koło ust smile
          Ale to rzecz jasna Twoja książka smile
          • matrioszka42 Re: Nowość 24.02.15, 20:57
            Ja tez lubię to zdanie. I facetów, którzy wychodzą przed świtem. Nie muszę myśleć jak wyglądam i pachnę.

Taki strój wymyśliłam dla siebie, kiedy zaczęłam pracować z tymi pacjentami. I to działa. Nie jestem jego miłośniczką, ale cóż. Wole pończochy niż rajstopysmile

I ani mi się śni Ciebie zabijać. Za bardzo Cie lubię. Liczę na więcej uwag. Ale pomiziać też mnie możesz.
            • 39.a Re: Nowość 25.02.15, 01:54
              W jakim sensie działa? Na zmysły osoby, z którą pracujesz? Na Ciebie? I na serio do pracy zakładasz pończochy? Wow.
              Przyznam, że nie widziałam jeszcze pani psycholog TAK wyglądającej. Może Maria Rotkiel.
              Ale ona nie aż tak bardzo femme fatale... Atrakcyjna jednak jest.
              • matrioszka42 Re: Nowość 25.02.15, 06:07
                Ann, nie do końca rozumiem. O pończochach wiem ja, a nie pacjent. Kiecki są 2 cm nad kolano. Wyglądam jak bizneswomen, a nie ladacznica. Skąd taka koncepcja. A i szpilki są co prawda wysokie, ale stonowane. Czemu garsonka czy sukienka tak Ci się kojarzy? Ubiór drogi i na topie pomaga w kontaktach z ludźmi bogatymi i na topie. Muszę być starannie zrobiona. Elegancka, a nie wyuzdana. I wydaje mi się, że tak to opisane. Ale muszę przemyśleć, skoro Ktoś pomyślał inaczej. Dla pacjenta mam być profesjonalna i aseksualna. I tak jest.smile
          • matrioszka42 Re: Nowość 24.02.15, 20:58
            A pieprzyka przy ustach mam naprawdęwink
    • matrioszka42 Re: Nowość 04.03.15, 11:45
      nowa notka. napiszcie coś. plissss
      • 39.a Re: Nowość 04.03.15, 21:27
        Piszę smile
        Podoba mi się Adam smile W sensie: pewnie z nim ostatecznie będzie Ada?
        I jeszcze a propos przeczuć. Gdy Ada dostaje sms-a "Wieczorem?" idzie w to jak w masło/ogień.
        Kwiaty i coś więcej i głębiej niż framuga - gubi się...

[chyba napisałam o sobie]

big_grin
        • 39.a Re: Nowość 04.03.15, 21:30
          wątki terapeutyczne ciekawią mnie mniej. jestem przerażona alkoholikami, brzydzę się, takie tam.
          wybacz mi! big_grin
          ale rozumiem, że będzie jest wiele osób, które się w tym zaczytają.
          • matrioszka42 Re: Nowość 05.03.15, 11:09
            Rozumiem, wiele osób tak ma. Pracowałam parę miesięcy w monarze z bezdomnymi alkoholikami. I, oczywiście nie wszyscy, ale to fajni i sympatyczni ludzie.
        • matrioszka42 Re: Nowość 05.03.15, 10:36
          Mi też się Adam podoba, ale dwóch terapeutów na metr kwadratowy przez większość dnia i nocy razem to nie jest dobry pomysł. Jeszcze gorszym pomysłem jest sypianie z kolegami z pracy, zwłaszcza kiedy się jest szefową. Ale sama nie jestem w stanie przewidzieć co wymyślą moi bohaterowie.
          Oryginał Adama jest moim wzorem metra pracy terapeutycznej.
        • matrioszka42 Re: Nowość 05.03.15, 11:07
          Bycie terapeutą i psychologiem nie zwalnia od wątpliwości i gubienia się. Na szczęście ma Adama, który sprowadza ją na ziemięsmile
    • matrioszka42 Re: Nowość 13.03.15, 18:50
      Dzięki za odpowiedź. Czekam na nie jak kania dżżu. Nie dyskutuje. Każdy ma prawo do swojego zdania. Ważne dla mnie, że przeczytałaś. Jednak ciekawe, że zobaczyłaś tylko ten wątek. Dzięki.
    • matrioszka42 Re: Nowość 10.04.15, 16:31
      Żeby nie było: pisze nadal. Ale ja starej daty i wszystko najpierw na papierze. I nie ma komu przepisać na kompa. Jak czas pozwoli to wrzucę wszystko. Pozdrawiam ze słonecznego tarasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka