klaudia1508 11.03.15, 19:36 czy ktoś z was może korzystał z stymulacji TMS, jakie efekty, czy można to gdzieś wykonać w Polsce, w USA to bardzo popularne, z góry dziękuje za odpowiedzi na temat skuteczności... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisek.chytrusek Re: stymulacja TMS 11.03.15, 22:04 W Warszawie na Sobieskiego stosują jako metodę eksperymentalną, zajmuje się tym dr Jarosław Torbiński. Ja nie miałam, ale leżało ze mną na oddziale, kilka osób, u których stosowano, rezultat był zerowy i po 2-3 tygodniach zamieniono TMS na EW. Odpowiedz Link
awanturka Re: stymulacja TMS 21.04.15, 14:40 Miała,m kontak z kilkoma osobami po TMS, rezultat zerwoy zdecydowanie skuteczniejsze jest EW Odpowiedz Link
za_mszowe Re: stymulacja TMS 21.04.15, 19:30 awanturka napisała: > Miała,m kontak z kilkoma osobami po TMS, rezultat zerwoy > zdecydowanie skuteczniejsze jest EW a jak z potencjalnymi skutkami ubocznymi TMS? ze mnie ok.7 lat temu dzięki EW zrobili warzywo i do dziś nie odzyskałam pełni potencjału poznawczo-intelektualnego. z pewnością nie polecam osobom, które mają dodatkowo diagnozę zaburzeń osobowości (nie wiem jak jest z "wątkodawczynią" i jej terapią/rozpoznaniami - zagląda tu w skrajnej desperacji, jak już jej maksymalnie źle) Odpowiedz Link
awanturka Re: stymulacja TMS 24.04.15, 15:53 a możesz coś więcej o tym jak stałaś się "warzywem" jak to wyglądało? żałujesz decyzji o EW? przepraszam, że pytam - nie jest łątwo znaleźć osobę po EW z która można by wymienić doświadczenia ja absolutnie bezpośrednio (tzn przez kilka lat) po EW nie miałam żadnych ubytków "potencjału poznawczo-intelektualnego", jak to określiłaś, krótko po EW łapałam się na tym, że "wycięło" mi z pamięci pewne epizody z życiorysu, ale to minęło ostatnio (około 8 lat po EW) zauważyłam, że coś niedobrego dzieje się z moją pamięcią krótkotrwałą) co zostało potwierdzone w badaniach nie wiem czy skutki EW mogą objawić się z takim poślizgiem czasowym czytałam też gdzieś na jakimś forum, że kilka osób się skarżyło na zaburzenia pamięci po Ketrelu - więc w moim wypadku to może być Ketrel moż to być też kwestia wieku (52) Odpowiedz Link
za_mszowe Re: stymulacja TMS 06.05.15, 10:38 hej, napiszę zaraz do Ciebie maila. w ogóle to jestem od Ciebie o 21 lat młodsza, EW przeszłam w wieku 24l., w końcu nie skończyłam przez to drugiego stopnia studiów (bardzo specyficzny kierunek - niestety pamięć tzw. świeża była tam bodajże najważniejsza + błyskawiczne przetwarzanie informacji). duże kłopoty z pamiecią krótkotrwałą miałam przez ponad pół roku, umiarkowane mam do teraz ( w epizodach depresji bardziej nasilone). sądzę, że byłyby jeszcze większe, gdybym nie usiłowała temu jakoś zaradzić. Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: stymulacja TMS 22.04.15, 21:48 Takie jak u tego szczurka: pl.wikipedia.org/wiki/Przezczaszkowa_stymulacja_magnetyczna Odpowiedz Link
kasztaneczek6 Re: stymulacja TMS 05.08.16, 20:50 Ja korzystalam. Kilka lat temu zagranica a nie dawno w polsce w warszawie. Efekt bardzo dobry a nie zerowy! Nie wiem skad takie opinie.... Polecam Wpisz swoją odpowiedź Odpowiedz Link
ergo_pl Re: stymulacja TMS 06.08.16, 00:43 Nie wiesz naprawde skad takie opinie? To moze pomyśl. Odpowiedz Link