Dodaj do ulubionych

Wymioty flegmą

16.02.11, 12:24
kochane mamusie co jakis czs Adrian (21 miesiecy ur.)wymiotuje flegma-daje syropy na rorzedzenie jej chwile jest spokoju i z powrotem podchodzi ona
gdzie mam sie udac z Adusiem co mam robic?
Ania
Obserwuj wątek
    • jolantusia1 Re: Wymioty flegmą 16.02.11, 12:38
      nie czekałabym i poszła do lekarza. Zeby nie przerodziło się to w coś gorszego niż tylko kaszel. Niech osłucha przebada, na pewno pomoże a ty będziesz spokojniejsza
    • szironna Re: Wymioty flegmą 16.02.11, 14:59
      jak długo trwają wymioty? synek ma inne objawy chorobowe - katar, kaszel, biegunka? jest alergikiem? jada pokarmy zaflegmiające (banany, nabiał itp)?
      tak naprawdę to trudno cokolwiek napisać i radzić - myślę że warto go osłuchać i porozmawiać z zaufanym lekarzem
      • 11anetta Re: Wymioty flegmą 16.02.11, 15:48
        Ale wymiotuje przy ciezkim kaszlu?
        U nas tez sie tak zdarzalo,bo poprostu nagromadzilo sie za duzo flegmy.Zrreszta jak byl w szpitalu i tak sie dzialo tam lekarka nie robila z tego problemu.
        naajwazniejsze to isc do lekarza z tym niech oceni sytuacje
      • aanua Re: Wymioty flegmą 16.02.11, 16:38
        dzieki dziewczyny
        Zaczął dziś po przebudzeniu najpierw kaszel- odkaszlna i zwymiotowal flegme pozniej jeszcze pare razy

innych objawów nie mial-

bananow ostatnio nie jadł jakies 2 tygodnie temu

z nabialu czasem serek danonek ale to rzadko pije mleko bebilon 3 a tak to on wszystko je

a czy cytrusy mogą coś takiego powodowac?
        • nie_fikaj Re: Wymioty flegmą 16.02.11, 17:28
          Ja nie stosowałabym na własną rękę żadnych specyfików. Małe kaszlące dziecko, zwłaszcza jeśli nie radzi sobie z wydalaniem wydzieliny z oskrzeli i z uwagi na drugie maleństwo, powinien obejrzeć lekarz, osłuchać je dokładnie. Jeśli jest to jakieś paskudztwo, to same syropki nie załatwią sprawy, a szkoda by było, by rozwinęło się jakieś zapalenie oskrzeli czy płuc. Bo do tego może doprowadzić zalegająca wydzielina. Wiem, bo moja córka przechodziła ostatnio zapalenie oskrzeli, a zaczęło się od kataru i niewinnego kaszelku.
          • aanua Re: Wymioty flegmą 19.02.11, 14:54
            z Adrianem byłam u pediatry na kaszel dała Sumamed a na wymioty i biegunke bo doszły to Hydronea Baby Plus
            Z Maksiem byłam dzis rano na IP i na wymioty dostal Debridat i Enterol

na to wychodzi ze to wirus a nie cos innego

pozdrawiam ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka