05.04.12, 21:02
Dzisiaj byłam z Karoliną w poradni wieku rozwojowego i na rehabilitacji. Lekarka mówi do mnie że następna wizyta w maju i to będzie ostatnia. Ja jak głupia ucieszyłam się że Karolina świetnie sobie radzi i to dlatego to będzie ostatnia, a lekarka na to że nie chodzi o to. Głupi durnowaty NFZ uznał że poradnie dla wcześniaków mogą przyjmować je TYLKO do skończenia roku!!!! Więc poradnia rehabilitacji wieku rozwojowego i poradnia dla wcześniaków obojętnie czy dziecko tego potrzebuje czy nie opiekuje się nim do pierwszych urodzin. Najprawdopodobniej rehabilitantkę też będziemy musieli zmienić, bo my chodzimy na rehabilitację do poradni przyszpitalnej. Można czegoś dostać!!!!
Obserwuj wątek
    • aaalicja2 Re: paranoja 05.04.12, 21:53

U nas niby też oficjalnie tak jest.
      Ale jk jest problem to mamy się rejestrować i przyjść, albo z miejsca przyjść, ja w rejestracji będą robić problemy.
      My byliśmy jeszczze w 16 miesiącu urodzeniowym, doktor chciała Laurę zobaczyć po roku korygowanym.
      • milkaplp Re: paranoja 05.04.12, 21:57
        No ja jestem ciekawa jak to będzie.
        • adusia29tc Re: paranoja 06.04.12, 22:33
          To naprawdę jest wkurzające, że poradnie neontologiczne są dla dzieci do roku. Z Adą na szczęście nie ma problemów wcześniaczych, dodatkowo jeździłam na kontrole bliżej domu i tam nas już pożegnano, życząc dużo zdrowia, ale obowiązkowo jeździłam do Poznania do Dziennego Ośrodka Rehabilitacji, bo tam rodziłam i mam jeszcze jedną wizytę zaplanowaną na 10 kwietnia i tutaj nie było mowy o tym, że skończyła rok, ma już skończone 15 m-cy i ta wizyta, ma niby być ostatnia jeśli nadal będzie Ok, dodatkowo ma dopisane badania u psychologa dziecięcego. Może poradnie przy szpitalach, przyjmują swoich małych pacjentów dłużej, bo przecież MPD można stwierdzić ok 1,5roku, tak słyszałam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka