kicius_85 12.09.08, 20:05 czy któryś z waszych wcześniaczków miał coś takiego???jesli tak czy wszystko wróciło do normy?bo ja jestem załamana.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-cudownego-misia Re: kamienie w nerkach 12.09.08, 21:11 Nie bądź załamana, możesz się co najwyżej zmartwić. Kamienie się na szczęście rozbija ultradźwiękami albo usuwa. Odpowiedz Link
kicius_85 Re: kamienie w nerkach 12.09.08, 21:26 ale lekarz mi powiedzial ze u takiego malego dziecka nie da sie nic z tym zrobic jedynie zapobiedz przed powstawaniem nowych Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: kamienie w nerkach 13.09.08, 08:56 No bo u takiego małego faktycznie nie, ale przecież nie musisz mieć dziecka nówki śmiganej jak z salonu Kamienie nie upośledzają czynności nerek, jak zrozumiałam (bo wtedy by jednak operowali pewnie), nie bolą, bo byś widziała, po prostu są i się będą robiły proporcjonalnie mniejsze w miarę jak maluch będzie rosnąć. Na urodę nie szkodzą (przepraszam, że bagatelizuję i sobie żarty stroję, ale Cię chcę pocieszyć). A jak kiedyś będzie trzeba, to sie je porozbija ultradźwiękami i wysika. Odpowiedz Link
kicius_85 Re: kamienie w nerkach 13.09.08, 12:49 kochanie dzieki za pocieszenie naprawde podnioslas mnie na duchu Odpowiedz Link
iksantia Re: kamienie w nerkach 13.09.08, 19:57 A skąd Twoje małe ma kamienie?? Z czego się zdążyły zrobić? I nie chciałabym Cię martwić, ale wiem z autopsji, że noszenie kamieni we własnych nerkach boli i to bardzo, przynajmniej dorosłych ludzi. Odpowiedz Link
kicius_85 Re: kamienie w nerkach 13.09.08, 19:59 nie mam pojecia skad sie wziely moze z duzej ilosci leków?? qrcze ja nie wiem nawet skad sie biora u dorosłego człowieka??? musze dopytac lekarza.. Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: kamienie w nerkach 13.09.08, 21:51 No boli, boli. Na szczęście u dzieci rzadziej, bo nerka rośnie i kamień jej mniej przeszkadza. Odpowiedz Link
bijou82 Re: kamienie w nerkach 14.09.08, 10:51 cześć Kiciuś ja jestem też wcześniakiem i po mamie odziedziczyłam skłonność do kamieni i piasku w nerkach u mnie w wieku ok 2-3 lat stwierdzili duże złogi piasku w nerkach i to przede wszystkim od tego że nerki od antybiotykoterapii (do ok 3 roku życia chorowałam prawie co miesiąc na anginy) źle pracowały i nie filtrowały tak jak powinny w okresie dojrzewania było najgorzej i pamietam że bardzo już wtedy bolał sam piasek w nerkach-szczególnie przy deszczowej pogodzie jak miałam 6 lat to leżałam na nefrologii-na zapalenie stawów i niestety to jeszcze dodatkowo obciążyło moje nerki-i byłam jak balon (ale nie pamiętam czy w dzieciństwie mnie te nerki bolały) do teraz mam problem z nerkami-piasek (kamieni nie miałam jeszcze na szczęście)-mimo że dużo piję to jak mam atak kolki to jest masakra i nic nie pomaga-ulgę daje ciepła kąpiel i dużo picia!!! a tak w ogóle od tych nerek ciągle mam stany zapalne i odmiedniczkowe zapalenie nerek od ok 2 lat-w ciązy się nasiliło i dlatego Madzia się wcześniej urodziła ale się rozpisałam... nie wiem jaki może być powód u tak małej Kruszynki-już kamienie???!!! Jak zapytasz lekarzy to daj znać proszę-jestem bardzo ciekawa trzymam kciuki za malutką!!! jest bardzo dzielna i ty oczywiście też Odpowiedz Link