IP: *.gdynia.mm.pl 12.05.07, 07:23
cze
na ile bede miał wazne prawo jazdy jesli nosze okulary ?? na 3 lata ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Okularnik Re: ile?? IP: *.chello.pl 12.05.07, 08:54
      Cze <lol>

Ja nosze okulary (lub soczewki) i mam prawo jazdy wazne od 11.04.2007 do
      09.12.2011 r.
    • patrycja.ros Re: ile?? 12.05.07, 09:56
      > cze
      > na ile bede miał wazne prawo jazdy jesli nosze okulary ?? na 3 lata ??

Zależy jak się trafi na lekarza. Ja dostałam na 10 lat, moja koleżanka mając
      mniejszą wadę niż ja dostała na 3 lata. Chyba nie ma reguły.

Pozdrawiam:)))
      • Gość: j. Re: ile?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:13
        to ciekawe,
        ja mimo wady dostałam bezterminowe../ ubiegając złośliwe odpowiedzi: nie, nie
        dałam łapówki/.
        • Gość: s --> Re: ile?? IP: *.aster.pl 12.05.07, 13:20
          Noszę soczewki, mam bezterminowe :)
          • Gość: okularnica Re: ile?? IP: *.acn.waw.pl 12.05.07, 14:33
            ja mam +4,5 i dostałm bezterminowe :)
            • Gość: ... Re: ile?? IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:55
              I w zwiazku z tym?
              • Gość: leff Re: ile?? IP: *.sggw.waw.pl 12.05.07, 18:23
                to zależ y od lekarza, srednio daja na początku na 3-5
                • Gość: Cwaniak Re: ile?? IP: *.chello.pl 12.05.07, 18:43
                  Shhhh, nie lepiej doradzic male klamstewko, zdjac okulary podczas czesto wrecz
                  smiesznych "badan" na kursie, zeby lekarz nie zauwazyl slepoty typu +/- 4.5 i
                  dal bezterminowe?

To co, ze jest tyle wypadkow na jezdniach? Polak potrafi zacwaniakowac, Polka
                  potrafi zaoszczedzic. A jaka to radosc pochwalic sie tym na forum!
        • Gość: Okularnik Re: ile?? IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:54
          Ja tez bym dostal bezterminowe, gdybym przy lekarzu (podczas kursu teoretycznego
          wpadla do nas na chwile taka pani i wypelnila papiery) zdjal okulary i udawal,
          ze dobrze widze (a widze w miare dobrze, mam mala wade).

Bylas cwana - gratuluje, nie o to jedna pyta zalozyciel watku.
          Obys tylko podczas jazdy miala okulary lub soczewki, bo nie chce przez Ciebie
          zginac...

• Gość: j. Re: ile?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:00
            cwaniactwo niektorych to jedno, ale i nieuwaga lekarzy, i jak ktoś wcześniej
            napisał "śmieszność" badań to drugie.
            dobry lekarz się zorientuje.
            jak masz wade wzroku za cholere nie przeczytasz literek z tablicy (jeśli
            zachowana będzie właściwa dla badania odległość).mam małą wadę wzroku, noszę
            soczewki, powiedzialam o tym podczas badania, i uwierzcie, że nawet przy -1
            naprawde sporo się nie widzi.krótkowzroczność przy jeżdzeniu autem jest
            b.niebezpieczna.
            nie wiem jak "+", bo to w sumie troche co innego...
          • eliza48 Re: ile?? 12.05.07, 19:06
            Mawet przy dużej wadzie wzroku jak ma się zaswiadczenie od okulisty że ta wada
            jest stała to czesto dają bezterminowe prawko. Oczywiście w prawku jest wbity
            kod, że trzeba jeździć w okularach/soczewkach. Tak więc nawet z tą wadą +4,5
            można miec bezterminowe i to wcale nie znaczy, że ta osoaba zaraz wjedzie wam w
            dupe. Ja też od swojego okulisty brałam takie zaswiadczenie i z tym szłam do
            lekarza medycyny pracy. Wcale nie trzeba kombinowac i udawać, że się widzi i
            zdejmowac okulary do badań :)
            • Gość: slonko Re: ile?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:56
              Zagadzam się, ze mozna nawet przy wadzie wzroku dostac prawko bezterminowo.
              Ja powiedziałam lekarzowi wprost, ze noszę soczewki ale chciałabym bez
              ograniczenia. No i nie mam - jedynie kod 01.06 w prawku.
              A jeżeli już lekarza wypisuje ograniczenie to de facto ma do wyboru trzy
              mozliwosci: 3, 5 lub 10 lat
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka