Gość: szklarz Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: 92.15.131.* 10.10.10, 00:02 podejscie instruktorow pozytywne a bylo ich 2uch Mateusz i Tomasz bo 3ci CZEŚIEK nie zasluguje na miano instruktora w mojej opini to ten osobnik nawet nie stal obok instruktorow z prawdziwego zdarzenia jakimi okazali sie 2aj poprzedni burak jakich malo [instruktor na kat C] powinien pracowac w MPO mogl by wyladowac swoje problemy emocjonalne przy ladowaniu smieci na ciezarowke wiedza ktora posiada byla by odpowiednia do wykonywanego zawodu wspomnianego wyzej a wspomne ze jest nie wielka bo po 10ciu min zrezygnowalem z dalszej jazdy z tym osobnikiem.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
janeksz73 Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 28.11.16, 21:16 Do kat c to polecam Pana Tomka Zagrodnika naprawdę nauczył mnie jeździć i manewrować ciężarówką. Zresztą z tego co sie orientowałem to w Oesie maja dobrych instruktorów. Taka przynajmniej jest opinia wśród moich znajomych którzy robili tam prawko. Ja sam trafiłem do Oes bo mi kolego poradził ten ośrodek Odpowiedz Link Zgłoś
czeles71 Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 05.12.16, 21:18 Jeżeli chodzi o kat c to ja robiłem w Oes u Tomka Zagrodnika i z czystym sumieniem mogę go polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
marqc11 Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 31.01.17, 22:59 Ogólnie w oesie są dobrzy instruktorzy. Na kat B polecam Ryszarda Celera a na ciężarówki polecam Tomasza Zagrodnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane-ta78 Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:23 mariusz szczepanik jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 18:04 a ja z czystym sumieniem polecam artura slusarczyka z oddzialu na Dietla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mackusko Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 04.05.17, 17:18 Ja kurs na kat C+ E robiłem u Michała Łojewskiego. Super facet. Ma sporą wiedzę dotyczącą jazdy takim zespołem a do tego umie ją przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrzyt Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:01 Pana Wojtka średnio polecam , ale Tomka - TAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.ghnet.pl 26.11.10, 11:41 Hello:) Polecam Pana ANDRZEJA BAJERA z OES przy ul Wrocławskiej 48!!!! Doskonale uczy i to właśnie dzięki niemu zdałam egzamin na prawo jazdy. Pan instruktor jest punktualny, bardzo cierpliwy, a w dodatku ma poczuciem humoru:D. Ma super podejście do kursantów :) Jest po prostu rewelacyjny !!!! Wszystkim polecam Szkołę OES, a jazdy z Najlepszym Panem Instruktorem - Andrzejem:) Pozdrawiam i życzę powodzenia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.11, 22:48 A ja polecam Michała z Wrocławskiej, fajny instruktor, nauczy dobrej bezpiecznej jazdy i przede wszystkim daje sporo pożytecznych wskazówek jak należy się zachować na skrzyżowaniach i nie tylko. :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.12, 17:46 Witajcie, nie posiadacie może numeru do tegoż pana Michała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.ghnet.pl 17.02.11, 08:27 Ja również polecam Andrzeja Bajera z Wrocławskiej! Jest doskonałym instruktorem, a przy tym świetnym człowiekiem. Nauczy każdego, nawet taką osobę jak ja, która na pierwszej jeździe nie wsiadła za kierownicę ze strachu... ale po 36 godzinach z Andrzejem egzamin zdany za pierwszym razem :) Dziękuję za wszystko! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursantka Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.play-internet.pl 27.09.11, 21:36 Chciałabym złożyc ogromne podziekowania dla Pani Ewy Leśniak instruktorki z Oesu przy Wrocłowskiej za trud i anielska cierpliwośc do mojej osoby..Najważniejsze to ze egzamin zdany za pierwszym razem!Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość. Re: OES Kraków - którego instruktor? Piotr Chwaja! IP: *.zax.pl 03.02.12, 19:46 Piotr Chwaja odjeżdżający z ul. Dietla. Tłumaczy każdy manewr przed jego wykonaniem w sposób jasny i spokojny dopóki kursant nie zrozumie, nie wykona poprawnie . Nauczanie prowadzone pod kątem egzaminu. Nie krzyczy na kursanta. W efekcie egzamin na prawo jazdy kategorii B zdany za pierwszym razem, a wskazówki dane mi przez Piotra, znacznie ułatwiły mi egzaminacyjną jazdę i przyczyniły się do bezproblemowego zdania egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.home.aster.pl 02.03.12, 23:53 Chciałabym podziekować -gdyż nie mam innej możliwości- Adasiowi (Nowy Kleparz), wiem że już nie pracuje, ale nie mam innej możliwości wdzieczności. Zdałam egzamin za 1razem, a przed egzaminem dokupywałam godziny z innymi instruktorami i Adam był -jak dla mnie- najbardziej kompetentny. To on wpoił we mnie zasady niezbędne kierowcy i nauczył mnie kochać jazdę samochodem. Zgadzam sie z innymi opiniami na jego temat:) tylko dodałabym jeszcze jego egzaminy z kawą i niezapomniną choinkę:). Adaś pozdrawiam i dziekuje jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 11:28 Ja polecam Pawła Muchę z Autostrady. Zna się na tym co robi i nie odwala fuszery. Cierpliwy, dobrze tłumaczy, nie wrzeszczy. Potrafi nauczyć jeździć nawet największe "drogowe" beztalencie (wiem to z autopsji :P). Wie gdzie kursanci najczęściej oblewają egzamin i zwraca na to uwagę. Zdawalność za pierwszym razem praktycznie 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 22:53 po pierwsze - post nie w tym wątku co trzeba po drugie - autoreklama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luz Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.12, 11:35 Panie Mucha, nawet nie chciało sie panu IP kompa zmienic, gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świeży kierowca Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: 212.160.142.* 03.07.14, 13:45 Autoreklama czy nie - polecam. Ma podejście do "ciężkich przypadków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.062.mirolan.pl 14.04.12, 22:00 A Co powiecie o Pani Katarzynie Kwaterze? Odpowiedz Link Zgłoś
marqc11 Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 08.02.17, 15:01 W oesie polecam:l Kat B Adriana Kudłę a na kat.C Andrzeja Kaletę. Spoko instruktorzy mają pojecie o szkoleniu kierowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cl Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.ghnet.pl 28.11.10, 12:39 bardzo, bardzo polecam Marcina Nawrockiego z ul. wrocławskiej miły, punktualny, cierpliwy, potrafi wyszkolić przyszłego kierowce i egzamin ZDANY ZA PIERWSZYM RAZEM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puffi Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 21:06 Hello:)) K.........A to jest niemozliwe ja zdałem za 1 razem. Dalej w to nie wierze ale to moja zasługa to mysle jakies 10proc.:) mnie uczył pan Paweł Orzechowski tak jak mojego brata i reszte znajomych ,skad On to wszystko wie z tych przepisow.Profesjonalnie szkoli.Mam do PAWELKA nr moge podac jak trza.:)))) 511441155 chyba aktualny :-)))))) POLECAM P. PAWŁA POZDRAWIAM Puffffffffiiiiiiiiiiiiiiii.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.13, 19:47 Najlepszy !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursanta Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.static.sitel.net.pl 25.10.13, 09:29 Szkoła przereklamowana przez samych instruktorów!!! Ja osobiście mam przykre doświadczenia z tą szkoła. Instruktor na lekcjach nie był mną zainteresowany. Pisał sms-y i załatwiał swoje prywatne sprawy, skracał lekcje. Na końcu chciał abym wykupiła 10 godzin bo inaczej nie podpisze mi zaświadczenia. Kurs robiłam 6 miesięcy. Ciągle odwoływali lekcje. Słuszna zasada ,, co tanie to drogie'' W efekcie nic się nie nauczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.13, 21:32 A który to taki był? Miej odwagę przynajmniej podać jego imię i nazwisko, bo pisząc takie rzeczy oczerniasz wszystkich a nie tylko jednego. Ja tam byłem zadowolony, zdałem za pierwszym razem i to w hucie, gdzie podobno łatwo nie jest . Polecam bardzo Pawła Wrońskiego z Krupniczej i tych pozostałych, którzy są wymienieni w innych postach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.14, 23:32 a ten pan Paweł to w której szkole uczy bo ja zamierzam zapisać się na Strusia 6 czy polecicie mi odpowiednio cierpliwą osóbkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
0krakow Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 24.07.15, 13:45 Co do instruktorów z ul. Wrocławskiej w OESie mogę się wypowiedzieć na temat Eweliny Gach i Grzegorza Gagatka. Większość kursu niestety spędziłam z Eweliną, która jest miłą osobą ale wg mnie na instruktora nauki jazdy się nie nadaje... Dlaczego? Bezsensowna jazda ciągle tą samą trasą to główne zastrzeżenie. Co więcej mieszkam w okolicach Bronowic i bardzo często widuję Ewelinę z kursantami (zawsze na tych samych ulicach). Jazdy z Eweliną były moimi początkowymi i nie umiałam określić sama niestety czy faktycznie to wina instruktora czy moja. Zaryzykowałam jednak i zmieniłam instruktora na Grzegorza Gagatka - zmiana o 180 stopni - prawo jazdy miałam zdawać w ośrodku w Balicach jednak wiele razy jeździliśmy poza rejonem ezgaminowania Balice - często Nowa Huta co było propozycją Grzegorza. Dzięki temu instruktorowi nauczyłam się jeździć praktycznie - zdałam prawko za 2 razem ale byłam pewna tego, że powinnam je mieć. Jeździłam pewnie, tak jak jest teraz. Już po pierwszej lekcji (2godz) miałam wrażenie że usłyszałam od Grzegorza więcej niż od Eweliny na temat prowadzenia auta. Jego wskazówki są bardzo konkretne, nie kończy jazd przed czasem, na konieć po zaparkowaniu na Kleparzu - rysuje i tłumaczy rzeczy które były zrobione nie tak. Teraz jeśli miałabym polecić instruktora lepszego byłby to właśnie Grzegorz, Ewelina to instruktorka z którą można miło porozmiawiać, pożartować ale nie za to płacimy w czasie kursu, jazda z nią nie jest efektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.centertel.pl 16.11.11, 20:33 Ja robiłam prawko u pana Ryszarda Świstaka. Byłam przerażona bo teoria w jego wykonaniu to flaki z olejem, ale po poczytaniu tutejszych opinii zdecydowałam się u niego zostać. Gość jest bardzo flegmatyczny, osobiście lubię osoby energiczne więc trochę mnie to drażniło, ale obiektywnie jest bardzo w porządku i sympatyczny. Zaletą jest mega cierpliwość, dokładność tłumaczenia, zwracanie uwagi na szczegóły. Jednak musiałam dokupić godziny bo pan Rysiu zapomniał że nie nauczył mnie parkowania równoległego za co wielki minus, bo poniosłam dodatkowe koszty. Brakowało mi też nauki parkowania prostopadle tyłem co chciałabym umieć a mnie nie nauczono. Irytujące było zaczynanie zajęć 5min po czasie i kończenie 5min przed czasem. Egzamin zdany za 3 razem, ale to już moja wina, choć moim zdaniem byłam źle nauczona ruszania pod górkę i z obcym sprzęgłem poległam... Ogólnie polecam, choć 100% zadowolona nie jestem, ale ludzi idealnych nie ma:) Pan Ryszard wg mnie to człowiek godny polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Achi Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.12, 22:33 A ja z kolei odradzam instruktora z OESu - Piotra Chwaję z Dietla. Facet przyjmuje zasadę, że nie należy chwalić, bo człowiekowi to zaszkodzi, lepiej go zrypać za każdym razem jak popełni błąd, wtedy się na pewno nauczy. U mnie rezultat jest taki, że kompletnie nie wierzę w siebie. Ulubionym stwierdzeniem Piotra jest: "Nie zakładaj nic na drodze, bo twoje założenia są z reguły błędne", lubi też mówić, "Jak tak zrobisz na egzaminie to oblejesz, gwarantuję ci to". Czyli generalnie nastraszyć i zmieszać z błotem, żeby się kursantowi nie wydawało. Na kurs szłam jako świeżak, pełna motywacji, na ostatniej lekcji byłam szczęśliwa, że nie będę musiała tego pożal się Boże instruktora oglądać więcej. Siedziałam u niego tak długo, bo myslałam sobie że nie muszę instruktora lubić, on ma mnie czegoś nauczyć. Zostało to zweryfikowane przez mojego obecnego instruktora (z innej szkoły), który nauczył mnie jeździć dynamicznie i w końcu mam jakąś nadzieję na to, że będzie ze mnie dobry kierowca. O pozytywnym wzmocnieniu to Piotr może kiedyś słyszał, ale najwyraźniej uznał że stara dobra zj***a załatwi sprawę lepiej. No i jeszcze trudno nie wspomnieć o jego papierosku z kumplami za moje pieniądze, kiedy po raz 10 jechaliśmy na łuk, który wychodził mi świetnie, rzekomo po to, żebym sobie poćwiczyła, a w praktyce była to dla instruktora 30 min przerwa na papieroska. Podsumowując, metody typu linijką po łapach i uczenie po najmniejszej linii oporu. Odradzam stanowczo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Achi Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.12, 22:37 aj, i jeszcze zapomniałam wspomnieć, że lekcja nigdy nie trwała pełnych dwóch godzin - ostatnia zaczęła się 10 min po czasie, skończyła 20 min przed czasem... pełen profesjonalizm i szanowanie pieniędzy kursanta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 17:26 ja z kolei nie polecam OESU w Krakowie- szkoła ewidentnie nastawiona tylko na trzepanie kasy - jazdy kończą się 10 - 15 minut przed czasem - bo instruktorzy pazerni, jezdzą od świtu do nocy- bez przerwy - przerwy oczywiscie podczas jazd kursantow- zero profesiozalizmu, indywidualnego podejscia do kursanta, w d*****e mają dobro kursanta, jak wszedzie tylko kasa, instruktor z któym jezdzilem robil mi wrecz łaske jak coś wytłumaczył, choc to do jego zadań należało, trzeba o wszystko sie prosic - zeby pokazac jakis manawr, w sakli od 0 do 10 oceaniam na 0!!! Wg mnie nauka w tej szkole to stracone jedynie pieniadze!!!!! Nie polecam zwlaszcza jednego instruktora z wrocławskiej, szkoda słów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Achi Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 16:24 A ja z kolei odradzam instruktora z OESu - Piotra Chwaję z Dietla. Facet przyjmuje zasadę, że nie należy chwalić, bo człowiekowi to zaszkodzi, lepiej go zrypać za każdym razem jak popełni błąd, wtedy się na pewno nauczy. U mnie rezultat jest taki, że kompletnie nie wierzę w siebie. Ulubionym stwierdzeniem Piotra jest: "Nie zakładaj nic na drodze, bo twoje założenia są z reguły błędne", lubi też mówić, "Jak tak zrobisz na egzaminie to oblejesz, gwarantuję ci to". Czyli generalnie nastraszyć i zmieszać z błotem, żeby się kursantowi nie wydawało. Na kurs szłam jako świeżak, pełna motywacji, na ostatniej lekcji byłam szczęśliwa, że nie będę musiała tego pożal się Boże instruktora oglądać więcej. Siedziałam u niego tak długo, bo myslałam sobie że nie muszę instruktora lubić, on ma mnie czegoś nauczyć. Zostało to zweryfikowane przez mojego obecnego instruktora (z innej szkoły), który nauczył mnie jeździć dynamicznie i w końcu mam jakąś nadzieję na to, że będzie ze mnie dobry kierowca. O pozytywnym wzmocnieniu to Piotr może kiedyś słyszał, ale najwyraźniej uznał że stary dobry opr załatwi sprawę lepiej. No i jeszcze trudno nie wspomnieć o jego papierosku z kumplami za moje pieniądze, kiedy po raz 10 jechaliśmy na łuk, który wychodził mi świetnie, rzekomo po to, żebym sobie poćwiczyła, a w praktyce była to dla instruktora 30 min przerwa na papieroska. Podsumowując, metody typu linijką po łapach i uczenie po najmniejszej linii oporu. Odradzam stanowczo! No i oczywiście trudno nie wspomnieć o tym, że mało która lekcja trwała 2 godziny... ostatnia na przykład zaczęła się 10 min po czasie a skończyła 20 min przed... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kebs Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 14:05 Nie mogę się zgodzić z zarzutami Achi, że pan Piotr Chwaja z ośrodka z Dietla źle przygotowuje do egzaminu państwowego. Nigdy nie usłyszałem od niego żadnej " zrypy ", gdy popełniałem jakieś błędy na mieście stosownie się do nich odnosił poprawiając mnie i dokładnie mówił co gdzie źle zrobiłem. Również zaczynałem kurs jako "świeżak" nigdy nie prowadzący samochodu, nauczyłem się jeździć dynamicznie, bezpiecznie i dobrze oceniać sytuacje na drodze co potwierdzają ludzie z którymi jeżdżę. Może po prostu skoro nie wierzysz w siebie to stwierdzenie " że nie każdy jest stworzony do kierowania samochodem" jest słuszne. Ja od siebie chciał bym jeszcze raz złożyć podziękowania dla pana Piotrka za dobre przygotowania do egzaminu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATALIA Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.play-internet.pl 21.01.12, 21:19 zdecydowanie sie z Toba zgadzam! PIOTRA CHWAJE na każdej lekcji warczał, miał humory i był nieprofesjonalny. Spóźniał się na lekcje, kończył je wcześniej, krytykował ZA WSZYSTKO. Odliczałam godziny jazdy do końca, bo bły dla mnie koszmarem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O-D-R-A-D-Z-A-M !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATALIA Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.play-internet.pl 21.01.12, 21:21 ja sprawę zgłosiłam w sekretariacie. TOBIE TEZ TO POLECAM, W KUPIE SIŁA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek-Przemo Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 23:11 Ja robiłem kurs u PAWŁA ORZECHOWSKIEGO i zdałem za pierwszym razem. Pełny profesjonalizm, zajęcia i przyjemne i pożyteczne jak to pokazał wynik egzaminu. Ja jestem zadowolony w 100% i mogę go z ręką na sercu polecić. Jego nr telefonu już został podany, więc nie ma sensu żebym ja też podawał. POLECAM I ŻYCZĘ POWODZENIA W ZDOBYWANIU PRAWKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 20:46 Ja osobiście polecam Tomka Wojtusiaka(odjeżdża z Kleparza), miły, cierpliwy, dobrze się z nim współpracuje. Dzięki jego radom zdałam egzamin z wynikiem pozytywnym, potrafił podbudować mnie psychicznie przed egzaminem, co bardzo mi pomogło:) gdy brak motywacji pozwala ja odnalezc :D jest osobą punktualną, lecz gdy się spóźni (zazwyczaj przez korki, które w krakowie są normą) to zawsze daje znać- a to bardzo cenię u ludzi. Mam nadzieje, że wiele osób pokusi się o nauke u niego, ponieważ jest świetnym nauczycielem, moim zdaniem z powołania ;) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.net 09.12.10, 21:21 Witam ;) zdecydowanie polecam Tomka Wojtusiaka świetny instruktor,zabawny,miły nigdy się nie unosi a co najważniejsze znakomicie uczy.Wszystko tłumaczy bardzo dokładnie i przyjemnie. Dzięki niemu zdałem egzamin za pierwszym razem a przed pójściem na jazdy nigdy nie jezdziłem samochodem.Wszystkiego nauczył mnie od podstaw.Jeszcze raz gorąco polecam tego instruktora.Na pewno nie będziecie żałowali xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.ghnet.pl 22.02.11, 17:01 Witam:) ja również robiłem kurs prawa jazdy w OES przy ul. Wrocławskiej, a wybrałem go, dlatego bo google maps wskazał OES jako najbliżej położony ośrodek od mojego domu. I był to „strzał w 10”. Jednym zdanie ośrodek jest świetny. Profesjonalizm, wysokie kompetencje, humor i ludzkie podejście do kursantów to niektóre cechy pracujących tam instruktorów oraz pań w sekretariacie. Część teoretyczną prowadził Pan Tomek oraz Pan Paweł. Rewelacyjne podejście. Prowadzący wiedzieli jak przekazać wiedzę odnośnie prowadzenia samochodu oraz zachowania na drodze. Polecam ten ośrodek z czystym sumieniem. Cześć praktyczną miałem z Panią Ewą L. (nie podaję nazwiska bo to niegrzeczne, ale jak ktoś spyta się o jedyną kobietę instruktor w OES, to z pewnością zostanie do tej Pani odesłany). Pani Ewa jest zarówno "do tańca i do różańca". Jako jej kursant nigdy nie miałam powodu do narzekania . Pani Ewa nigdy mnie nie stresowała. Można powiedzieć, że jest bezstresowa dla swoich kursantów. Zawsze była uśmiechnięta i pogodna. Cenię sobie każdą godzinę jaką spędziłem z nią za "kółkiem". Pani Ewa to czujny obserwator, od razu wie nad czym trzeba popracować. Posiada ogromną wiedzę i co jest najważniejsze potrafi tę wiedzę przekazać. Ponadto, ma ludzkie podejście oraz okazuje ogromy szacunek dla kursantów. Dodatkowo "nie olewa" swoich obowiązków, jak to czasami bywa u innych instruktorów. Kolejnym pozytywem tej Pani jest tzw. "brak zużycia materiału", co jest częste u instruktorów z długoletnim stażem pracy, którzy leżą na miejscu dla pasażera. U Pani Ewy o takim zjawisku nie może być mowy bo Pani Ewa jest wręcz stworzona do tej pracy. Nie trzeba chyba tłumaczyć jak ważne jest aby instruktor lubił to co robi. Serdecznie wszystkim polecam Panią Ewę bo jest to świetny fachowiec. Pani Ewo, dziękuję za wszystko i życzę Pani samych sukcesów w życiu zawodowym jak i prywatnym. Jest Pani "THE BEST":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.play-internet.pl 22.02.11, 18:56 gaduło, odmawialiście razem różaniec? Hehe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:52 Polecam p. Jurka Golańskiego - konkretnie, rzeczowo a przy tym zabawnie. W ogóle mnie nie stresował! zdałam za pierwszym razem a to najlepszy dowód na jego skuteczność szkolenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldi Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 08:02 A ja wczoraj widziałem byłego mojego instruktora, którego nie polecam bo wrzeszczał, był mało opanowany i nie wytłumaczył mi dobrze jakie błędy robię, p.Ryszarda Ś. na ul.Dietla. Jak robiłem kurs to on jeździł z ul.Śląskiej. Teraz robiący kurs w OESie na ul.Dietla uważajcie na tego pana. Nie mam miłych wspomnień z tego kursu i za dobrze nie nauczył mnie jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 16:51 Z tego co wiem p. Rysiek dalej jeździ z ul. Śląskiej. Tak czy siak, nie moge sie zgodzić z powyższą opinia, gdyż w czerwcu miałam zajęcia teoretyczne i wcale nie jest taki zły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Looking Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.home.aster.pl 24.02.12, 01:40 no niestety ale podłącze się do tej opinii , ale może po prostu źle trafiłam .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursantka Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.bg.agh.edu.pl 09.08.11, 12:41 Pan Jurek Golański jest super. Bardzo cierpliwy, nie upiera się przy jednej metodzie. Jak widzi, że ktoś w żaden sposób nie radzi sobie z zaproponowaną przez niego techniką, to proponuje inny, który wychodzi :) Potrafi pochwalić. Dodaje wiary w siebie. Nie krzyczy, cierpliwie tłumaczy. Ma świetne poczucie humoru. A ponadto jest bardzo przystojny i zawsze uśmiechnięty :) Może troszkę małomówny, ale to chyba nie jest wielką wadą. Z Panem Jerzym nauczycie się świetnie jeździć, a po zdanym egazminie będzie Wam tych lekcji brakować. Mnie brakuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: 77.236.26.* 22.06.11, 14:10 z przykrością muszę powiedzieć, że NIE polecam pana Wojtka z OESU na Dietla. Odebrałem go jako aroganckiego i niecierpliwego. Owszem, ma ciekawą osobowość, czasem sypnie żartem, pewnie jest fajnym kumplem, ale łatwo się unosi i ma humory, nie nadaje się na nauczyciela! Po kilku jazdach wciąż czułem się jak ostatni idiota, który nigdy nie zrobi prawka. A tak chyba nie powinno to wyglądać. Teraz szukam kogoś kto jest przede wszystkim cierpliwy i wyluzowany. Odpowiedz Link Zgłoś
alelisek Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 07.07.11, 09:39 Nie zgadzam się z Twoją opinią. Pan Wojtek z OESu na ul. Dietla jest doskonałym instruktorem. Zarówno zajęcia teoretyczne, jak i praktyczne prowadzi z profesjonalizmem i pełnym zaangażowaniem. Nie znam osoby, która miałaby więcej cierpliwości i pogody ducha. Pan Wojtek świetnie przygotował mnie do egzaminu państwowego. Jeśli szukacie instruktora który solidnie, cierpliwie, bezstresowo i skutecznie nauczy Was jeździć to wybierzcie właśnie jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUstyna Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 20:59 POTWIERDZAM!!! Pan Wojciech zdecydowanie zbyt nerwowo i ubliżająco podchodzi do kursantów. Mówiąc szczerze obrzydził mi jeżdżenie: postoje na parkingach, opowiadanie o braku uzdolnień, krzyki, awantury po przymusowej wysiadce z auta............zdecydowanie nie odpowada mi taka nauka JAZDY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROMA Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: 193.164.254.* 04.05.11, 17:12 witam własnie zdałam egzamin bylo to moje 4 podejscie 3 poprzednie zdawałam na koszykarskiej ten ostatni zaplsałam sie na balicka i zdałam (egzaminował mnie facet co mnie ulał na koszykarskiej)Ale nie o to chodzi chcialam podziekowac i polecic P.Pawła Hołde z ul.Czaroweiejskiej w 5 godzin opanowałam okolice Balickiej.Jest super atmosfera i luzik. dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-MB Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.home.aster.pl 17.05.11, 22:18 Oes na wrocławskiej zdałam za 2 gim razem polecam Pawła Orzechowskiego cierpliwy wszystko tłumaczy i naprawdę nauczy jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damneyes Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.05.11, 20:01 Szukam opinii o instruktorach z ul . Felicjanek 14 i ul. Krupniczej 34. Mógłby ktoś was powiedzieć coś więcej o p. Marzenie Radomskiej, p. Mariuszu Rybaku i p. Tomaszu Wilku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.zax.pl 23.05.11, 14:51 Hej:) Jeżeli chodzi o Mariusza i Tomka, to są spoko:) Tomek to bardzo wesoły facet, cały czas można się z nim śmiać podczas jazdy, ale potrafi też dobrze uczyć:) Ja więcej do czynienia miałam z Mariuszem i on też jest super, widać że stara się przekazać jak najwięcej wiedzy i nauczyć jeździć, szczególnie po naszych krakowskich drogach, które nie są w zbyt dobrym stanie. Jeżeli chodzi o kurs, to na początku cały czas tłumaczy co i jak powinieneś robić. Podczas jazdy na bieżąco mówi o błędach, jak je uniknąć i co poprawić, aby było dobrze:) I najlepiej jest sobie przyswoić co i jak, bo na końcowych jazdach stara się już tylko poprawiać twoje błędy i mówić korekty, abyś mógł się uczyć coraz więcej samodzielności:) Ogólnie jest bardzo sympatyczny, można z nim pogadać na wiele tematów, dzięki czemu jazdy mijają bardzo milo... i szybko:) Tak więc polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damneyes Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 23.05.11, 17:32 Dzięki wielkie :) Mam parę dni na decyzję, więc pewnie z którymś z nich będę chciała jeździć. Jeśli ktoś jeździł jeszcze z p. Marzeną, to byłabym wdzięczna za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oll Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: 149.156.37.* 14.03.12, 00:41 slyszeliscie moze cos o Sławomirze Kwietniu z oesu na czarnowiejskiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 22:10 ja nie słyszałam, ale widzialam - sympatyczny sie wydaje, fajnie zartował z moim instruktorem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiura Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.ksknet.pl 01.04.12, 20:25 A ja baaaardzo polecam z Dietla instruktora Mariusza Rybaka!! Super gość i super instruktor!!:D jazda okazała się wielką przyjemnością - a byłam pełna obaw... a sam kurs fajną przygoda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchachanakursantka Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.13, 23:32 Pan Sławek z Czarnowiejskiej świetnie tłumaczy wszystkie manewry, w dodatku prowadzi jazdy stricte pod trasy egzaminacyjne, dzięki czemu egzamin zdajesz już na dobrze znanym sobie terenie. Nauka u niego to czysta przyjemność - miła atmosfera w czasie jazdy, mega wyrozumiałość i cierpliwość. Serdecznie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanda Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.policja.gov.pl 10.06.11, 13:48 Ta p. Marzena pracuje w OESIE dopiero od marca br. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marona Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.compower.pl 21.06.11, 21:48 Właśnie jeździłam z Panią Marzeną , i uwarzam że jest dobrym instruktorem. Z całego serca polecam tą właśnie Panią, jak również ośrodek w którym pracuje {OES} , ponieważ zna się na rzeczy, potrafi przekazać całą swoją wiedzę na temat Przepisów ruchu drogowego, oraz nauki jazdy samochodem. Jest opanowana, nie krzyczy ,co moim zdaniem jest najwarzniejsze w nauce , co jest dowodem jej wysokiej klasy. Naprawde szczerze Tą Panią POLECAM...!! Właśnie jestem po zdanym egzaminie co zawdzięczam Tej Pani. Bo jest ona dobra w tym co robi. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakręcona Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.zax.pl 22.06.11, 13:01 Wiadomo,, że nie krzyczy. W dzisiejszych czasach, gdzie jest duża konkurencja, instruktor nie ma prawa na ciebie krzyknąć. Albo dostaje upomnienie, wylatuje z pracy... Ty zmieniasz instruktora jeśli już się coś takiego zdarzy, zgłaszasz kierownikowi o co chodzi i wtedy on załatwia sprawę. Dziś instruktor może być tylko spokojny i opanowany... inaczej się nie nadaje do tej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość. Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.compower.pl 22.06.11, 18:05 Tak Tak...! Pogłaszcze Cię po głowie i pozwoli Ci szarżować po ulicy łamiąc wszystko co jest możliwe. A na koniec pozwoli Ci zrobić wypadek, co nauczy Cie tylko oryginalności , co będzie widać w póżniejszej twojej jeżdzie po zdanym egzaminie. A Ty w podziękowaniu za to pójdziesz sie poskarzyć szefowi i myślisz że to załatwi sprawe - jesteś żałosna Instruktor jaki by nie był musi wymagać od ucznia, a Ty jako uczeń musisz chcieć sie nauczyć bo jak nie to daj sobie spokój z robieniem prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakręcona Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.zax.pl 22.06.11, 21:38 To chyba w jakimś dziwnym towarzystwie żyjesz... Instruktor powinien mieć cierpliwość i jeżeli umie nauczyć, to jest wszystko w porządku. A jeśli ty miałeś takiego, który zachowuje się tak jak napisałeś, tzn. że nie masz w sobie żadnej asertywności. W każdym normalnym ośrodku mają zakaz krzyku na kursantów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 11:54 Ja również bardzo polecam Pawła Hołdę. Przesympatyczny, uprzejmy, wyluzowany facet. Spokojnie reaguje na błędy, jest wyrozumiały, po kilkaset razy potrafi tłumaczyć to samo, do skutku, a jeśli to go nawet irytuje, to nie da po sobie poznać. Nie ma humorów, nie krzyczy. Otwarty na sugestie kursanta. Jazdy mijają bardzo szybko, fajnie się z nim rozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.ghnet.pl 22.06.11, 20:44 Polecam instruktora Jerzego Golańskiego ze szkoły Oes na ulicy Śląskiej. Cierpliwość , wyrozumiałość i duże poczucie humoru spowodują, że w ogóle nie będziecie się stresować a jazda samochodem będzie Wam sprawiała przyjemność:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 29.06.11, 18:46 Lekcje praktyczne miałam z Mariuszem Rybakiem. Zarówno w biurze na ul. Felicjanek, jak i w czasie jazd atmosfera jest rewelacyjna. Mariusz jest świetnym instruktorem, potrafi nauczyć, a jednocześnie spokojnie reaguje, kiedy zrobi się jakąś głupotę, wszystko świetnie wytłumaczy co i jak trzeba zrobić. Bardzo polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 21:21 Jurek Golański nuci w samochodzie! ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.xdsl.centertel.pl 10.07.11, 20:36 Nie wiecie może kto jeździ w OES-ie na Dieslu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta:D Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 11:33 ADAM WÓJCIK jeździ na dieslu z kleparza. Przesympatyczny i zakręcony (jak słoik na zimę:D) pozytywnie człowiek. :D 30h zleciało niesamowicie szybko. Nie odpuszcza jeśli coś nie wychodzi. Kompetentny i cierpliwy naprawdę.:)POLECAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: animatrix Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.centertel.pl 20.07.11, 11:13 Witam! Czy może ktoś polecić jakiegoś instruktora z OESu n Dietla? :) Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka$ia Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 17:00 Proszę o opinie na temat pana Tomasza Wilka. Póki co nikt z moich znajomych z nim nie jeździł, słyszałam tylko, że jest przystojny, a za tydzień będę mogła się zapisać na kurs. W związku z tym chciałabym dowiedzieć od jego byłych lub obecnych kursantów czy jest dobrym instruktorem. Pewnie zaraz mnie zjedziecie, że patrzę na wygląd (choć wiadomo, że z pewnością miło jeżdzi się z przystojnym instruktorem :p), jednak to nie jedyna kwestia i dlatego pytam o zdolności nauczycielskie :) Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Jurek Golański... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 23:30 ... oprócz tego, że nuci w samochodzie, jak wcześniej napisałam, jest - ogólnie rzecz biorąc - super instruktorem i świetnym gościem ;) A jeśli chodzi o szczegóły, to cóż... mogę podpisać sie rekami i nogami pod tym, co napisała Kursantka parę postów wcześniej. No, może oprócz tego ze jest przystojny (on sam się za seksownego uważa :P). Ponadto zawsze punktualny, dobrze przygotowany do zajęć, na bieżąco chwali/zwraca uwagę na błędy. Cóż więcej? Mało mówi o sobie, więcej się o nim dowiecie z facebooka niż od niego samego, ale to już chyba najmniej istotne :D W każdym razie - polecam, bo z nim na pewno jazda nie będzie nudna, zwłaszcza, jak Jurek ma odpały - można się w samochodzie ze śmiechu posikać :D Co do samej szkoły jazdy to również polecam, bardzo miła atmosfera na zajęciach teoretycznych i oczywiście sympatyczni ludzie ;) Nie ma żadnych problemów, jeśli chodzi o przesuwanie terminów jazd. Ok, kończę już ten wywód, mam nadzieję, że komuś pomógł i wybierze OES na Śląskiej. A Ty Jurek wisisz mi piwo za to, co o Tobie napisałam! ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.31.51.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.13, 16:15 Polecam Artura Ślusarczyka, ma miłe usposobienie i jest cierpliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.31.51.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.13, 16:16 jeździ z OES z Dietla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lala Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 14.10.11, 22:54 Polecam p. Marzenę Radomską. Jest naprawdę świetną instruktorką, która w przejrzysty sposób potrafi wszystko wytłumaczyć, na bieżąco mówi co zrobiłeś źle i jak to powinno być poprawnie wykonane. Egzamin zdany co prawda za 3 razem ale jest to efekt wyłącznie mojej chaotyczności :D hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.centertel.pl 16.11.11, 20:36 Ja robiłam prawko u pana Ryszarda Świstaka. Byłam przerażona bo teoria w jego wykonaniu to flaki z olejem, ale po poczytaniu tutejszych opinii zdecydowałam się u niego zostać. Gość jest bardzo flegmatyczny, osobiście lubię osoby energiczne więc trochę mnie to drażniło, ale obiektywnie jest bardzo w porządku i sympatyczny. Zaletą jest mega cierpliwość, dokładność tłumaczenia, zwracanie uwagi na szczegóły. Jednak musiałam dokupić godziny bo pan Rysiu zapomniał że nie nauczył mnie parkowania równoległego za co wielki minus, bo poniosłam dodatkowe koszty. Brakowało mi też nauki parkowania prostopadle tyłem co chciałabym umieć a mnie nie nauczono. Irytujące było zaczynanie zajęć 5min po czasie i kończenie 5min przed czasem. Egzamin zdany za 3 razem, ale to już moja wina, choć moim zdaniem byłam źle nauczona ruszania pod górkę i z obcym sprzęgłem poległam... Ogólnie polecam, choć 100% zadowolona nie jestem, ale ludzi idealnych nie ma:) Pan Ryszard wg mnie to człowiek godny polecenia! Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie?IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: Renata 09.12.10, 20:46 Odpowiedz Ja osobiście polecam Tomka Wojtusiaka(odjeżdża z Kleparza), miły, cierpliwy, dobrze się z nim współpracuje. Dzięki jego radom zdałam egzamin z wynikiem pozytywnym, potrafił podbudować mnie psychicznie przed egzaminem, co bardzo mi pomogło:) gdy brak motywacji pozwala ja odnalezc :D jest osobą punktualną, lecz gdy się spóźni (zazwyczaj przez korki, które w krakowie są normą) to zawsze daje znać- a to bardzo cenię u ludzi. Mam nadzieje, że wiele osób pokusi się o nauke u niego, ponieważ jest świetnym nauczycielem, moim zdaniem z powołania ;) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2505 Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 10:57 Witam, chciałam podpytac czy ktoś z Was jeżdził moze z p. Grzegorzem Gagatkiem z Nowego Kleparza?? a jesli tak to czy to instruktor wart polecenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość :) Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.tktelekom.pl 26.01.12, 21:06 p.Grzegorz Gagatek bardzo fajny instruktor :) i skuteczny .. prawko zdane za pierwszym razem.. sympatyczny,wytłumaczy wszystko,spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a34n5rv7y24 Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 13:49 GORACO ODRADZAM WSZYSTKIM MARKA Z OES NA WROCLAWSKIEJ!!! Nie potrafi nauczyc, wytlumaczyc, nie odpowiadal na moje pytania, jezeli popelnilam blad podczas jazdy byl zlosliwy i nieprzyjemny, mimo,ze nie podnosi glosu. po 30 godz stwierdzil,ze musze dokupic u niego dodatkowe godz, bo nie inaczej wyda mi zaswiadczenia. Czytalam wiele pozytywnych opinii o instruktorach z OES i bardzo rozczarowalam sie jazdami z tym panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.aster.pl 03.01.12, 10:07 też jeździłam z nim i zgadzam się z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madziaaa Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.home.aster.pl 10.01.12, 00:16 Ja polecam Adasia:) (Adam Wójcik-Kleparz) Sympatyczny, konkretny i zakręcony, czasami nieogarnięty:D ale zawsze z zapałem nauczenia! 30 godz. za szybko zleciało:D Po nocach będzie mi się śniło jego pstrykanie w palce jak nie dawałam kierunkowskazów :D. Polecam:) P.S. Szkoda że jest zajęty :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: 89.174.106.* 13.01.12, 14:18 Polecam p. Wojtka Gawora (OES-ul. Dielta). Pogodny, wyluzowany, doświadczony instruktor. Zdane za pierwszym razem bezproblemowo. Dzięki p. Wojtku! Odpowiedz Link Zgłoś
buu.uka Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 15.01.12, 21:50 ogólnie zaczęłam robić prawko w OES na Dietla, jednak z tego co się orientuję we wszystkich placówkach tej szkoły panują podobne zwyczaje. z całego serca NIE POLECAM tej szkoły. ja a jak się teraz dowiaduję również kilku moich znajomych byłam zmuszona zrezygnować z kursu. Powód? niemiły, nieprofesjonalny instruktor - Piotr Chwaja. Lekcja zazwyczaj trwała 1h 45min( planowo 2H) nagminne jest załatwianie podczas lekcji własnych interesów ( rozmowy telefoniczne, załatwianie spraw związanych z samochodem itp.) ww instruktor nie jest osobą cierpliwą, obraża się , ma humory, podnosi głos i szarpie za kierownicę. W tak dużych firmach nikomu nie zależy na zadowoleniu indywidualnego klienta. Liczą się tylko pieniądze. dobrze zastanów się zanim podpiszesz umowę - opłata za wybranie dokumentów wynosi 100zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 21:51 Witam,niestety nie mogę się z tym stwierdzeniem zgodzić,sam ostatnio robiłem prawko u Piotrka z Dietla i zdałem za 1 razem,uważam ze świetnie tłumaczy,i naprawdę ma bardzo dużo cierpliwości.Wszystkim go Polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.centertel.pl 21.01.12, 12:45 Zauważyłem że nikt nie pisze o innych kategoriach niż B.. ja jestem w trkacie kursu na C z Panem Czesławem K. - niestety zastanawiam sie nad zmianą. Niemiły, niesympatyczny, wybuchowy, niekulturalny - generalnie odradzam!!!!!!!!!!!!!! Kogo polecacie? Słyszałem dużo dobrego o Piotrku Kurniku? faktycznie warto, czy to naciagana opinia? Miałem okazję chwilę z nim porozmawiac jakiś czas temu czekając na jazdę i wydawał się spoko gosciem. Warto w takim razie zmienic na Pana Piotra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.12, 18:56 WARTO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.play-internet.pl 21.01.12, 20:33 Witam :) Ja zdecydowanie polecam z dietla z Oesu -Piotra Chwaje - dopiero jak trafiłam pod jego skrzydła to wiele mi sie rozjaśniło no i zdałam odrazu egzamin :) miał dużo cierpliwośći i świetnie tłumaczył , jestem bardzo zadowolona i polceam go każdemu ! czytałam poprzednie komentarze i nie moge sie z nimi zgodzić co do Pana Piotrka ze jest osoba niecierpliwa i nie miłłą itp... Doświadczyłam kompletnie czegos innego u niego na lekcjach i szczerze polecam go kazdemu jest naprawde bardzo dobrym instruktorem ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 11:42 Jeśli chodzi o Piotrka to na prawdę warto, tylko u niego jest duży problem z terminami:( Ale jeśli Konik ci nie pasuje, to od razu zmieniaj, żebyś nie tracił niepotrzebnie godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakiśdziad Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 14:43 Równierz robię kat. C w OESIE. Odjazdy z placu na Mackiewicza. Zdecydowanie polecam Pana Włodzimierza Włoska. Bardzo miły pan, spokojnie i cierpliwie tłumaczy błedy i można z nim pożartować i pogadać. Miła atmosfera w samochodzie i sam się człowiek pilnuje. Jeśli chodzi o pana czesława, to zdecydowanie polecam, ale omijać szerokim łukiem i nawet nie mówić dzień dobry. Ordynarny, wszystko wie najlepiej i oczekuje od kursanta wielkich umiejętności na pierwszej jeździe. Przeklina, macha rękami i wrzeszczy nawet w sytuacji kiedy nie ma racji. Przykłay: Kazał przebić skrzynię na górny zakres, pomimo, ze już była przebita, używając słów " zpier...isz skrzynię ! " Zabrania wrzucać 7 biegu, "bo to nie rajdy kur..." Karze jechac po podwójniej ciągłej, bo są dziury i na argument, że na egzaminie się za to oblewa, krzyczy " ty nie badź taki mądry " Taki człowiek nie powinien pracować z ludźmi, a na pewno nie powinien niczego ich uczyć. Po pierwszej jeździe z nim od razu zmieniłem instruktora. Obawiałem się, że może kiedyś wypaść z samochodu podczas jazdy lub może złamać mu się nos kiedy będzie coś tłumaczył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M,A Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.play-internet.pl 21.01.12, 21:30 zgadzam się z Tobą, już przeczytałam kilka niemiłych wpisów na jego temat, sa trafne. NIEPUNKTUALNY, KRYTYKUJE, NIGDY NIE POWIE NIC MIŁEGO. EWENTUALNIE "DA SIĘ?" SUGERUJĄC ŻE TO JEGO ZASŁUGA, A WSZYSTKO CO ZŁE WYNIKA Z NASZEGO BRAKU INTELIGENCJI. AROGANCKI I NIE MIŁY, ŻAŁUJE ŻE NIE MIAŁAM ODWAGI ZMIENIĆ INSTRUKTORA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATRINA Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.multimo.pl 22.01.12, 21:07 Witam wszystkich. Na wstepie chcialam bardzo, bardzo!!! podziekowac Panu PAWLOWI ORZECHOWSKIEMU za cierpliwosc,dobre rady,a najbardziej za wspaniale i profesjonalne przygotowanie do egzaminu. Zdalam za drugim razem ale nie ma to najmniejszego dla mnie znaczenia poniewaz sama zawalilam na pierwszym i nie mam do nikogo pretensji. Co do osrodka czy tez innych instruktorow nie wypowiadam sie bo nie znam, powiem tylko ze kurs weekendowy troche dretwy. Jeszcze raz dziekuje p. Pawle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.12, 23:13 Zdecydowanie polecam Piotra Chwaję :) Na prawdę nauczył mnie jeździć :) To był przypadkowy wybór ale okazał się najlepszy z możliwych :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mola Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 21:03 Wydaje mi się że najlepiej chyba wybierać instruktorów o których jest cicho na forum :) bo zawsze ktoś może z zamierzeniem kreować negatywny lub pozytywny PR instruktorowi.... ja tak zrobię i wybiorę instruktora nie wymienionego na tym forum :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszorazowa Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 15:38 Potwierdzam, ja polecałam na forum świetnego instruktora nie z OES i ta wiadomość zniknęła. Potem chciałam parę jazd jeszcze dokupić u innego instruktora (mój wyjechał na urlop) i polecany okazał się beznadziejny. To wielka ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenka Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.play-internet.pl 31.01.12, 14:58 Czy jeździł ktoś z Was z Tomaszem Wilkiem? Bardzo proszę o opinie. Dobrze uczy? Jak się z nim jeździ? A może polecacie kogoś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mowdomniekierownik Piotr Chwaja - Oes Dietla - THE BEST IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 00:33 Polecam instruktora Piotrka Chwaje z OES Dietla. Potrafi nauczać. Przed manewrami tłumaczy "na sucho" co będziecie robić, a później nic tylko praktyka i wyrobienie nawyku. Agrafki, nawrotki, ronda, skrzyżowania, parkowania, a łuk do upadłego, by robić go wręcz z zamknietymi oczyma . Trening, trening,trening. Nauczył mnie prowadzić samochód - co jest poparte wynikiem zdania za pierwszym razem., a nie "jak zdać egzamin kategorii B". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Paweł Mucha - Autostrada IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 11:30 Gorąco polecam. Świetny facet. Świetny instruktor. Cudotwórca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka z NH Paweł Mucha - Autostrada IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.14, 20:16 PAWEŁ MUCHA! ! ! OSK AUTOSTRADA ! ! ! ja również gorąco polecam najlepszy instruktor. poszłam na kurs w wieku 18 lat zdałam teorię bezbłędnie a praktyczny za pierwszym razem!!!!! POLECAM ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 11:35 Polecam gorąco szkołe OES w Krakowie ja uczyłam sie tam jeżdzić instruktorzy mili BARDZO CIERPILWI i potrafią wytłumaczyc jak sie czegos nie rozumie Polecam bardzo serdecznie I powodzenia dla wszystkich nowych ja własnie juz po egzaminie który został zaliczony z wynikiem pozytywnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławomir Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 21.02.12, 10:26 Ja polecam instruktora Piotra Chwaja. Nigdy się nie spóźnił na jazdy, zawsze lekcje prowadzone z poczuciem humoru. Potrafi wytłumaczyć wszystko od A do Z, z porozumiewaniem się nie było nigdy jakiegokolwiek problemu. Po lekcjach z Piotrkiem, egzamin praktyczny zaliczony od strzała! Jeszcze raz polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
1adam_wojcik Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 05.03.12, 23:01 Przeprowadzając kwerendę powyższych postów na forum nasuwa mi się jedno łacińskie wyrażenie Testimonium paupertatis (dowód czyjejś ograniczonej umysłowości). Dyskusja jak widzę przedstawia się w trzech kategoriach: 1.najlepiej wybrać instruktora o którym jest cicho na forum, 2. Szkoły, które mają stosunkowo dużo kursantów nie dbają o poziom nauczania, 3. Dobre i złe opinie na temat instruktorów. Wobec tak przedstawionych postulatów nie mogę pozostać obojętny i chętnie –jako NIE aktywny instruktor nauki jazdy- rozjaśnię powyższe kwestie. Po pierwsze nie zgadzam się z opinią, że lepiej wybrać instruktora, o którym jest cicho na forum. Wasz instruktor poza stałą pensją (a w gruncie rzeczy nie są one duże), nie może liczyć na żadne inne beneficja . Dlatego każda pochwała skierowana do jakiegokolwiek instruktora jest dla niego swego rodzaju nobilitacją. Nobilitacją, która w gruncie rzeczy jest ogromnym zastrzykiem pozytywnej energii do dalszej pracy nad doskonaleniem własnego warsztatu pracy. Każdy wpis dobry czy zły wyróżnia z grona wielu tego jedynego, dlatego bardzo wasz proszę uważajcie co piszecie na forum. Internet jak papier przyjmuje niestety wszystko. Nie chciałbym żeby panowała tutaj zasada Arystotelesa: „łatwo oskarżać tych, którzy nie mają sposobności się bronić”. Odpowiadając na drugi zarzut. Pracując w dużej szkole, pracuje się z wieloma instruktorami, co powoduje wewnętrzną –zdrową- rywalizację. Każdy chce by jego kursant był lepszy od kursanta kolegi/koleżanki. Wymienia się opinie na temat pewnych technik jazdy, poszczególnych przepisów i skrzyżowań. Więc poprzez wymianę opinii i poglądów zdobywamy kolejne doświadczenia. Co jest niewątpliwą korzyścią dla kursantów! Po trzecie. Pozwolicie, iż rozwinę tenże wątek. Jak już wspomniałem w internecie można napisać wszystko. I macie prawo, drodzy kursanci wyrażać swoje opinie, ale róbcie to z głową. Skoro nie pasował wam instruktor dlaczego nie załatwiliście tego od razu? Przecież dzisiaj wybór jest ogromny! I nikt nikomu nie puszcza zbędnych aluzji. Takie rzeczy się zdarzają i są normalne. Ludzie są różni, więc nie ma możliwości złapania tych przykładowych fluidów z każdym z osobna. W wyjątkowych sytuacjach zawsze można zadzwonić do biura i poprosić o zmianę instruktora, ewentualnie zadzwonić do szefostwa. Wyrażając swoją negatywną opinię wyrażacie swoją wewnętrzną efemeryczność myślenia. Przedstawiono tu wiele zarzutów względem instruktorów. Nasuwa mi się kolejna sentencja (biblijna) „Widzicie drzazgę w czyimś oku nie dostrzegając belki w swoim”. Chciałbym zwrócić uwagę na WAS drodzy kursanci! Niestety wielu z was przychodząc na zajęcia praktycznie nie jest wyszkolone teoretycznie! I to nie ze względu na zły stan szkoleń teoretycznych –pomijam tzw. weekendówki, którym jestem zdecydowanym przeciwnikiem- lecz na wasze lenistwo! Wiedzę którą powinniście posiąść na teorii niejednokrotnie jest tłumaczona na praktykach. I tu nie mówię o skrzyżowaniach, ale o najprostszych zasadach czy znakach. Inną sprawą jest, że instruktor nie jest od tego by głaskał was po głowie jak coś zrobicie źle! To nie przeczkole. Oczywiście powinien wytłumaczyć i przekazać wiedze kompetentnie, ale pamiętajcie, że prowadząc samochód jesteście potencjalnymi zabójcami, a czasami jak inne środki zawodzą terapia wstrząsowa jest najlepsza:) Ostatnia sprawa jest taka, że instruktor to także człowiek. Siedząc w samochodzie całymi godzinami ma prawo do złych i lepszych dni. Sami przebywając w L-ce niejednokrotnie spotkaliście się z sytuacją w której inni kierowcy doprowadzali was do szału. Instruktor ma tak co parę godzin. W lato plus 40 w zimę -25 i nawet kalesony nie pomagają:), a trzeba jeździć. Spytajcie swojego instruktora kiedy miał przerwę? Kiedy zjadł obiad? Ile spędza czasu dziennie z rodziną? Z dziewczynę? Godziny na kursie to nie godziny lekcyjne. Nikt nie zadzwoni dzwonkiem. Sytuacja na drodze z każdym dniem i godziną jest inna więc czasami zaczyna się wcześniej, a czasami później. I naprawdę nie pracujemy tylko dla pieniędzy! Większość z nas –a znam tych ludzi osobiście- pracuje z powołania, z pewną ideą i pasją a Wy zabijacie w nas to co w tym zawodzie piękne wpisując niesprawiedliwe posty. Ktoś może powyższy wywód z kwitować: taki macie zawód. A ja spytam Was. Czy Wy pracujecie w tym zawodzie w którym jesteście wykształceni?.. KAPITALIZM. Tym retorycznym pytaniem kończę i nie mam zamiaru wywołać jakiejkolwiek dyskusji. Jak wspomniałem na początku nie pracuję już w zawodzie. Chciałem przybliżyć Wam zawód instruktora. Tak byście spojrzeli na nas z tej drugiej strony. Pozdrawiam i życzę szerokości, Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 08.03.12, 20:05 Po pierwsze polecam lekturę komentarza p.Adama-trafiony w punkt. Super, że wreszcie ktoś odpowiedni 'wziął sprawę w obroty'. A teraz na temat: Jeśli chodzi o kategorię B to polecam Artura Ślusarczyka z Dietla. Pozytywnie, sympatycznie, kiedy trzeba terapia wstrząsowa zastosowana poprawnie i stymulująco. Z Piotrem Chwają miałam dodatek przed egzaminem, który wspominam bardzo dobrze i pozytywnie ze względu na wytknięcie drobiazgów, które gdzieś umknęły w oczekiwaniu (miesiąc) na egzamin. Bardzo dobrze jest wybrać innego instruktora, najlepiej poleconego własnie, przed egzaminem na dodatek, żeby mieć inny pogląd na sprawę naszych umiejętności. Powoli otwiera się sezon motocyklowy także może coś jeszcze na ten temat Mój rozpisany instruktor(Marek Kurzyński) się rozchorował także miałam przyjemność jeździć z trzema cudownymi instruktorami: Mariuszem Kwiatkiem, Jurkiem Adamczukiem i Krzysztofem Kruszyną w zastępstwie. Wszystkich wspominam mile i choć nie każdy ma tę szansę, to nauka z trzema instruktorami byłą chyba najlepszą, ponieważ jak wiadomo każdy uczy inaczej i od każdego można się czegoś ciekawego dowiedzieć ;) Wszyscy instruktorzy z OES-u są świetni jeśli chodzi o bycie zielonym w jeździe i obsłudze motocykla, także wspaniali jeśli chodzi o tych którzy z mruczącymi dwukołowcami mieli już styczność. Dają dużo swobody od pierwszych chwil pewności, że sobie już radzimy, a moment trzeba dobrze wyczuć zwlaszcza jeśli chodzi o wyjazd na miasto kiedy jesteśmy malutcy w porównaniu do wielkich ciężarówek toczących się za ruszającym z dwójki i gasnącym motocyklu :P No to chyba to by było na tyle :) P.S. A i B zdane za pierwszym jako że pewnie moi instruktorzy czytając to forum (pewnie paru oesowych kursantów tez) bd kojarzyć choć odrobinkę moją osobę to POZDRAWIAM i jak bd 30stopni w lecie to wpadnę do Was na plac patrzeć jak sie smazycie pod Waszym namiocikiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biuti foczka Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.play-internet.pl 12.04.12, 21:04 przeczytałam wszystkie komentarze a i tak wychodzi dużo na plus o tej szkole:) nie wiem tylko dlaczego tak mało o wspaniałym instruktorze Arturze! Moim zdaniem najlepszy w praktyce i w teorii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.062.mirolan.pl 15.04.12, 23:24 a co powiecie o Pani Katarzynie Kwaterze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Achi Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 00:22 Nigdy się nie spóźnił i lekcje prowadzone z poczuciem humoru... hm, albo piszesz to na jego polecenie albo mówimy o innym człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syl_via Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 10:09 Polecam Pana Alberta Zamojskiego z Ul. Wrocławskiej. Jest spokojny, cierpliwy i nawet bardzo opornym (a ja taka byłam) wszystko milion razy wytłumaczy. W innej szkole ciągle mi mówiono, że ja to słabo jeżdżę, nie nadaję się na jazdę do Bronowicach i że jeszcze dłuuugo będę jeździć. A po pierwszej jeździe z Panem Albertem poczułam, że wcale nie jest tak źle, że Bronowice może i ciasne, ale do przejechania i że mam szansę. No i wczoraj zdałam - za trzecim razem. Egzaminator był bardzo, ale to bardzo nieprzyjemny i arogancki, ale dałam radę :-). I jest to zasługą moją i mojego instruktora :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.31.45.199.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.07.12, 20:08 Zaczynam dopiero kurs, wiecie coś na temat instruktora Tomasza Żarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 20:08 Witam. Polecam Pana Michała. Bardzo dobrze uczy i czasami nawet potrafi być śmieszny ;P Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kk1407 Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 06.09.12, 09:44 mam pytanie mam mieć jazdy z na C z panem Kruszyną czy coś na jego temat podobno tez uczy na D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka K. Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.gemini.net.pl 14.09.12, 20:04 Z czystym sumieniem i gwarancją pełnej satysfakcji polecam instruktora ADAMA WÓJCIKA, który jeździ z Felicjanek. Jest wspaniałym, pozytywnie zakręconym człowiekiem, który sprawia, że idzie polubić nawet parkowanie równoległe tyłem ;-) Adam nauczył mnie wszystkiego na tip-top w 30h, mimo tego że niektóre rzeczy ze stoickim spokojem i pełną wyrozumiałością musiał tłumaczyć mi po 50 razy :-) Ogromny plusior za to, że mimo natłoku pracy znalazł dla mnie czas przed egzaminem (a ten miałam baardzo szybko, bo już po 6 dniach od ostatniej jazdy) Oczywiście EGZAMIN ZDAŁAM ZA PIERWSZYM RAZEM !!! co wydawało się nierealne, gdy dowiedziałam się za którym razem udało się to moim znajomym (rekordzistka podchodziła do egzaminu 14razy!) Zdecydowanie polecam raz jeszcze i uważam, że Adam zasługuje na podwyżkę :-)!!! Dziękuję bardzo, normalnie będzie mi brakowało Twojego towarzystwa w samochodzie ;-)! Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
amberleen Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 18.09.12, 09:45 Ośrodek jak ośrodek raz uczą lepiej raz gorzej zależy od szczęścia. Ale jeśli ktoś chce naprawdę zdać prawko to powinien wybrać naprawdę dobrą szkołę jazdy. Najlepiej zrobić to korzystając z porad prawdziwych znajomych, którzy prawo jazdy mają i udzielą najbardziej rzetelnych informacji. A jeśli ktoś nie będzie pewien zawsze może najpierw zrobić rozeznanie w osk korzystając ze strony z porównywarką kursów jazdy autoq.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.ip.netia.com.pl 21.11.12, 23:00 Polecam serdecznie instruktora Mateusza Jastrzębskiego! Jest bardzo cierpliwy, dobrze wszystko tłumaczy, zdałam dzięki niemu dzisiaj za pierwszym razem. Bardzo miło i profesjonalnie! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L1d1a Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.14, 14:26 Też polecam Mateusza Jastrzębskiego. Miałam z nim cały kurs i trochę dodatkowych jazd. Jest bardzo miły i cierpliwy, dużo tłumaczy, bardzo się do jazd przykłada, nie spóźnia się i nie kończy wcześniej. Jest dobrym instruktorem i sympatycznym człowiekiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogo Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.14, 23:08 Serdecznie polecam Andrzeja Bajera, którego nie da się nie lubić! :) Cierpliwy, uśmiechnięty, profesjonalny. Na jazdy chodzi się z przyjemnością. Zdałam za pierwszym podejściem, głównie dzięki niemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
6ffi Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 09.06.14, 22:08 Zgadzam się w 100% ! :) Ja także polecam Andrzeja Bajera. Nie sądziłam że trafię na tak dobrego instruktora :D Jazd nie mogłam się nieraz doczekać, ojjj baaaardzo cierpliwy, ma takie teksty że czasem nie dało się nie śmiać jadąc tym samochodem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.interkonekt.pl 11.06.14, 22:48 Świetna autoreklama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oes Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.unitymedia.biz 12.06.14, 00:30 powiedział ten, któremu się gorzej powodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.12, 10:20 no ja z czystym sumieniem moge polecić Piotra Chwaje, fajna atmosfera, opanowany, ale też wymagający, co sprzyja szybkiej nauce i lepszemu wynikowi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
katia-1987 Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? 04.12.12, 11:12 I jak szkoła? jestem na etapie poszukiwania jakiejś sprawdzonej szkoły jazdy. wiecie coś na temat zmieniających się przepisów? Czy faktycznie wchodzą od nowego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 22:19 Polecam Piotrka Chwaję! :) Jestem b. zadowolona z jazd, tego czego mnie nauczył. Był cierpliwy, nie krzyczał ani nic w tym stylu :) Jeździ z ul. Krupniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 21:35 Ja polecam z czystym sumieniem Adasia, czyli Adama Wójcika (odjeżdża z Felicjanek). Lekcje z nim to sama przyjemność! Buźka mu się nie zamyka, przez co nie jest nudno i ma duże poczucie humoru! Co do samej praktyki: jestem w 100% zadowolona! Adaś nauczył mnie wszystkiego! Świetnie tłumaczy łuk, parkowania i poświęca swój kalendarz, aby narysować tam skrzyżowanie i jak najlepiej je wytłumaczyć. Jeździłam z różnymi instruktorami, ale nigdy nie czułam się tak swobodnie, jak podczas jazd u niego :) Jest bardzo cierpliwy, tłumaczy pewne rzeczy do oporu, w ogóle się nie poddając. Nigdy nie krzyczy! Nawet podczas swojej 12 h pracy zachowuje uwage i skupienie! Adaś jest po prostu oddany swoim kursantom! :) POLECAM!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.cityconnect.pl 10.04.14, 00:09 To instruktorzy w OESie pracują po 12 h? instruktor moze jezdzic 8 h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.14, 09:24 Owszem może, szczególnie jak są dodatkowe godziny a nie kursowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luz Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.14, 15:37 A czym się różni dodatkowa od kursowej jeżeli chodzi o czas pracy instruktora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L1d1a Re: OES Kraków - którego instruktora polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.14, 14:35 Również polecam Adama Wójcika. Miałam z nim kilka jazd tuż przed egzaminem. Jest bardzo sympatyczny, cierpliwy i spokojny. Ćwiczy dużo manewrów i powtarza te nieudane. Spokój od niego emanuje, co mi bardzo pomogło. Pozytywnie nastraja do jazd i egzaminu :) Odpowiedz Link Zgłoś