Dodaj do ulubionych

Pierścionek

05.06.11, 10:09
Mam dylemat chcę sobie kupić ładny , elegancki pierścionek :)
Skoro mężczyzna po 11 latach wspólnego zycia nie kuma ,ze można np na prezent imieninowy kupić pierścionek wiec zrobie to sama. Sama sobie kupię pierscionek i nie będzie to żaden tam zaręczynowy ale bardzo mi zalezy aby był elegancki . Z biżuteri to właśnie najmniej mam pierscionków w sumie to był jeden ale ostatnio będąc na wyjezdzie zgubiłam go , strata mała bo nie bardzo mi się podobał z komunii jeszcze więc wiadomo :D Zastanawiam się jaki wybrać czy z białego złota czy moze z żółtego ? Łączone białe z żółtym odpada nie podoba mi się .
Obserwuj wątek
    • wartosc.energetyczna Re: Pierścionek 05.06.11, 10:14
      kupowanie pierścionka przez faceta to grząski teren i on to pewnie kuma :)
      a kup taki żeby pasował do biżuterii jaką przeważnie nosisz
      • grzeszna_marta Re: Pierścionek 05.06.11, 10:19
        no właśnie sęk w tym ,że nie noszę ani srebra ani złota tylko jak już to korale a kolczki takie zwykłe kolorowe
        • tygrysio_misio Re: Pierścionek 05.06.11, 10:28
          to moze takie cos:

allegro.pl/pierscionek-naturalny-brazowy-opal-i1641294515.html
          allegro.pl/geometryczny-z-smokey-topazem-i1638317405.html
          allegro.pl/przepiekny-zloty-pierscionek-perla-mabe-brylanty-i1651843522.html
          znaczy sie.. cos duzego co pasowaloby wielkoscia, kolorem, zamachem do korali
          • tygrysio_misio Re: Pierścionek 05.06.11, 10:29
            allegro.pl/stary-srebrny-pierscionek-warmet-orno-srebro-cudo-i1641460058.html
          • grzeszna_marta Re: Pierścionek 05.06.11, 10:34
            wiesz co do korali to raczej bym się tym nie sugerowała bo nie zawsze je zakładam muszą pasować do bluzki , sukienki itp więc jakoś to odpada ale dzięki za szczere chęci .Co do piersciona to wolę jak już bardziej cos nowoczesnego
        • lolcia-olcia Re: Pierścionek 05.06.11, 10:29
          to po kiego pierścionek ze złota??? ewidentnie ma on pełnić funkcję zaręczynowego... nie rozumiem kobiet
          • grzeszna_marta Re: Pierścionek 05.06.11, 10:36
            nie nie ma pełnić funkcji zaręczynowego tylko ma być elegancki i przyjemny dla mego oka
            Ze złota dlatego ,ze tego chcę i już :-)
            Zreszta mam rózne kolczyki z różnych tworzyw i czasami jak jest ciepło i duszno czuje ich metalowy smród
    • tygrysio_misio Re: Pierścionek 05.06.11, 10:18
      bardzo spodobał mi się fragment o białym i żółtym złocie ;]
      • grzeszna_marta Re: Pierścionek 05.06.11, 10:20
        no wez masz mi tu doradzić a nie siać wątpliwości :-)
    • i-kongo Re: Pierścionek 05.06.11, 10:50
      Mnie się podoba żółte złoto. Białe jest juz bardzo oklepane i wyglada jak srebro, kobiecie po 30bardziej pasuje zolte zloto. Obecnie wszystkie kolezanki zareczynowe pierscionki maja z bialego zlota, a mi sie tylko zolte zloto podoba:)i do tego jakies drobne brylanciki:) taki ostatnio dostałam od mezczyzny, czyta w moich myslach:)

wkruk.pl/product-pol-2308210-PIERSCIONEK.html nie koniecznie musisz kupowac w tym sklepie bo tam pewnie wszystko o 100% drozsze ale takie wlasnie podobaja mi sie pierscionki, delikatne i zolte zloto.
      • black-sandra Re: Pierścionek 05.06.11, 10:57
        Ja nigdy nie lubiłam zółtego złota tylko srebro a zważywszy , że białe złoto wygląda jak srebro a jest droższe wybrałabym srebro .
        • lolcia-olcia Re: Pierścionek 05.06.11, 11:00
          wg mnie autorka nie chce się przyznać, że kuje ją brak pierścionka zaręczynowego
          • grzeszna_marta Re: Pierścionek 05.06.11, 11:05
            >wg mnie autorka nie chce się przyznać, że kuje ją brak pierścionka zaręczynoweg
            > o

hehehe a wyobraż sobie jeśli potrafisz ,ze mnie nie kłuje , gdyby tak zresztą było napisałabym ten drań nie chce mi się oświadczyć :D
            Po prostu mam dylemat na jaki się zdecydować ot cała filozofia
      • grzeszna_marta Re: Pierścionek 05.06.11, 11:02
        heheh taaaaaak mają piękne pierścionki mi osobi scie tan przypad go gustu tylko cena obłędna
        wkruk.pl/product-pol-2304123-PIERSCIONEK.html
        • black-sandra Re: Pierścionek 05.06.11, 11:05
          Jest sliczny - trzeba przyznać ale chyba by mi serce pękło gdybym miała tyle kasy za to cacko dać :)
          • grzeszna_marta Re: Pierścionek 05.06.11, 11:06
            wiem , wiem tez bym nigdy tyle nie wydała na pierścionek może gdzieś dorwę taki w srebrze ale szczerze wątpie ;/
            • lolcia-olcia Re: Pierścionek 05.06.11, 11:07
              mam bardzo podobny, kupiony w yes ale to kilka lat temu...był tańszy
          • i-kongo Re: Pierścionek 05.06.11, 11:09
            bardzo ładny:) tylko, ze dla mnie biale zloto wyglada jak srebro, niestety i sie nie przekonam:)

dziewczyny ale od czego sa mezczyzni! to nie my mamy wydawac pieniazki na takie cacka, niech panowie sie staraja;)
    • eat.clitoristwood Re: Pierścionek 05.06.11, 11:09
      A bez pierścionka się nie da?
      Mnie nie podoba się damska biżuteria nadłonna.
      Nauszna za to, najlepiej widoczna (nie jakieś wkłute, błyszczące pryszcze), owszem.
      • black-sandra Re: Pierścionek 05.06.11, 11:11
        Ja z biżuterii najbardziej lubię wszelkiego rodzaju bransoletki :)
    • grzeszna_marta Re: Pierścionek 05.06.11, 11:17
      no właśnie ale w dzisiejszych czasach jest tak ,ze jak umiesz liczyć to licz na siebie niestety a mężczyzni no cóż niektóre sprawy ich po prostu przerastaja i tyle ;/
      Co do bizuterii to tak fajnie w sumie miec choć jeden pierścionek :D
      Ostatni zgubiłam i jakoś mi tak teraz dziwnie bez niczego .Kolczyki czy korale owszem zakładam jak tylko pasuja do stroju :-) Za zegarkami nigdy nie przepadałam a bransoletki mam chyba z 3 ale sporadycznie zakładam
      • grzeszna_marta Re: Pierścionek 05.06.11, 11:23
        słuchajcie znalazłam w aparcie coś takiego ale ....

www.apart.pl/pl/esklep,c,srebro,2,3324
        to juz nie to samo tamten ma jednak w sobie to "coś " ;-)
        • 83kimi Re: Pierścionek 05.06.11, 14:18
          Kup taki, który Ci się podoba. Co z tego, że część dziewczyn doradzi Ci żółte złoto, część białe albo platynę, a jeszcze inne srebrno? Mnie np. żółte złoto się nie podoba, moja mama z kolei nosi tylko żółte złoto, mam koleżankę, która powiedziała, że nigdy nie założy pierścionka. Idź do jubilera i wybierz to, co Ci się podoba w odpowiedniej dla Ciebie cenie.
    • kol.3 Re: Pierścionek 05.06.11, 20:49
      Kup sobie jak najbardziej, czasem panowie po wielu latach związku nie kumają, że swojej kobiecie można by kupić pierścionek albo co z biżuterii. Uważają, że skoro kobieta ma JEGO przy boku, to już powinno wystarczyć za pierścionki, biżuterię itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka