Dodaj do ulubionych

Pytania II faza

04.08.15, 21:44
Chciałabym zadać kilka Pytań dotyczących II fazy.
1. Czy mając propozycje posiłków moge zjeść danego dnia Np. sniadanie z jednej propozycji a obiad z innej?

2. Czy moge dowolnie mieszać lub wymieniać sałatę i warzywa? Np. na kolacje mam ser i sałatę, czy zamiast tego moge zjeść ser i warzywa?

Bedzie wdzięczna za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • rotkaeppchen1 Re: Pytania II faza 05.08.15, 07:27
      Witam ponownie :)

1. Sniadanie jest stale, czyli propozycje sniadania mozna zamieniac jedynie z inna propozycja sniadaniowa.
      - zamieniac miedzy soba mozna propozycje obiadu i kolacji, zachowujac przy tym odpowiednie ilosci.
      Przyklad:
      Na obiad mamy 125 g ryby a na kolacje 140g miesa. Po zamianie otrzymamy 125g miesa i 140g ryby.

2. Salata i warzywa to w sumie to samo i mozna je mieszac, oraz stosowac wymiennie. Wazne, zeby trzymac sie podanych ilosci. W tym konkretnym przypadku moze Pani zamiast salaty zjesc warzywa. Jezeli nie ma Pani klopotow z jedzeniem surowych warzyw, jadlabym je jak najbardziej surowe lub polsurowe, dzieki czemu zachowaja wiecej witamin. Szczegolnie, kiedy zacznie sie faza z olejem, wtedy witaminy zawarte w surowych warzywach beda jeszcze lepiej przyswajane.

Pozdrowienia i powodzenia :-)
      • maja_88m Re: Pytania II faza 05.08.15, 08:31
        Dziekuje:-)
        Jeżeli chodzi o 1 pytanie to miałam na myśli czy jeżeli mam propozycje np. Śniadanie: owsianka, obiad: drób, kolacja: mięso a druga śniadanie: jogurt, obiad: grzyby, kolacja: warzywa strączkowe; to czy moge zjeść kolejno w ramach posiłków np. Owsiankę, drób i warzywa strączkowe. Czyli w tym przypadku wymienić kolacje z inna kolacją? Lub np. Owsianka, grzyby i mięso, czyli zamienić obiady? Itp
        • rotkaeppchen1 Re: Pytania II faza 05.08.15, 11:52
          Aha - tak, oczywiscie.
    • aneczka404 Re: Pytania II faza 28.02.16, 16:31
      Sałata to warzywo.Można

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka